Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

5χρονο κοριτσάκι εξαφανιζόταν από το σχολείο και ερχόταν σε αυτό το σπίτι κάθε μέρα - Αλλά μια μέρα ο πατέρας της ανακάλυψε κάτι

Σοκαριστική ιστορία

12 Μαρτίου 2023 10:49
5χρονο κοριτσάκι εξαφανιζόταν από το σχολείο και ερχόταν σε αυτό το σπίτι κάθε μέρα - Αλλά μια μέρα ο πατέρας της ανακάλυψε κάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

5χρονο κοριτσάκι εξαφανιζόταν μυστηριωδώς κάθε μέρα μετά το σχολείο. Μιά μέρα ο πατέρας της αποφάσισε να την ακολουθήσει κρυφά, για να μάθει που πηγαίνει. Ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε πού πήγαινε καθημερινά η κόρη του. “Μακάρι να το ήξερα νωρίτερα!”, αναλογίστηκε.

Ο πατέρας είπε αργότερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ακόμα δεν μπορούσε να καταλάβει, πώς η κόρη του κατάφερε να το κάνει αυτό απαρατήρητη για τόσο καιρό. “Αν το είχα προσέξει νωρίτερα, θα είχα επέμβει αμέσως”, δήλωσε. Διαβάστε επίσης, εδώ μία σοκαριστική ιστορία, όπου ένα κοριτσάκι ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ όταν ξαφνικά την πλησιάζει ένας άγνωστος... Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Μια μυστηριώδης εξαφάνιση

Η κόρη του Carl καθυστερούσε να επιστρέψει από το σχολείο κάθε μέρα, για τέσσερις μέρες. Αυτό ήταν πολύ ασυνήθιστο γι’ αυτήν. Ήταν ένα γλυκό κορίτσι που ακολουθούσε πάντα τους κανόνες. Το σχολείο της τελείωνε στις τρεις και μισή, και πάντα γυρνούσε κατευθείαν σπίτι, για να φάει μεσημεριανό μαζί με τον πατέρα της. Ωστόσο εκείνη την εβδομάδα, τον άφηνε συνεχώς μόνο του να την περιμένει. Πού να πήγαινε άραγε κάθε μέρα;

Η ανησυχία του πατέρα

Tις πρώτες μέρες ο Carl δεν ανησύχησε. Στο κάτω κάτω, το κορίτσι επέστρεφε πάντα στο σπίτι, αν και με μιάμιση περίπου ώρα καθυστέρηση. Ίσως πήγαινε στο σπίτι κάποιου φίλου για να παίξουν. Ή καθόντουσαν στην αυλή του σχολείου για να παίξουν μπάλα. Αλλά την πέμπτη μέρα, η Emily καθυστέρησε πάνω από τρείς ώρες, και ο Carl άρχισε να ανησυχεί παγματικά! Τη ρώτησε γιατί καθυστερούσε τόσο πολύ, και του απάντησε επιπόλαια ότι είχε κάποια δουλειά να κάνει στο σχολείο.

Η ανησυχία της δασκάλας

Ο Carl όμως δεν την πίστεψε, και την επόμενη μέρα τηλεφώνησε στο σχολείο της. “Μόλις ετοιμαζόμασταν να σας τηλεφωνήσουμε”, του είπε η δασκάλα της κόρης του. Είχε προσέξει ότι μετά το σχολείο, η Emily ήταν το τελευταίο παιδί που έφευγε. Επίσης έφευγε πάντα μόνη της, και έδειχνε ιδιαίτερα νευρική. “Ξέρετε τί μπορεί να συμβαίνει;” ρώτησε η δασκάλα τον Carl.

Ο πατέρας σοκαρίστηκε. “Δεν επιστρέφει σπίτι αμέσως, και νοιώθω ότι μου λέει ψέματα για το τι κάνει μετά το σχολείο”, είπε στη δασκάλα.

