Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για δυνατές «στροφές» - Ο γρίφος με τις κάλπικες λίρες

Εσείς θα τον λύνατε;

29 Μαρτίου 2023 10:42
Για δυνατές «στροφές» - Ο γρίφος με τις κάλπικες λίρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γρίφος: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 10 πιθάρια με λίρες. Τα 9 πιθάρια περιέχουν κανονικές λίρες και το 1 πιθάρι κάλπικες. Η κανονική λίρα ζυγίζει 10 γραμμάρια ενώ η κάλπικη 9 γραμμάρια. Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ποιο είναι το πιθάρι που περιέχει τις κάλπικες λίρες, με ένα μόνο ζύγισμα. Σημειώνεται ότι έχουμε ζυγαριά ακριβείας και ότι μπορούμε να πάρουμε από τα πιθάρια όσες λίρες θέλουμε για το ζύγισμα. Με την ευκαιρία, δείτε την οφθαλμαπάτη με το φίδι.

Για δυνατές «στροφές» - Ο γρίφος με τις κάλπικες λίρες

Η απάντηση…

Αρχικά αριθμούμε τα πιθάρια από 1 έως το 10. Παίρνουμε μια λίρα από το πιθάρι με τον αριθμό 1, δύο λίρες από το πιθάρι με τον αριθμό 2 κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε να πάρουμε δέκα λίρες από το πιθάρι με τον αριθμό 10. Ζυγίζουμε τις λίρες. Αν ήταν όλες γνήσιες θα έπρεπε να πάρουμε σαν αποτέλεσμα τον αριθμό 55Χ10 = 550. Έτσι, ανάλογα με το πόσα γραμμάρια λιγότερα έχουμε τόσες είναι και οι κάλπικες λίρες που υπάρχουν στο σύνολο των 55. Επομένως ξέρουμε και από ποιο πιθάρι, δηλαδή το πιθάρι με τον αντίστοιχο αριθμό τις είχαμε πάρει. Για παράδειγμα εάν έχουμε σαν αποτέλεσμα 545 έχουμε 5 κάλπικες λίρες άρα το πιθάρι με τις κάλπικες λίρες είναι το 5ο.

Super οφθαλμαπάτη: Εσύ πόσα ζώα λες ότι υπάρχουν σε αυτή την εικόνα; Η απάντηση θα σε εκπλήξει!

Οι άνθρωποι προβληματίζονται πρόσφατα με τον τελευταίο γρίφο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο – ζώα κρυμμένα μέσα σε μια οφθαλμαπάτη. Ο γρίφος, ο οποίος δείχνει διάφορα ζώα, προκάλεσε σύγχυση στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων όσον αφορά το πόσα ζώα δείχνει.

Αν και ο ελέφαντας είναι ευδιάκριτος, τα άλλα κρυμμένα ζώα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Η φωτογραφία ανέβηκε χτες σε μια σελίδα στο Facebook και έχει διχάσει τους χρήστες. Οι απαντήσεις για το πόσα ζώα υπάρχουν στην εικόνα ποικίλουν από 4 σε 16. Μετά από προσεκτική παρατήρηση, φαίνεται ότι στην εικόνα υπάρχει ένας ελέφαντας, ένα γαϊδούρι, ένας σκύλος, μια γάτα, ένας αρουραίος, ένα φίδι, ένα δελφίνι, μια χελώνα και ένα ψάρι.

Αλλά ένας χρήστης αποκάλυψε 16 ζώα, ανάμεσα τους μια γαρίδα και ένας ξιφίας.

Εσύ πόσα ζώα λες ότι υπάρχουν σε αυτή την εικόνα; Η απάντηση θα σε εκπλήξει!

Αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε μετά την εικόνα μιας μπαλαρίνας ανάμεσα σε ένα κοπάδι φλαμίνγκο που άφησε το διαδίκτυο εξίσου άφωνο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share