Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ουρακοτάγκος δίνει το χέρι του για να βγάλει άνθρωπο από ποτάμι με φίδια - Η αδιανόητη συνέχεια

Η αναπάντεχη αντίδραση και των δύο

24 Μαρτίου 2023 14:47
Ουρακοτάγκος δίνει το χέρι του για να βγάλει άνθρωπο από ποτάμι με φίδια - Η αδιανόητη συνέχεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φωτογραφία από τη νήσο Βόρνεο (βόρεια της Αυστραλίας, στη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας) δείχνει έναν ουρακοτάγκο να δίνει το χέρι του σε έναν άντρα που έχει πέσει στο ποτάμι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εικόνα που θα μπορούσε να περιγραφεί ως η φιλία ανάμεσα σε ένα ζώο κι έναν άνθρωπο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο και στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος στο ποτάμι είναι ένας κυνηγός φιδιών σε αποστολή για την προστασία σπάνιων, υπό εξαφάνιση ειδών από επικίνδυνα φίδια.

Ουρακοτάγκος δίνει το χέρι του σε άνθρωπο

Ο ουρακοτάγκος ήταν ένα άγριο, άγνωστο ζώο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αυθόρμητη χείρα βοηθείας του ουρακοτάγκου δεν έγινε αποδεκτή από τον κυνηγό φιδιών. Το ζώο ήταν άγριο και άγνωστο, εξηγεί ο φωτογράφος, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

«Κάποιος του είπε ότι υπήρχε ένα φίδι στον ποταμό. Ο κυνηγός πήγε εκεί κι έψαξε στους θάμνους. Ένας ουρακοτάγκος εμφανίστηκε στην ακτή και παρακολουθούσε τι συνέβαινε. Μετά πλησίασε κι άπλωσε το χέρι του. Ο άντρας μετακινήθηκε. Αργότερα, τον ρώτησα το λόγο και μου απάντησε:”Είναι άγριο ζώο, όχι ένα ζώο που ξέρουμε”», σημείωσε ο φωτογράφος στη Daily Mail.

Ήρωας γάτος "ξεχύνεται" στη μάχη με φονικό φίδι - Αυτό που ακολούθησε ανατρίχιασε όσους παρακολουθούσαν

Μια γάτα ήρωας, μια ιστορία αυτοθυσίας που αποδεικνύει πόσο δεμένες είναι οι γάτες με την οικογένεια τους. Δεν δίστασε λεπτό να ριχτεί στη μάχη για να σώσει τα παιδιά της ανθρώπινης οικογένειάς από φονικό φίδι. Παράλληλα, δείτε το ανατριχιαστικό ξύπνημα για έναν άνδρα.

Πρόκειται για την ιστορία του Αρθούρου, ενός οικιακού κοντότριχου (domestic shorthair) γάτου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όσον αφορά την έννοια “αυταπάρνηση”! Για να γίνει αυτό θα μεταφερθούμε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας!

Ο Αρθούρος ζούσε με την ανθρώπινη οικογένειά του (ένα ζευγάρι και τα δύο τους παιδιά) μια όμορφη, ξέγνοιαστη ζωή. Το περιστατικό ξεκινάει μια μέρα που τα παιδιά έπαιζαν στην πίσω αυλή του σπιτιού τους και ο Άρθουρ συμμετείχε στα παιχνίδια.

Και ενώ όλα φαινόταν μια χαρά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα δηλητηριώδες ανατολικό καφέ φίδι (eastern brown snake – η επιστημονική του ονομασία είναι Pseudonaja textilis, σα να λεμε “ψευδο-οχιά”) που κινήθηκε απειλητικά εναντίον των παιδιών! Γιατί; Μη με ρωτάτε, μπορεί να έκαναν κατι και να το τρόμαξαν – δεν γράφουμε αυτό το ποστ για να προβάλουμε το φίδι ως.. τον κακό της ιστορίας, προφανώς! !

Ο Αρθούρος μόλις είδε το κίνδυνο όρμηξε στο φίδι και μετά από μάχη κατάφερε να το σκοτώσει! Όμως η “νίκη” του δεν ήταν χωρίς αντίτιμο. Το φίδι πρόλαβε να τον φιλοδωρήσει με ένα δάγκωμα, και το δηλητήριο αυτής της ψευδο-οχιάς είναι, λέει, το δεύτερο πιο δηλητηριώδες δηλητήριο που υπάρχει στον κόσμο και έχει την ιδιότητα να προκαλεί σταδιακή παράλυση και να εμποδίζει το αίμα να πήζει κάτι που προκαλεί την κατάρρευση του θύματος μέσα σε λίγες στιγμές από το δάγκωμα!

Δυστυχώς αφού η μάχη τελείωσε το δηλητήριο άρχισε να επιδρά στο σώμα του θαρραλέου γάτου και ο Αρθούρος μετά από λίγο αναμενόμενα κατάρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των αγαπημένων του!

Για να συμβεί αμέσως μετά κάτι που προς στιγμήν έμοιαξε καταπληκτικό: Ο Αρθούρος γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις του κάτι που ενθουσίασε την οικογένεια, αλλά μέσα στο χάος που επικράτησε μετά την επίθεση του φιδιού κανείς δεν κατάλαβε ότι είχε όντως δαγκωθεί.

Πολύτιμος χρόνος πέρασε χωρίς να προσφερθεί καμία βοήθεια στον γλυκούλη Αρθουράκο και το επόμενο πρωί αυτή η υπέροχη γάτα κατέρρευσε εκ νέου και τότε η οικογένειά του κατάλαβε τι είχε συμβεί! Αμέσως έτρεξαν να φωνάξουν τον κτηνίατρό τους αλλά η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που αποδείχτηκε μη αναστρέψιμη.

Οι υπεύθυνοι της επείγουσας κτηνιατρικής φροντίδας εδήλωσαν “Η οικογένειά του, είναι αναμενόμενα συντετριμμένη και θα είναι αιωνία ευγνώμονες στον Άρθουρ που έσωσε την ζωή των παιδιών τους. Ο Αρθούρος συμμετείχε συχνά σε θερμά επεισόδια και είχε επισκεφτεί πολλές φορές την ομάδα μας και τον αγαπούσαμε πολύ”!

Η γενναία αντίδραση του Αρθούρου έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα ως μια πράξη θάρρους και αυταπάρνησης και οδήγησε σε έντονη θλίψη για τον υπέροχο αυτό γατούλη!

Με ετούτη την ιστορία δεν θέλω να αλλάξω την εικόνα που έχουν πολλοί για τις γάτες, ότι δήθεν είναι εγωιστικά πλασματα και να βάλω στη θέση της μια άλλη εικόνα, ότι οι γάτες είναι ζώα αλτρουϊστικά, με διάθεση για αυτοθυσία! Ούτε καν!

Θέλω μόνο να δείξω ότι πάνω στην αναγκαιότητα της στιγμής ένα πλάσμα, σε οποιοδήποτε είδος και να ανήκει μπορεί να επιδείξει γενναιότητα, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, στοργή, τρυφεράδα ή μπορεί να εκδηλώσει φόβο, αγωνία, λιποψυχία ή οτιδήποτε.

Όλες αυτές οι ταμπέλες που κολλάμε σε γάτες, ανθρώπους κοκ είναι εκ προοιμίου ατυχείς γιατί τα πάντα κρίνονται στη στιγμή και όλοι είναι ικανοί για το “καλύτερο” και για το “χειρότερο” αν υπάρχουν τέτοια πράγματα (καλύτερο & χειρότερο κοκ), στ αλήθεια!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share