Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η οφθαλμαπάτη που θα σας κάνει να πείτε «δεν είναι δυνατόν!» (photo)

Το κάνουμε ξανά και ξανά!

24 Μαρτίου 2023 14:13
Η οφθαλμαπάτη που θα σας κάνει να πείτε «δεν είναι δυνατόν!» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε καλά την εικόνα που βρίσκεται παρακάτω. Είναι πολύ απλή έτσι δεν είναι; Προφανώς απεικονίζει ένα σκούρο γκρι πλαίσιο πάνω από ένα ανοιχτό γκρι πλαίσιο, ενώ στον ορίζοντα βλέπουμε κάτι σαν έδαφος και ουρανό. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ την οφθαλμαπάτη που «τρελαίνει» τους θεατές.

Σωστά; Ναι, αλλά τι θέλει εκείνο το κόκκινο βέλος στην εικόνα;

Κάντε το εξής:

Βάλτε τον αντίχειρά σας πάνω στην εικόνα, ώστε να αποκρύψετε το σημείο που τα δύο πλαίσια συναντιούνται...

Τα δύο πλαίσια ξαφνικά ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ!

Η οφθαλμαπάτη αυτή βασίζεται στον τρόπο που ο εγκέφαλός μας ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ σχετικά με το χρώμα, το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, με βάση το περιβάλλον στο οποίο αυτά τοποθετούνται και υπάρχουν.

Έτσι, όλο το σκηνικό, ο ορίζοντας και η σκίαση στο σημείο που ενώνονται τα δύο πλαίσια, κάνουν τον εγκέφαλο να ΥΠΟΘΕΤΕΙ ότι το πάνω πλαίσιο είναι πιο σκούρο από το κάτω πλαίσιο.

Η οφθαλμαπάτη που θα σας κάνει να πείτε «δεν είναι δυνατόν!» (photo)

Μια «τρελή» οφθαλμαπάτη: Τι χρώμα έχει αυτό το παπούτσι; (photos)

Και όμως υπάρχουν δύο απαντήσεις!

Το 2017 αυτή η οφθαλμαπάτη είχε κάνει την εμφάνισή της στα social media και είχε «τρελάνει» τους χρήστες, καθώς υπήρχαν δύο απαντήσεις στην ερώτηση «τι χρώμα έχει το παπούτσι». Με την ευκαιρία, δείτε εδώ την οφθαλμαπάτη που «τρελαίνει» τους θεατές.

Πολλοί υποστήριζαν πως είναι γκρι με μπλε, ενώ άλλοι το έβλεπαν ροζ με λευκό. Τελικά τι χρώμα έχει το παπούτσι;

undefined

Η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, καθώς και οι δύο απόψεις είναι σωστές. Δείτε στην παρακάτω gallery τι εννοούμε.

Μια «τρελή» οφθαλμαπάτη: Τι χρώμα έχει αυτό το παπούτσι; (photos)

Viral oπτική ψευδαίσθηση: Μόλις το 5% τα καταφέρνει! Μπορείς να βρεις τις 5 διαφορές μέσα σε 11 δευτερόλεπτα;

Σε αυτή την viral οπτική ψευδαίσθηση πρέπει να είστε πολύ παρατηρητικοί. Σε γενικές γραμμές, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, ξεκινήστε να ασχολείστε με τις οπτικές ψευδαισθήσεις το συντομότερο δυνατό.

Οι οφθαλμαπάτες είναι trend σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Βρίσκοντας τη λύση, ακονίζετε το μυαλό σας, βελτιώνετε τη μνήμη και την παρατηρητικότητά σας. Επίσης, δείτε εδώ μία ακόμα Viral οφθαλμαπάτη και δώστε την απάντηση για το εάν η γάτα ανεβαίνει ή κατεβαίνει τις σκάλες;

Για να λύσετε την συγκεκριμένη οπτική ψευδαίσθηση, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι το εξής: Στο παρακάτω παζλ βλέπετε δύο φωτογραφίες με ελέφαντες. Οι εικόνες φαίνονται ίδιες όμως δεν είναι. Υπάρχουν πέντε διαφορές που πρέπει να εντοπίσετε μέσα σε 11 δευτερόλεπτα. Δεν είναι απλό. Πρέπει να τις εξετάσετε εξονυχιστικά, παρατηρώντας κάθε σπιθαμή. Μόνο μέσω μιας διεξοδικής σύγκρισης, θα βρείτε και τις πέντε διαφορές. Αλλιώς δεν θα καταφέρετε.

Viral oπτική ψευδαίσθηση για να βρεις τις διαφορές

Spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

Βρήκατε τις διαφορές στις εικόνες ή έχετε μπλοκάρει; Εάν δεν τα καταφέρατε μέσα στο χρονικό όριο, παρακάτω θα δείτε τη λύση.

.

.

.

.

.

.

.

Λύση για την οπτική ψευδαίσθηση για τις διαφορές που υπάρχουν στην εικόνα

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share