Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

26χρονη μητέρα γέννησε πρόωρα μωρό - Αυτό που έκαναν μετά οι γιατροί θα σας αφήσει άφωνους

Σοκαριστικό!

8 Μαρτίου 2023 20:25
26χρονη μητέρα γέννησε πρόωρα μωρό - Αυτό που έκαναν μετά οι γιατροί θα σας αφήσει άφωνους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια 26χρονη μητέρα γέννησε πρόωρα το μωρό της, με αυτό που έκαναν στη συνέχεια οι γιατροί να μας αφήνει άφωνους.

Όταν διαπιστώθηκε ότι το αγέννητο κοριτσάκι μόλις 20 εβδομάδων έπασχε από μία γενετική ανωμαλία, που ονομάζεται spina bifida (δισχιδής ράχη), οι χειρουργοί επενέβησαν και πραγματοποίησαν μία άκρως επιτυχημένη αλλά ριψοκίνδυνη επέμβαση, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τι συνέβη 32 ώρες μετά τη γέννηση ενός μωρού με δύο κεφάλια.

Έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας το παιδί της για να το θεραπεύσουν και στη συνέχεια το επανατοποθέτησαν πίσω για να ολοκληρωθεί η κύηση.

Το αγέννητο κοριτσάκι ήταν μόλις 20 εβδομάδων, όταν το υπερηχογράφημα Β΄ επιπέδου της Μπέθαν Σίμπσον από το Έσσεξ εντόπισε ένα πρόβλημα που είχε στη σπονδυλική του στήλη.

26χρονη μητέρα γέννησε πρόωρα μωρό - Αυτό που έκαναν μετά οι γιατροί θα σας αφήσει άφωνους

Η αθένεια από την οποία έπασχε το μωρό επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό και εμπόδιζε τη σωστή ανάπτυξή του.

Η νεαρή μητέρα και ο άνδρας της είχαν τρεις επιλογές. Να συνεχίσουν κανονικά την κύηση γνωρίζοντας ότι το παιδί θα αντιμετώπιζε μετέπειτα προβλήματα, να προχωρήσουν σε άμβλωση ή να ρισκάρουν την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση στο έμβρυο.

«Έπρεπε να το κάνουμε», ανέφερε η 26χρονη μητέρα η οποία πλέον περιμένει να φέρει το μωρό της στον κόσμο τον Απρίλιο.

Η πρωτοποριακή αυτή χειρουργική μέθοδος πραγματοποιείται μόνο στο Βέλγιο.

Γονείς περίμεναν να θάψουν το μωρό τους αμέσως μετά τη γέννα - Αν προσέξετε όμως τι κρύβεται στα μαλλιά του θα πιστέψετε στα θαύματα (Video)

Οι γιατροί, οι νοσοκόμες, ακόμα και οι γονείς ήταν σίγουροι πως το μωρό τους, θα πεθάνει αμέσως μετά τη γέννησή του. Οι νοσοκόμες δεν έκαναν καν τον κόπο να το καθαρίσουν, να το ζυγίσουν ή να βγάλουν το υγρό από το λαιμό του. Επίσης, συγκλονίζει η αληθινή ιστορία μιας 20χρονης που γέννησε ένα μωρό με 2 κεφάλια.

Οι γονείς του δεν αγόρασαν προμήθειες για μωρά, αφού θα τον έθαβαν αμέσως μετά. Ο γιος τους γεννήθηκε με εγκεφαλοκήλη, μία πάθηση που κάνει τον εγκέφαλο να προεξέχει από μία τρύπα στο κρανίο του. Έγινε όμως κάτι που δεν περίμεναν. Επιβίωσε ως εκ θαύματος.

Ενώ περίμεναν να ζήσει μερικές ώρες και πίστευαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά, ο μικρός πολεμιστής συνέχισε να ζει, μήνα μετά το μήνα. Οι γιατροί επέμεναν πως δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει τελικά, αλλά εκείνος ποτέ δεν τα παράτησε.

Οι γονείς γνώρισαν έναν γιατρό, τον Dr. John Meara, που τους είπε αυτό που οι άλλοι γιατροί δεν μπορούσαν. Ο γιος τους είχε ελπίδα. Ο Dr. Meara εκτύπωσε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του εγκεφάλου του. Στη συνέχεια σκέφτηκε ένα σχέδιο να κόψει το κρανίο του για να δημιουργήσει χώρο για τον εγκέφαλό του.

Σχεδόν στους 7 μήνες, ο μικρός Bentley έκανε την δύσκολη αυτή εγχείρηση και τελικά επιβίωσε. Ενώ περιμένουν να έχει πιο αργή ανάπτυξη από τα άλλα παιδιά, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Εκείνος και οι γονείς του ποτέ δεν θα τα παρατήσουν.

“Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει τελικά αυτό το παιδί. Είναι πολύ διαφορετικός και κάθε βήμα που κάνει είναι πραγματική ευλογία.” είπε η μητέρα του.

Δείτε αναλυτικά την ιστορία στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share