Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Αυτός ο γρίφος θα σας τρελάνει το μυαλό - Πού πήγε το χαμένο ευρώ;

Θα βρεις την λύση;

9 Φεβρουαρίου 2023 12:10
Αυτός ο γρίφος θα σας τρελάνει το μυαλό - Πού πήγε το χαμένο ευρώ;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είσαι και εσύ ένας από αυτούς που τους αρέσει να τρελαίνουν το μυαλό τους με γρίφους σπαζοκεφαλιές; Τότε αυτός ο γρίφος είναι για εσένα. Πάρε χαρτί και στυλό και εξοπλίσου με αρκετή υπομονή! Με την ευκαιρία δες εδώ τον μαθηματικό γρίφο που μόνο ένας στους χίλιους μπορεί να λύσει.

Τρεις φίλοι μπαίνουν σε μια κάβα και αγοράζουν ένα μπουκάλι κρασί που κοστίζει 30 ευρώ, δίνοντας 10 ευρώ ο καθένας. Φεύγοντας, τους προλαβαίνει ο υπάλληλος και τους λέει πως έκανε λάθος γιατί το μπουκάλι στοιχίζει 29,5 και όχι 30 ευρώ και γι' αυτό τους επιστρέφει 5 ευρώ ρέστα. Αυτοί αφού δεν μπορούν να μοιράσουν τα 5 ευρώ στα τρία, παίρνουν ο καθένας από 1 ευρώ και δίνουν 2 ευρώ φιλοδώρημα στον υπάλληλο για την καλή του πράξη. Στο τέλος όμως σκέφτονται: Έδωσε ο καθένας μας 10 ευρώ και πήρε ένα πίσω, άρα 9 ευρώ. Τρεις φορές το 9 μας κάνει 27 και 2 ευρώ για το φιλοδώρημα, 29. Τι έγινε το ένα ευρώ;

Απάντηση

Στα 27 ευρώ που δώσανε και οι τρεις μαζί, συμπεριλαμβάνονται και τα 2 ευρώ του φιλοδωρήματος. Πρέπει να αφαιρέσουμε και όχι να προσθέσουμε το φιλοδώρημα στο ποσό που πλήρωσαν για να βρούμε την αξία του κρασιού. Πράγματι: 27 – 2 = 25.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share