Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Απίστευτο: Πως βγάζω 600 ευρώ από ένα ΑΤΜ χωρίς κάρτα;

Θα πάθετε πλάκα - Είναι τόσο απλό!

22 Μαρτίου 2023 15:23
Απίστευτο: Πως βγάζω 600 ευρώ από ένα ΑΤΜ χωρίς κάρτα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες υπηρεσίες με στόχο να αποτρέψουν τους πελάτες τους από το να στήνονται στην ουρά του γκισέ λανσάρουν οι τράπεζες. Έρχονται οι υπηρεσίες τύπου «λεφτά στο λεπτό» που σου επιτρέπουν να σηκώσεις χρήματα ακόμη και αν δεν έχεις κάρτα!

Τα εναλλακτικά δίκτυα των τραπεζών προτιμούν πλέον για τις συναλλαγές τους οι 2 στους 3 πελάτες των τραπεζών. Και αποφεύγουν τα γκισέ για την αποστολή χρημάτων, την πληρωμή των δανείων ή των λογαριασμών. Οι νεαρής ηλικίας πελάτες, χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά δίκτυα σε ποσοστό πάνω από 90%, ενώ το τελευταίο διάστημα και τα μεγάλης ηλικίας άτομα εμπιστεύονται για τις συναλλαγές τους τα ΑΤΜ. Από την πλευρά τους οι τράπεζες δίνουν έμφαση στις νέας γενιάς συναλλαγές, στην ασφάλεια των εναλλακτικών δικτύων, αλλά και λανσάρουν υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Απίστευτο: Πως βγάζω 600 ευρώ από ένα ΑΤΜ χωρίς κάρτα;

Οι δυνατότητες των εναλλακτικών δικτύων είναι μεγάλες και απλουστεύουν την διαδικασία των συναλλαγών. Για παράδειγμα η Τράπεζα Πειραιώς έχει λανσάρει την υπηρεσία «λεφτά στο λεπτό» που πραγματοποιείται μέσω εναλλακτικών δικτύων και για την ανάληψη των χρημάτων δεν απαιτείται πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Βέβαια προϋπόθεση είναι ο αποστολέας των χρημάτων να έχει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, ή κωδικούς πρόσβασης στη winbank, ή πρόσβαση στο Πειραιώς Phone Banking.

Ο παραλήπτης των χρημάτων δεν χρειάζεται να είναι πελάτης της Πειραιώς, ούτε να έχει κάρτα για την ανάληψη του ποσού. Παραλαμβάνει τα χρήματα από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς πληκτρολογώντας έναν κωδικό. Συγκεκριμένα η υπηρεσία «λεφτά στο λεπτό», βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών). Μόλις ο πελάτης-αποστολέας καταχωρήσει εντολή για αποστολή χρημάτων, λαμβάνει τον μυστικό κωδικό, τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη.

Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, με χρήση της χρεωστικής κάρτας, μέσω της winbank ή μέσω του Πειραιώς Phone Banking.

Η συνέχεια είναι απλή. Ο παραλήπτης πηγαίνει σε ένα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, πατάει το πλήκτρο ENTER (ή ένα από τα 8 πλήκτρα της οθόνης), εισάγει τον κωδικό, πληκτρολογεί και το ποσό ανάληψης και παίρνει τα χρήματα.

Στο ερώτημα αν είναι ασφαλής η συναλλαγή, η απάντηση είναι ότι είναι απολύτως ασφαλής και αυτό επειδή:

Ο μυστικός κωδικός ισχύει για συγκεκριμένα διάστημα, όσο ακριβώς έχει ορίσει ο αποστολέας, δηλαδή για 1έως 24 ώρες, από την εντολή.

Αν περάσει το διάστημα που έχει ορισθεί χωρίς να γίνει ανάληψη, ο κωδικός ακυρώνεται.

Επίσης ο μυστικός κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά και μόνο για την ανάληψη του ποσού που έχει πληκτρολογήσει ο αποστολέας

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και βρίσκεται σε ισχύ όλο το 24ωρο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share