Το σχέδιο παρακολούθησης

“Όλο αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο και ανησυχώ”, συνέχισε ο Carl. “ Ίσως θα έπρεπε να την παρακολουθήσω κρυφά.” Η δασκάλα επιβεβαίωσε τους φόβους του πατέρα, και τον συμβούλεψε να εκτελέσει αυτό το σχέδιο το συντομότερο δυνατό. Έτσι την επόμενη μέρα το μεσημέρι, ο Carl κρύφτηκε στους θάμνους έξω από την αυλή του σχολείου. Η Emily στεκόταν μόνη στην αυλή, και έδειχνε νευρική. Μετά από λίγο ξεκίνησε, και ο Carl την ακολούθησε.

Τρέχοντας πίσω από την κόρη του

Η παρακολούθηση δεν ήταν τόσο εύκολη όσο νόμιζε ο Carl. Το κοριτσάκι ήταν εκπληκτικά γρήγορο, τρέχοντας από το ένα στενό στο άλλο. Ο Carl δυσκολευόταν να συμβαδίσει μαζί της. Μετά από μια διαδρομή ζιγκ-ζαγκ δεκαπέντε λεπτών, η Emily και ο Carl απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της πόλης. Η άσφαλτος είχε γίνει πλέον γρασίδι, και τα σπίτια είχαν αντικατασταθεί από φυλλοβόλα δέντρα. Η κόρη του σταμάτησε για λίγο στην είσοδο ενός μεγάλου δάσους. Κοίταξε βιαστικά γύρω της, και μετά χάθηκε ανάμεσα στα δέντρα…

Ένας αναπάντεχος προορισμός

“Δεν είναι τυχαίο που η κόρη μου ήρθε σε αυτό το δάσος”, σκέφτηκε ο Carl. Υπήρχε ένα δικό του σπίτι στην άκρη του μεγάλου δάσους. Τα πέντε εκτάρια γης που ανήκαν στην οικογένειά του εδώ και εκατό χρόνια, είχαν μέσα δύο ακίνητα: το σπίτι όπου μένει τώρα η οικογένεια του Carl, και το σπίτι των παππούδων του. Όμως το δεύτερο από αυτά ήταν εγκαταλελειμμένο. Είχε 50 χρόνια να κατοικηθεί!

Όμως η διαδρομή της μικρής τελείωνε σε αυτό το σπίτι. Για ποιό λόγο άραγε; Γιατί είχε έρθει εδώ;

Η τρομάρα της ζωής του

Η Emily πλησίασε αργά το παλιό κτίριο. Στο δεξί της χέρι κρατούσε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που περιείχε κάτι βαρύ. “Τι ζητάει εδώ, και γιατί μου το κρύβει ότι έρχεται εδώ;” αναρωτήθηκε ο Carl. Όμως όταν πλησίασε το σπίτι, πήρε την τρομάρα της ζωής του. Κάποιος την περίμενε στο μπαλκόνι!

Ο Carl κρύφτηκε πίσω από ένα θάμνο για να δει τι έκανε η κόρη του. Η Emily πλησίασε την πόρτα του σπιτιού, και τη χτύπησε με τη γροθιά της.

Ο πατέρας επεμβαίνει

Ο μυστηριώδης άνθρωπος του μπαλκονιού μπήκε μέσα, και μετά από λίγο άνοιξε την εξώπορτα. Η Emily τον ακολούθησε μέσα στο σπίτι. “Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, τι κάνει στο σπίτι μας, και το κυριότερο, τι θέλει από την Emily!;”

Ο Carl δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Με το κλειδί του παλιού κτιρίου, άνοιξε την πίσω πόρτα όσο πιο αθόρυβα μπορούσε. Μπήκε μέσα περπατώντας αθόρυβα, και άκουσε την κόρη του να μιλά με αυτό το μυστηριώδες άτομο. Ήταν μια γυναίκα…

Η αγωνία κορυφώνεται

Ο Carl έφτασε έξω από το δωμάτιο όπου βρίσκονταν η κόρη του με αυτή τη γυναίκα. Κοίταξε από τη χαραμάδα της πόρτας, για να δεί τι γινόταν μέσα. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Τότε η Emily έτρεξε και άνοιξε την πόρτα!

