Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μωρό έχει λόξιγγα και τρομάζει - Η αντίδρασή του έγινε απλά... viral (video)

Επικός μπέμπης

25 Μαρτίου 2023 21:04
Μωρό έχει λόξιγγα και τρομάζει - Η αντίδρασή του έγινε απλά... viral (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μωρά έχουν απρόσμενες αντιδράσεις με τα πιο απλά πράγματα όπως για παράδειγμα όταν δοκιμάζουν για πρώτη φορά ένα φρούτο ή λαχανικό, όταν έρχονται σε επαφή με τρεχούμενο νερό ή όταν έχουν λόξιγκα. Με την ευκαιρία, δείτε την συγκινητική ιστορία μωρού που γεννήθηκε 820 γραμμάρια.

Τα βίντεο που κάνουν κατά καιρούς τον γύρο του διαδικτύου το αποδεικνύουν. Ένα τέτοιο βίντεο είναι και το παραπάνω. Ο μπόμπιρας που πρωταγωνιστεί έχει λόξιγκα και τρομάζει με τον ίδιο του τον εαυτό. Η αντίδρασή του και οι εκφράσεις του όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς είναι απολαυστικές.

Η μαμά του βιντεοσκοπεί τα στιγμιότυπα και κάποια στιγμή ρωτάει το μωρό της: «Φοβάσαι, έτσι δεν είναι;»

Το βίντεο με τον μικρό Michael έχει συγκεντρώσει πάνω από 150 χιλιάδες προβολές στο YouTube και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Λόξιγκας: Ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Ο λόξιγκας είναι η ανακλαστική κίνηση που προκαλείται από ανεξέλεγκτες συσπάσεις του διαφράγματος, με μικρές εισπνοές αέρα, και έχει ως αποτέλεσμα χαρακτηριστικό ήχο.

Ο λόξιγκας του βρέφους ξεκινά ήδη από όταν ακόμα το μωρό είναι μέσα στη μήτρα, την 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης και σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους και ειδικά στα νεογέννητα είναι αρκετά συχνός. Μία επικρατούσα άποψη είναι ότι βοηθάει τα μωρά να αποβάλουν τον αέρα από το στομάχι τους. Άλλοι παράγοντες που πιθανά να προκαλούν λόξιγκα στο μωρό:

  • Υπερκατανάλωση φαγητού (μητρικό ή ξένο γάλα)
  • Γρήγορη κατανάλωση γάλακτος
  • Κατάποση αέρα

Έρευνα του UCL δείχνει επίσης ότι ο λόξιγκας ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Clinical Neurophysiology και βασίστηκε σε εγκεφαλικές εξετάσεις νεογνών.

Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκε η εγκεφαλική δραστηριότητα 13 νεογέννητων. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι ο λόξιγκας προκαλεί έντονη ανταπόκριση στον εγκεφαλικό φλοιό, προκαλώντας δύο μεγάλα κύματα στην αρχή κι έπειτα ένα τρίτο, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που προκαλείται όταν το μωρό ακούει κάποιον θόρυβο.

Επίσης, όπως αναφέρει και ο dr Lorenzo Fabritzi που ασχολήθηκε με την μελέτη, φαίνεται ότι η δραστηριότητα που προκύπτει από τον λόξιγκα μπορεί να βοηθήσει το μωρό να ελέγχει τους μυς που σχετίζονται με την αναπνοή του και συνεπώς να αναπνέει μόνο του.

Έμαθε ότι είναι έγκυος σε δίδυμα και πλημμύρισε από χαρά - Λίγο μετά της αποκάλυψαν κάτι σοκαριστικό

Μια γυναίκα που έκανε θεραπεία γονιμότητας σε μια κλινική στη Ρώμη, έμεινε έγκυος σε δίδυμα, ωστόσο μετά από τέσσερις μήνες έμαθε ότι δεν είναι δικά της, αφού της εμφύτευσαν λάθος έμβρυα. Με την ευκαιρία, δείτε το περίεργο σκηνικό με εγκυμονούσα που φωτογράφισε την κοιλιά της.

