Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Συναγερμός: Αν δείτε κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα του αυτοκινήτου σας λεφτά, μην πλησιάσετε!

Τεράστια προσοχή!

8 Φεβρουαρίου 2023 14:16
Συναγερμός: Αν δείτε κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα του αυτοκινήτου σας λεφτά, μην πλησιάσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κλέφτες και οι απατεώνες έχουν βρει ατέλειωτους τρόπους για να σας κλέψουν τα υπάρχοντα. Μια λάθος κίνηση θα μπορούσε να σας κοστίσει το αυτοκίνητο σας η ακόμα και την ίδια σας την ζωή σε λίγα δευτερόλεπτα

Τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου κάνουν πιο δύσκολη την δουλειά των ληστών στην προσπάθεια τους να κλέψουν το όχημα. Αλλά οι κλέφτες πάντα βρίσκουν την λύση. Φανταστείτε να έχετε σταθμεύσει το όχημα σας έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Λίγα λεπτά αργότερα αφού έχετε κάνει τα ψώνια σας και γυρνάτε στο αυτοκίνητο ξαφνικά παρατηρείτε ότι πάνω στο υαλοκαθαριστήρα έχετε κάποια λεφτά.

Αυτό που μπορεί για σας να νομίζετε ότι είστε πολύ τυχεροί είναι μια σκληρή μέθοδος για να κλέψουν το αυτοκίνητο σας. Ο λόγος που τοποθετείτε σε αυτό το σημείο είναι για να σας κάνουν να βγείτε από το όχημα σας και να το πάρετε. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε χώρους στάθμευσης όταν το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου βρίσκεται κοντά σε τοίχο.

Συναγερμός: Αν δείτε κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα του αυτοκινήτου σας λεφτά, μην πλησιάσετε!


Όταν βγείτε έξω για να πάρετε τα λεφτά χαρούμενος ένας κλέφτης μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο σας ενώ εσείς έχετε ανάψει την μηχανή η έχετε τα κλειδιά πάνω και να σας κλέψει το αυτοκίνητο και να εκδιωχθεί. Επειδή όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα μπορείτε να χτυπήσετε κιόλας με το ίδιο σας το όχημα.

Αυτό συνέβη και σε μια νεαρή μητέρα με το όνομα Kyri Viehmann. Η γυναίκα ήταν στον δρόμο και πήγε να κάνει τα ψώνια των Χριστουγέννων. Και έπαθε ακριβώς αυτό που σας περιγράψαμε παραπάνω…

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να μη σας κλέψουν το αυτοκίνητο! (video)

Όσο... χαζό κι αν ακούγεται, αν τυλίξετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας με αλουμινόχαρτο τότε θα το προστατεύσετε από τους κλέφτες. Αναφερόμαστε στα μοντέλα με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, που πλησιάζεις στο όχημα και εκείνο ξεκλειδώνει με το πάτημα του μπουτόν στη χειρολαβή, αυτόματα.

Οι κλέφτες έχουν ανακαλύψει κάποιες συσκευές αναμετάδοσης της συχνότητας που ξεγελούν το αυτοκίνητο και δουλεύουν με έναν πολύ απλό τρόπο. Πάνε το ένα μέρος της συσκευής κοντά στο σπίτι που βρίσκεται το κλειδί, το άλλο μέρος δίπλα στο αυτοκίνητο και αυτό νομίζει πως το πραγματικό κλειδί βρίσκεται κοντά του.

Έτσι ξεκλειδώνει και με το πάτημα του κουμπιού στο εσωτερικό, παίρνει και μπρος, με αποτέλεσμα οι ληστές να φεύγουν οδηγώντας το (παράδειγμα στο βίντεο παρακάτω).

Οι ειδικοί όμως, μας συστήνουν να τυλίγουμε αυτού του είδους τα κλειδιά με αλουμινόχαρτο και έτσι ο τρόπος που εξηγούμε παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς το υλικό μπλοκάρει την αναμετάδοση της συχνότητας.

Βέβαια, μια πιο καλή λύση είναι η αγορά μιας ειδικής θήκης φύλαξης κλειδιών αυτοκινήτου στο σπίτι που κοστίζει λίγα χρήματα και κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κόβετε αλουμινόχαρτο και να τυλίγετε το κλειδί.

Δείτε το βίντεο κάτω από τις διαφημίσεις του Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share