Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζόρικη σπαζοκεφαλιά: Μπορείτε να εντοπίσετε τα άδεια ποτήρια;

Για γερούς λύτες

27 Φεβρουαρίου 2023 18:54
Ζόρικη σπαζοκεφαλιά: Μπορείτε να εντοπίσετε τα άδεια ποτήρια;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ζόρικη σπαζοκεφαλιά έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Μπορείτε να εντοπίσετε τα κρυμμένα άδεια ποτήρια;

Αν σου αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές με εικόνες αυτή θα σε δυσκολέψει λίγο. Στην παρακάτω εικόνα υπάρχουν τρία άδεια ποτήρια. Κι όμως δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο πιο δύσκολος γρίφος που κυκλοφορεί στο ίντερνετ.

σπαζοκεφαλιά άδεια ποτήρια

Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και παρατηρήστε καλά την εικόνα πριν προχωρήσετε στη λύση παρακάτω.

.

.

.

.

.

.

.

.

Η λύση

η λύση της σπαζοκεφαλιάς με άδεια ποτήρια

Για πολύ δυνατά μυαλά: Το σύντομο IQ τεστ των τριών ερωτήσεων που μόνο το 17% μπορεί να λύσει

Υπάρχει ένα IQ τεστ, που έχει μόνο τρεις ερωτήσεις και γι' αυτό τον λόγο χαρακτηρίζεται «το πιο σύντομο τεστ IQ στον κόσμο», αλλά μην παίρνετε φόρα ότι είναι και εύκολο.

Αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο για πολλούς και μόνο ένα 17% των ανθρώπων μπόρεσαν να το περάσουν με επιτυχία.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τον γρίφο του FBI που μόνο οι ψυχοπαθείς μπορούν να λύσουν.

Το τεστ ονομάζεται «Cognitive Reflection Test», δεν είναι καινούργιο, αλλά ήταν αρχικά μέρος μιας ερευνητικής εργασίας που δημοσιεύτηκε το 2005 από τον καθηγητή του MIT Shane Frederick. Επανεμφανίστηκε όμως πρόσφατα στο διαδίκτυο, έγινε viral και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να το λύσουν.

Στην έρευνά του, ο καθηγητής Frederick έβαλε πάνω από 3.000 συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν το τεστ και ακόμη και εκείνοι που παρακολουθούσαν κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Yale και το Harvard προσπάθησαν να βρουν τις απαντήσεις.

Από όλους αυτούς όμως που συμμετείχαν, μόνο το 17% κατάφερε να κάνει το 3/3 στο τεστ, που σημαίνει ότι το 83% των ατόμων απέτυχαν.

Μιλώντας για το τεστ, ο καθηγητής Frederick είπε: «Τα τρία στοιχεία στο CRT είναι «εύκολα» με την έννοια ότι η λύση τους γίνεται εύκολα κατανοητή όταν εξηγείται, ωστόσο η επίτευξη της σωστής απάντησης απαιτεί συχνά την απόκρυψη μιας λανθασμένης απάντησης που πηγάζει παρορμητικά στο μυαλό».

Ποιες είναι λοιπόν οι ερωτήσεις αυτές;

1. Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν 1,10 δολάρια συνολικά. Το ρόπαλο κοστίζει 1 δολάριο περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;

2. Εάν χρειάζονται πέντε μηχανές, πέντε λεπτά για να φτιάξουν πέντε γραφικά στοιχεία, πόσο χρόνο θα χρειάζονταν 100 μηχανές για να φτιάξουν 100 γραφικά στοιχεία;

3. Σε μια λίμνη, υπάρχει ένα επίθεμα (νούφαρο) από κρίνους. Κάθε μέρα, το επίθεμα διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειαστούν 48 ημέρες για να καλύψει ολόκληρη τη λίμνη, πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να καλύψει το επίθεμα το μισό της λίμνης;

Για πάμε…

 Για πολύ δυνατά μυαλά: Το σύντομο IQ τεστ των τριών ερωτήσεων που μόνο το 17% μπορεί να λύσει

Οι σωστές απαντήσεις

1. 5 λεπτά του δολαρίου
2. 5 λεπτά του χρόνου
3. 47 μέρες)

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share