«Αυτά τα μωρά ζουν μέσα μου» δήλωσε η Άννα μέσω του δικηγόρου της. «Ενιωσα τρόμο όταν έμαθα ότι τα έμβρυα που κυοφορώ ανήκουν σε μια άλλη γυναίκα».

Η γυναίκα, που οι ιταλικές εφημερίδες την αποκαλούν Άννα και ο σύζυγός της, ήταν ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που έκαναν θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, στη μονάδα γονιμότητας του νοσοκομείου Sandro Pertini στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οταν έμαθαν ότι η γυναίκα έμεινε έγκυος, χάρηκαν και πίστεψαν ότι όλα πήγαν καλά. Μέχρι που η γυναίκα έκανε ένα τεστ ρουτίνας, για να ελέγξει τυχόν γενετικές ανωμαλίες στα αναπτυσσόμενα έμβρυα.

Τότε αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική αλήθεια: Το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι τα δίδυμα που περιμένει δεν ταιριάζουν στο «γενετικό του προφίλ».

Τα έμβρυα πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια άλλη από τις γυναίκες που είχαν προσφύγει στην κλινική για εξωσωματική θεραπεία, γνωστή ως Λία.

Η ειρωνεία είναι ότι η Λία απέβαλε και δεν κατάφερε να μείνει έγκυος μετά την εμφύτευση, και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφέρει ότι τα χαμένα έμβρυα ανήκαν στην Άννα, στη γυναίκα που τώρα κυοφορεί τα δίδυμα της Λία.

«Αυτά τα μωρά ζουν μέσα μου» δήλωσε η Άννα μέσω του δικηγόρου της. «Ενιωσα τρόμο όταν έμαθα ότι τα έμβρυα που κυοφορώ ανήκουν σε μια άλλη γυναίκα».

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά τη γέννα των διδύμων; Η έγκυος γυναίκα θα θεωρηθεί μητέρα των παιδιών ή παρένθετη μητέρα;

Ωστόσο, η γυναίκα αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της και η ίδια σκοπεύουν να προχωρήσουν την εγκυμοσύνη. «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την εγκυμοσύνη. Αυτές είναι οι αξίες μας».

Έμαθε ότι είναι έγκυος σε δίδυμα και πλημμύρισε από χαρά - Λίγο μετά της αποκάλυψαν κάτι σοκαριστικό

Το κέντρο εξωσωματικής θεραπείας όπου έγινε το λάθος παραμένει κλειστό προσωρινά και δεν θα προχωρήσει σε καμία εμφύτευση εμβρύου μέχρι να διεξαχθεί έρευνα στις διαδικασίες που χρησιμοποιεί και που οδήγησαν στο ολέθριο λάθος.

Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου έσπευσαν να τονίσουν ότι η γκάφα ήταν μια «μεμονωμένη περίπτωση», ενώ ο τοπικός διευθυντής της υγείας Vitaliano De Salazar έσπευσε να καθησυχάσει ζευγάρια που έχουν κάνει εξωσωματική στην συγκεκριμένη κλινική, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δικούς τους απογόνους.

Ο υπουργός Υγείας Beatrice Lorenzin δήλωσε δυσαρεστημένος με τον χειρισμό της υπόθεσης: «Πληροφορηθήκαμε το περιστατικό από τις εφημερίδες», είπε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα ερευνήσει τις πρακτικές της κλινικής.

Μια πενταμελής επιτροπή έχει σχηματιστεί για να διαπιστωθεί τι ακριβώς πήγε στραβά. Αλλά αυτό θα είναι μικρή παρηγοριά για το ζευγάρι που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με την πραγματικότητα ότι τα μωρά που είχαν τόσο απεγνωσμένα ήθελε, δεν είναι δικά του.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά τη γέννα των διδύμων; Η έγκυος γυναίκα θα θεωρηθεί μητέρα των παιδιών ή παρένθετη μητέρα;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share