Ο Carl πρόλαβε να εξαφανιστεί πριν η κόρη του βγεί από το δωμάτιο. “Μάλλον θα πηγαίνει σπίτι τώρα που φεύγει από δώ”, σκέφτηκε ο Carl. Σκέφτηκε ν’ ακολουθήσει ξανά την κόρη του, αλλά πρώτα έπρεπε να μάθει ποιά ήταν αυτή η μυστηριώδης γυναίκα.

Η ώρα της αλήθειας

Άνοιξε με δύναμη την πόρτα και μπήκε μέσα. Το δωμάτιο δεν ήταν τόσο άδειο, όσο το είχαν αφήσει ο παππούς του και η γιαγιά του πριν από χρόνια! Όχι, μια οικογένεια ζούσε τώρα εκεί, και ακριβώς στη γωνία στεκόταν η γυναίκα που έψαχνε! “ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ;!” τη ρώτησε.

Η γυναίκα έμεινε άναυδη, προσπάθησε να τρέξει, αλλά ο Carl τη σταμάτησε. “Τώρα θα μου πεις τι κάνεις εδώ, και γιατί συναντάς κρυφά την κόρη μου κάθε μέρα!”.

Μια αξιολύπητη γυναίκα

Η ξαφνιασμένη γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα και κάθισε στην καρέκλα της. Πήρε μια βαθιά ανάσα και άρχισε να λέει στον Carl τη θλιβερή ιστορία της. “Αν το ήξερα αυτό νωρίτερα, θα είχα επέμβει αμέσως”, είπε αργότερα ο Carl στους δημοσιογράφους. Η ιστορία της γυναίκας ήταν τόσο αξιολύπητη, που ο Carl δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του! Η οικογένεια που ζούσε στο σπίτι του ήταν πρόσφυγες από τη Συρία!

Αναζητώντας βοήθεια

Η γυναίκα ήταν μεγάλης ηλικίας. Του είπε ότι είχαν έρθει από τη Συρία. Αυτή, η κόρη της και οι δύο γιοι της, είχαν εγκαταλείψει την επικίνδυνη χώρα, και κατέληξαν σε καταυλισμό προσφύγων. Οι συνθήκες εκεί ήταν απάνθρωπες, οπότε έπρεπε να βρουν βοήθεια.

“Αποφάσισα να βγω στο δρόμο και να ζητήσω βοήθεια. Ποιος ξέρει, ίσως βρισκόταν κάποιος καλός άνθρωπος να μας βοηθήσει”. Περπατούσε στους δρόμους για μέρες, ελπίζοντας να βρεί μια χείρα βοηθείας. Όμως κανείς δεν της έδινε σημασία. Τότε γνώρισε τη μικρή Emily!

Η συνάντηση με την Emily

“Η οικογένειά μου είναι το πάν για μένα. Προσπάθησα να τους προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα.” Η ηλικιωμένη γυναίκα δυσκολευόταν να συντηρήσει τον εαυτό της και την οικογένειά της. Δεν είχαν ούτε φαγητό να φάνε. Μέχρι που μια μέρα η Emily συνάντησε αυτή την ταλαίπωρη γυναίκα, κοντά στο σχολείο της. Άκουσε την πονεμένη ιστορία της και τη λυπήθηκε πολύ. Σκεφτόταν με ποιό τρόπο θα μπορούσε να την βοηθήσει. Και τότε της ήρθε μια ιδέα!

5χρονο κοριτσάκι εξαφανιζόταν από το σχολείο και ερχόταν σε αυτό το σπίτι κάθε μέρα

Ένα υπέροχο κορίτσι

Η Emily της είπε για το παλιό σπίτι στο οικόπεδό τους, και ότι μπορούσαν να ζήσουν εκεί με ασφάλεια. Στη συνέχεια τους οδήγησε εκεί. Η γυναίκα δεν έβρισκε λόγια να την ευχαριστήσει! “Μένουμε σ’ αυτό το σπίτι εδώ κι ένα μήνα”, είπε η γυναίκα στον Carl. “Αλλά ξεμείναμε από φαγητό γιατί έχω πολλά στόματα να θρέψω. Ευτυχώς που η αγαπημένη μου Emily δεν μας άφησε ποτέ αβοήθητους! Η κόρη σου είναι πραγματικά ένα υπέροχο πλάσμα…”

