Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γονείς προσοχή με αυτούς τους κωδικούς! Μπορεί να χακάρουν εύκολα την κάμερα του παιδικού μόνιτορ

Αλλάξτε τους αμέσως

20 Μαρτίου 2023 17:58
Γονείς προσοχή με αυτούς τους κωδικούς! Μπορεί να χακάρουν εύκολα την κάμερα του παιδικού μόνιτορ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι χάκερς μπορούν να βρουν τον τρόπο και να παραβιάσουν την προσωπική ζωή του καθενός πανεύκολα. Η ιστορία παρακάτω θα σας ανατριχιάσει, αλλά θα σας εντείνει την προσοχή. Αυτοί είναι οι κωδικοί που πρέπει να αποφύγετε, ώστε να υπάρχει ασφάλεια μέσα στο ίδιο σας το σπίτι!

Ένα ζευγάρι, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και να είναι γνωστοί ως Τζέι και Σάρα, έκανε μια ανακάλυψη στο υπνοδωμάτιο του παιδιού τους που τους έφριξε! Τώρα θέλουν να προειδοποιήσουν όλο τον κόσμο για την κάμερα του μόνιτορ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 3χρονος γιο τους τους είπε ότι άκουγε παράξενες φωνές και μιλούσε μαζί τους τη νύχτα. Στην αρχή οι γονείς του απλά σκέφτηκαν ότι ήταν όνειρο ή ότι ο μικρός είχε ζωηρή φαντασία.

Αλλά ένα βράδυ, καθώς ο Τζέι μπήκε στο δωμάτιο του γιου του ενώ εκείνος κοιμόταν, το αίμα στις φλέβες του σχεδόν πάγωσε επειδή κι ο ίδιος άκουσε μια φωνή να λέει «ξύπνα μικρούλη, ο μπαμπάς σου σε ψάχνει»!

Αμέσως φώναξε τη Σάρα και η φωνή είπε: «Δες, κάποιος έρχεται». Στην αρχή δεν μπορούσε να βρει από που ερχόταν η φωνή, αλλά τότε θυμήθηκε το παιδικό μόνιτορ! Παρατήρησαν ότι η κάμερα της οθόνης τους παρακολουθούσε κι αμέσως κατάλαβαν τι συνέβαινε.

Η οθόνη είχε χακαριστεί από έναν άγνωστο και ελέγχονταν μέσω υπολογιστή ή smartphone. Τα σημερινά παιδικά μόνιτορ είναι υψηλής τεχνολογίας και συχνά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης με ήχο και βίντεο και συνεπώς συχνά ελέγχονται μέσω του Διαδικτύου.

Γονείς προσοχή με αυτούς τους κωδικούς! Μπορεί να χακάρουν εύκολα την κάμερα του παιδικού μόνιτορ

Η παραβίαση μπορεί να αποφευχθεί μόνο όταν κάποιος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους κωδικούς πρόσβασης και «κατεβάζει» τις πιο πρόσφατες εκδόσεις ασφαλείας. Η οθόνη του μωρού δεν θα πρέπει να έχει τον ίδιο κωδικό πρόσβασης όπως το WiFi – και ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι περίπλοκος.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομα ή το επώνυμο των παιδιών τους ή του συντρόφου τους για κωδικό πρόσβασης, ή ακόμα και απλά «1234» ή «abcd». Το ίδιο ισχύει βέβαια και με το PIN στο κινητό και στην κάρτα σας, αφού υπάρχουν κάποιοι κωδικοί, που μπορούν να χακαριστούν εύκολα, και εδώ θα δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως, επειδή δημιουργούν «τρύπα» στην ασφάλειά σας. Επιπλέον, το λογισμικό παρακολούθησης του μωρού και ο δρομολογητής Wi-Fi πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένοι.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share