Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

37χρονη μητέρα τράβηξε μία φωτογραφία την κόρη της στον κήπο - Αυτό που συνέβη στη συνέχεια θα το θυμάται για πολύ καιρό

Ανατριχιαστική ιστορία

21 Μαρτίου 2023 09:18
37χρονη μητέρα τράβηξε μία φωτογραφία την κόρη της στον κήπο - Αυτό που συνέβη στη συνέχεια θα το θυμάται για πολύ καιρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια 37χρονη μητέρα τράβηξε μία φωτογραφία την κόρη της στον κήπο. Αυτό που συνέβη όμως στη συνέχεια θα το θυμάται για πολύ καιρό! Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φωτογραφία που την παρατηρήσαμε καλύτερα και ανακαλύψαμε κάτι σοκαριστικό, δείτε εδώ τη φωτογραφία ενός 7χρονου κοριτσιού που έχει προκαλέσει χαμό!

Αυτή η μητέρα και η κόρη πέρασαν όλη την ημέρα στον κήπο, κάνοντας τις καθημερινές εξωτερικές εργασίες. Τότε, η μητέρα αποφάσισε να βγάλει την κόρη της μία φωτογραφία. Λίγο αργότερα, σοκαρίστηκε με αυτό που είδε.

Ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο η κόρη της ούρλιαξε. Η μητέρα ήθελε απλώς να φωτογραφίσει τη δουλειά που είχαν κάνει στον κήπο.

Αλλά, λίγα δευτερόλεπτα πριν το κλικ, η κόρη χτύπησε το πόδι της σε κάτι δυνατό στο γρασίδι. Στην αρχή, η μητέρα νόμιζε ότι ήταν απλώς μια πέτρα. Όταν όμως αποφάσισε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά, ανακάλυψε κάτι που την έκανε να δακρύσει.

Η αγάπη για τη φύση

Η 36χρονη Σάρα πάντα λάτρευε να φροντίζει τον κήπο. Από την παιδική της ηλικία, μπορούσε να περάσει ώρες σκάβοντας στον κήπο. Η 11χρονη κόρη της Τζούλια ακολούθησε τα βήματά της και έμαθε να φροντίζει τα φυτά πολύ νωρίς. Στο κτήμα που υπήρχε δίπλα από το σπίτι τους, μια μητέρα και μια κόρη ξεκίνησαν να κάνουν εργασίες κηπουρικής. Αλλά εκείνη την ημέρα, μία από αυτές τις εργασίες είχε ένα ασυνήθιστο τέλος.

Λίγο πριν το κλικ

Η Σάρα και η Τζούλια έκαναν εξαιρετική δουλειά εκείνη τη μέρα στο μικρό αλλά πολύ όμορφο λαχανόκηπο τους. Και πώς να μην το καταγράψουμε στην κάμερα, σκέφτηκε η Σάρα, βγάζοντας τη φωτογραφική μηχανή. Σύμφωνα με την ιδέα της, η κόρη έπρεπε να πέσει με το ένα γόνατο. Όμως, εκείνη τη στιγμή φοβήθηκε. Χτύπησε το γόνατό της σε κάτι δυνατό και σκληρό που ήταν κρυμμένο στο γρασίδι.

Δεν είναι πέτρα

Η αντίδραση της Σάρας τρόμαξε τη μητέρα. Τι θα μπορούσε να υπάρχει στον κήπο τους; Έριξε μία πιο προσεκτική ματιά σε εκείνο το σημείο. Μετακίνησε το χέρι της αργά πάνω από το γρασίδι. Ναι, σίγουρα υπάρχει κάτι εδώ. Η Σάρα έσκαψε λίγο πιο βαθιά. Αλλά δεν ήταν μόνο μια πέτρα, όπως πίστευε αρχικά. Το χέρι της ακουμπούσε σε κάτι κρύο, σιδερένιο.

Μία καταπακτή

Η Σάρα παραξενεύτηκε πολύ. Έμοιαζε με κάποιο αντικείμενο. Άρχισε να σκάβει όλο και περισσότερο. Για μια στιγμή φάνηκε στην Τζούλια ότι η μητέρα της είχε τρελαθεί. Αλλά σταδιακά τα περιγράμματα ενός μεγαλύτερου αντικειμένου, πεταγόντουσαν από το έδαφος. Τι θα μπορούσε να ήταν κάτω από αυτό; Η Σάρα τράβηξε τη λαβή με όλη της τη δύναμη και η καταπακτή άνοιξε.