Μια συγκλονιστική ιστορία ανθρωπιάς

Η Emily επισκεπτόταν καθημερινά την ηλικιωμένη γυναίκα και την οικογένειά της. Έπαιζε με τα παιδιά, και ενδιαφερόταν για τα προβλήματα της οικογένειας. Όταν ξέμειναν από φαγητό, έκανε ότι μπορούσε για να τους βοηθήσει. Κάθε μέρα έπαιρνε όσο πιο πολύ φαγητό μπορούσε από το σπίτι της, και το πήγαινε στην οικογένεια. “Δεν ήταν πολύ, αλλά αρκετό για να επιβιώσουμε”, εξήγησε στον Carl η ηλικιωμένη γυναίκα. Ακούγοντας αυτή τη συγκλονιστική ιστορία, ο Carl ξέσπασε σε κλάματα!

Περήφανος για την κόρη του

Ένοιωσε περήφανος για την κόρη του. Και φυσικά πολύ ανακουφισμένος που δεν ήταν μπλεγμένη σε κάποια άσχημη κατάσταση. Έτρεξε πίσω στο σπίτι του για να της μιλήσει…

Όταν γύρισε σπίτι, βρήκε την Emily να κάθεται στην πολυθρόνα της αυλής. Έτρεξε και την αγκάλιασε όσο πιο σφιχτά μπορούσε. Της είπε ότι την είχε ακολουθήσει, και ότι ήξερε τα πάντα σχετικά με την οικογένεια της ηλικιωμένης γυναίκας!

Όχι άλλα μυστικά!

“Δεν πειράζει αγάπη μου, αλλά σε παρακαλώ μην μου κρατάς άλλα μυστικά, εντάξει;” την παρακάλεσε ο πατέρας της. “Κόντεψα να σκάσω από την αγωνία μου, αλλά σε θαυμάζω για την καλή πράξη που έκανες. Είσαι ένα σπάνιο κορίτσι!” Οι ανησυχίες του εκείνη την ημέρα είχαν μετατραπεί σε θαυμασμό και περηφάνια για το κοριτσάκι του. Και όταν ο Carl είπε την ιστορία αυτή στη γυναίκα του, η οικογένεια της Emily έκανε κάτι υπέροχο!

Μια μεγάλη ανθρωπιστική δράση

Αποφάσισαν να βοηθήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα και την οικογένειά της. Το όνομα της γυναίκας ήταν Alma. Από δώ και στο εξής, η Alma θα μπορούσε να μένει στο σπίτι δωρεάν. Επίσης θα τους έδιναν αρκετό φαγητό κάθε μέρα, για εκείνη και τα παιδιά της. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί! Έκαναν έρανο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Με αυτά τα χρήματα ανακαίνισαν το παλιό σπίτι, και το μετέτρεψαν σε καταφύγιο για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη!

Η δύναμη της αγάπης

Η Emily και η οικογένειά της φροντίζουν τώρα 20 άτομα εκτός από την Alma! Πέντε από αυτούς που βοήθησαν κατάφεραν μάλιστα να ορθοποδήσουν. Δημιούργησαν δική τους επιχείρηση, και απέκτησαν και δικό τους σπίτι! Όλα αυτά ξεκίνησαν βέβαια από την καλοσύνη στην καρδιά ενός μικρού κοριτσιού. Και κανείς δεν ξέρει πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η καλοσύνη! Πόσοι από αυτούς που ευεργετήθηκαν θα ακολουθήσουν κι αυτοί το παράδειγμα της μικρής Emily, και θα βοηθήσουν με τη σειρά τους κι άλλους…

Ένα μεγάλο ηθικό δίδαγμα!

Η ιστορία της Emily έχει να δώσει ένα μεγάλο μάθημα σε όλους μας. Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να αγαπάμε όλα τα ζωντανά πλάσματα. Να μην νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κοινωνία μας πρός το καλύτερο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share