Γιγάντιο φίδι αρπάζει άντρα - Όταν κουλουριάζεται γύρω του και αρχίζει να τον σφίγγει...
Ανατριχιαστικό!
Τα φίδια ανακόντα μπορεί να γίνουν τεράστια σε μέγεθος. Συχνά φτάνουν σε μήκος τα 6-7 μέτρα και το βάρος τους μπορεί να ξεπεράσει και τα 100 κιλά. Όπως και οι πύθωνες ή οι βόες – φίδια σφιγκτήρες και αυτά – τυλίγονται γύρω από το θύμα τους και το συνθλίβουν, πριν το καταπιούν ολόκληρο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ένα φίδι μας "κόβει την ανάσα", δείτε εδώ τι συνέβη με μια γυναίκα που σκότωσε ένα φίδι στην αυλή της.
Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία, το φίδι ανακόντα - άγνωστο πώς - άρπαξε έναν ενήλικο άντρα, τον έριξε στο έδαφος, κουλουριάστηκε γύρω του κι άρχισε να τον σφίγγει με την συνέχεια να... σοκάρει.
Δείτε το βίντεο:
Μάχη μέχρι θανάτου: Λιοντάρι εναντίον ανακόντα - Το αποτέλεσμα σοκάρει
Το μεγαλείο της φύσης πολλές φορές σοκάρει! Εδώ στο Athensmagazine.gr σε καθημερινή βάση σας προσφέρουμε βίντεο με μάχες ανάμεσα σε άγρια ζώα της φύσης, όπως εκείνη ενός λιονταριού με βουβάλι που σάρωσε σε επισκεψιμότητα!
Σήμερα σας έχουμε ένα ανατριχιαστικό βίντεο με μάχη μέχρι θανάτου ανάμεσα σε ένα λιοντάρι και ένα ανακόντα φίδι! Ποιος κερδίζει; Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και δείτε το παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:
Συγκινητικό: Αυτό το θηλυκό λιοντάρι ταΐζει μωρό λεοπάρδαλη για να μην πεθάνει... Λίγο μετά γίνεται κάτι που θα σας ανατριχιάσει
Πραγματικά η φύση δεν κάνει διακρίσεις και το ένστικτο της μάνας υπάρχει σε όλα τα ζώα! Η ιστορία με αυτό το θηλυκό λιοντάρι που ταΐζει μωρό λεοπάρδαλη θα σας συγκινήσει!
Για κάτι πρωτοφανές μιλούν οι επιστήμονες - Πρώτη απόδειξη ενός σπάνιου δεσμού μεταξύ των ειδών
Οι επιστήμονες υπέθεταν για χρόνια ότι τα λιοντάρια είναι «προγραμματισμένα» να σκοτώνουν τις λεοπαρδάλεις, μέχρι που μια λέαινα εντοπίστηκε πρόσφατα να θηλάζει το μικρό μιας θηλυκιάς λεοπάρδαλης.
Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν στο Ενγκορονγκόρο της Τανζανίας είναι η πρώτη απόδειξη ενός σπάνιου δεσμού μεταξύ διαφορετικών ειδών που θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί.
«Δεν υπάρχει καμία άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση όπου ένα μεγάλο αιλουροειδές να θηλάζει ένα μικρό που ανήκει σε άλλο είδος, στο φυσικό περιβάλλον τους», εξήγησε ο Λιουο Χάντερ, ο πρόεδρος του Panthera, μιας οργάνωσης που μάχεται για τη διάσωση των αιλουροειδών.
Η θετή μητέρα, η λιονταρίνα Νοσικίτοκ, είναι γνωστή στους επιστήμονες καθώς φέρει πομπό και την παρακολουθούν χάρη στη δράση της KopeLion, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης της Τανζανίας που συνεργάζεται και στηρίζεται από τον Panthera.
Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν την Τρίτη και ο Χάντερ εξήγησε ότι χθες η Νοσικίτοκ είχε επιστρέψει στην αγέλη της, σε αρκετή απόσταση από το σημείο όπου θήλαζε το μικρό της λεοπάρδαλης. Για αυτό "δεν είμαστε σίγουροι τις συμβαίνει τώρα", είπε. "Είναι πιθανόν η μητέρα λεοπάρδαλη να πήρε πίσω το μωρό της από τον προσωρινό βρεφονηπιακό σταθμό της λέαινας, όμως απλούστατα δεν γνωρίζουμε", πρόσθεσε.
Οι επιστήμονες δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτήν την απρόσμενη έκφραση μητρικής αγάπης εκ μέρους της λιονταρίνας. Οι λεοπαρδάλεις έχουν πολύ χαρακτηριστικές κηλίδες και διαφέρουν ξεκάθαρα από τα λιοντάρια. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας τα αρπακτικά μπορεί να αναπτύξουν δεσμούς με άλλα σαρκοβόρα είδη όμως στην άγρια φύση, όπου ανταγωνίζονται για τα θηράματα, έχουν πάντα λυμένο το ζωνάρι τους για καυγά.