Είναι καταφύγιο;

Κάτω από την καταπακτή επικρατούσε σκοτάδι και η Σάρα μετά βίας μπορούσε να δει τι ήταν κρυμμένο εκεί. Ζήτησε από την κόρη της να τρέξει για φακό. Έχοντας τον φακό στα χέρια της, η Σάρα αποφάσισε να μπει μέσα. Υπήρχε τόσο χώρος που μπορούσε να σταθεί όρθια. Αρχίζει να φωτίζει με τον φακό προς όλες τις κατευθύνσεις. Τι είναι αυτό το μυστηριώδες καταφύγιο ακριβώς κάτω από το σπίτι τους;

37χρονη μητέρα τράβηξε μία φωτογραφία την κόρη της στον κήπο - Αυτό που συνέβη στη συνέχεια θα το θυμάται για πολύ καιρό

Ο διακόπτης και η λάμπα

Με τον φακό παρατήρησε μία λάμπα πάνω από το κεφάλι της. Τότε η Σάρα άρχισε να ψάχνει για το διακόπτη. Κανείς δεν ήξερε τι θα έβλεπε μόλις άναβε το φως. Όταν βρήκε τον διακόπτη και τον πάτησε, όλο το καταφύγιο πήρε αμέσως φως. Τώρα η Σάρα κατάλαβε επιτέλους πού βρισκόταν. Πώς γίνεται όμως αυτό; Υπήρχε τραπέζι, κρεβάτι, τουαλέτα, ακόμη και ντους. Φαίνεται ότι κάποιος ζούσε σε αυτό το καταφύγιο.

Από το 1940

Παντού υπήρχαν αντικείμενα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (ή ιδιοκτήτες). Από ρούχα μέχρι βιβλία. Όμως, αυτά τα αντικείμενα δεν ήταν εκείνης της εποχής. Φαινόταν να ήταν από το 1940. Η Σάρα εξέτασε προσεκτικά το δωμάτιο. Ποιος ζούσε εδώ; Και μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση: Γιατί να ζούσε σε αυτό το καταφύγιο; Όταν άνοιξε ένα από τα συρτάρια, όλα της έγιναν πιο ξεκάθαρα. Υπήρχε ένα ημερολόγιο του ιδιοκτήτη του καταφύγιου.

Το ημερολόγιο

Το ημερολόγιο το έγραψε ένας νεαρός άνδρας ονόματι Σαμ και μιλούσε για τη ζωή του στο καταφύγιο. Πέρασε ένα χρόνο σε αυτό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν Εβραίος και ήξερε καλά ότι κινδυνεύει. Έτσι, οι γονείς της φίλης του τον έκρυψαν στην αποθήκη τους. Του έφερναν φαγητό και του έπλεναν τα ρούχα. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνον, καθώς η οικογένεια του όπως και πολλοί φίλοι του σκοτώθηκαν από τους Ναζί. Όταν όμως η Σάρα διάβασε και τις τελευταίες γραμμές του ημερολογίου, έπαθε σοκ.

Τι απέγινε ο Σαμ;

Ο Σαμ σταμάτησε να γράφει στη μέση μιας πρότασης. Τι έγινε μετά; Η Σάρα αποφάσισε να το μάθει, οπότε φωτογράφισε το καταφύγιο και το ημερολόγιο και δημοσίευσε τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι γίνεται αν κάποιος γνωρίζει τον Σαμ ή την οικογένειά του; Οι φωτογραφίες έγιναν viral και σύντομα το mail της Σάρα ήταν γεμάτο μηνύματα.

Ένα από αυτά ήταν που ξεχώριζε. Ήταν από την εγγονή του Σαμ που γνώριζε για τον παππού της από τα λόγια της μητέρας και της γιαγιάς της. Ήταν σίγουρη ότι το ημερολόγιο άνηκε στον Σαμ. Η Σάρα απάντησε σε αυτή τη γυναίκα και αποφάσισε να την επισκεφτεί. Ήταν πρόθυμη να ακούσει όλη την ιστορία του Σαμ.

Η συνάντηση

Η εγγονή ήταν ήδη μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας και δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση. Ήρθε στη Σάρα την επόμενη μέρα. Είπε ότι ο Σαμ βρέθηκε και στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να πεθάνει, αλλά η έγκυος φίλη του επέζησε.

Έτσι, ένα μέρος του Σαμ συνέχισε να ζει στην κόρη του, και τώρα στην εγγονή του. Ακούγοντας αυτή την ιστορία, η Σάρα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Αυτά όμως δεν ήταν δάκρυα θλίψης. Παρόλο που η ζωή του Σαμ τελείωσε τόσο νωρίς, η μνήμη του θα ζει για πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share