Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Φυλακισμένο λιοντάρι ζούσε σε αυτό το κλουβί! Ωστόσο μια ημέρα έγινε το απίστευτο - Θα λυγίσετε!

Πάθαμε πλάκα!

14 Φεβρουαρίου 2023 15:38
Φυλακισμένο λιοντάρι ζούσε σε αυτό το κλουβί! Ωστόσο μια ημέρα έγινε το απίστευτο - Θα λυγίσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι φαντάζεστε ότι έγινε με αυτό το λιοντάρι που ζούσε σε ένα κλουβί; Μια ημέρα έγινε κάτι τρομερό!

Η επίσκεψη στο τσίρκο ακούγεται διασκεδαστική υπόθεση για όλη την οικογένεια. Υπάρχει ποπ κορν, διασκεδαστικές παραστάσεις, και το καλύτερο απ’ όλα άγρια ζώα!

Ωστόσο, πολλά ζώα στο τσίρκο δεν ζουν σε καλές συνθήκες. Κρατούνται σε καθεστώς αιχμαλωσίας παρά τη θέλησή τους, αναγκάζονται να κάνουν κόλπα, και κρατούνται εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος. Μερικά ζουν σε μικρά κλουβιά που ανακόπτουν την ανάπτυξή τους και τους προκαλούν στρες και κατάθλιψη, όπως είχε συμβεί και με αυτό το λιοντάρι που αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από 13 χρόνια.

Πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί για την υπεράσπιση των ζώων απελευθερώνουν αυτά τα άτυχα ζώα, όπως συνέβη και στην ιστορία της τίγρης Hoover. Η τίγρης είχε ζήσει πολλά χρόνια, όπου συμμετείχε σε παραστάσεις, σε ένα τσίρκο στο Περού. Η νομοθεσία στο Περού επιτρέπει τα άγρια ζώα στα τσίρκα, και ο Hoover ζούσε σε μικρό κλουβί και τον χτυπούσαν με μαστίγια, στα πλαίσια της «εκπαίδευσής» του.

Οι υπερασπιστές των ζώων του μη κερδοσκοπικού φιλοζωϊκού οργανισμού Animal Defenders International δεν το ανέχτηκαν αυτό. Κυνήγησαν το ζωολογικό κήπο για μήνες, και μετά από ανώνυμη πληροφορία, έκαναν έφοδο στον ζωολογικό κήπο και διέσωσαν τον Hoover!

Η τίγρης ήταν η τελευταία που απέμεινε ζωντανή από αρχικά 12 συνολικά τίγρεις, τώρα δεν θα κρατείται παρά τη θέλησή της και θα περιφέρεται ελεύθερη σε προστατευόμενο χώρο. Μεταφέρθηκε στην οργάνωση Big Cat Rescue στη Φλόριντα, όπου μπορεί πλέον να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή, καθώς δε μπορεί να ζήσει ελεύθερη εξαιτίας της αιχμαλωσίας της.

Λιοντάρι ετοιμάζεται να ορμήξει σ' αυτόν τον άνδρα! Δευτερόλεπτα μετά γίνεται το απίθανο!

Ένα λιοντάρι βγαίνει από μια πύλη στην Μποτσουάνα και καθώς η ένταση ξεθυμαίνει στον αέρα της ερήμου, αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία είναι πραγματικά συναρπαστικό και απίθανο. Μια ιστορία που μας φέρνει στο μυαλό την αντίστοιχη με το λιοντάρι που επιτέθηκε σε έγκυο μπαμπουίνο!

Ο Γερμανός Βαλεντίν ανακάλυψε την αγάπη του για τις γάτες όταν ήταν παιδί. Όταν ήταν μικρός, άρχισε να περιποιείται τραυματισμένα και ταλαιπωρημένα ζώα στο σπίτι.

Αλλά η αγάπη για τα ταξίδια ήταν κρυμμένη μέσα του. Πρώτα ταξίδεψε στον Καναδά για να δουλέψει σε κοιτάσματα πετρελαίου. Αλλά το πάθος του για τις γάτες τον οδήγησε σε ένα διαφορετικό μέρος. Ο Βαλεντίν έφυγε για την Αφρική για να δουλέψει με γάτες – αλλά από τις πιο μεγάλες.

Εκεί γνώρισε και τον Mikkel Legarth, έναν νεαρό από την Δανία που είχε το ίδιο πάθος για το ζωικό βασίλειο της Αφρικής. Λίγο καιρό αργότερα ίδρυσαν το “Modisa Wildlife Project” μαζί στην Μποτσουάνα, έναν σταθμό διάσωσης της άγριας ζωής της Αφρικής.

Λίγο πιο μετά, έκανε μια μοιραία συνάντηση. Κοντά στον σταθμό τους είδαν ένα κοπάδι λιοντάρια να σκοτώνει δύο από τα μικρά τους και να εγκαταλείπει ένα τρίτο. Έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν το λιονταράκι.

Πήραν το λιονταράκι και το μεγάλωσαν. Το όνομα της: Sirga. Αλλά από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι η Sirga τελικά θα επέστρεφε στην άγρια φύση για να μην μεγαλώσει σαν φυλακισμένο ζώο.

Ο Valentin και ο Mikkel είναι οι μόνοι άνθρωποι που επιτρέπεται να έχουν επαφή μαζί τους. Έτσι, η Sirga δεν έχει συνηθίσει εντελώς τους ανθρώπους, κάτι που μπορεί να θέσει σημαντικά σε κίνδυνο την επιστροφή της στην φύση.

Μαθαίνει για την φύση, να κυνηγάει αντιλόπες και κάνει ότι κάνουν τα λιοντάρια.

Η Sirga είναι απίστευτα τυχερή που συνάντησε τον Valentin και τον Mikkel. Δεν της έσωσαν απλά την ζωή, αλλά βεβαιώθηκαν και ότι η ζωή της μετέπειτα θα είναι αρμονική στην φύση.

Αυτό το υπέροχο βίντεο δείχνει πόσο βαθιά είναι η φιλία και η ευγνωμοσύνη της για την θετή της οικογένεια. Θα σας φτιάξει τη μέρα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share