Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αδέσποτη γάτα δέχεται φαγητό μόνο από σακούλα - Ο λόγος θα σας κάνει να δακρύσετε

Μία άκρως συγκινητική ιστορία

29 Ιανουαρίου 2023 13:33
Αδέσποτη γάτα δέχεται φαγητό μόνο από σακούλα - Ο λόγος θα σας κάνει να δακρύσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να ζει κάποιος μόνος του έξω στους δρόμους δεν είναι ό,τι πιο εύκολο και ευχάριστο. Κάθε γεύμα που εξασφαλίζει είναι μια νίκη και κάθε μέρα που καταφέρνει να μείνει ζωντανός είναι ευλογία. Για μια γάτα στην Κορέα, ο αγώνας ήταν ακόμη πιο δύσκολος. Όταν οι εθελοντές της έδιναν φαγητό καθημερινά, εκείνη το απέρριπτε, αφήνοντας τους όλους άφωνους.

Γιατί αυτή η αδέσποτη γάτα αρνιόταν το φαγητό; Όταν λοιπόν οι εθελοντές ανακαλύπτουν ότι αυτό το αιλουροειδές δέχεται τρόφιμα μόνο τυλιγμένα σε σακούλες, ένα ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο δημιουργείται. Η ανακάλυψη πίσω από την περίεργη συμπεριφορά αυτής της γάτας μετατράπηκε σε μια ιστορία που ούτε το Χόλιγουντ θα μπορούσε να επινοήσει. Ενώ, ένας στρουμπουλός γατούλης ανακαλύπτει κρυφή κάμερα στο σπίτι και δε φαντάζεστε την επική αντίδρασή του.

Μια γυναίκα εθελόντρια

Το να κάνεις τη διαφορά στη ζωή των ζώων μπορεί να είναι ένα σημαντικό έργο. Αυτό ισχύει για μια Κορεάτισσα, η οποία έκανε δουλειά το να ταΐζει όλες τις αδέσποτες γάτες στη γειτονιά της. Ως εθελόντρια σε ένα τοπικό καταφύγιο, είχε πρόσβαση σε φαγητό και αποφάσισε ότι τίποτα δε θα πάει χαμένο.

Για πέντε χρόνια, αυτή η εθελόντρια μοίραζε φαγητό μέσα σε μπολ σε όλες τις εγκαταλελειμμένες γάτες εκεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλες οι γάτες δέχονταν με χαρά το δωρεάν γεύμα. Μια γάτα ωστόσο, ξεχώρισε από τις υπόλοιπες για έναν πολύ περίεργο λόγο.

Η γάτα που αρνιόταν το φαγητό

Η γάτα, που την έλεγαν Ντονγκσούκ, ερχόταν κάθε μέρα για φαγητό με τις υπόλοιπες γάτες, αλλά δεν έτρωγε ποτέ τίποτα. Αντ’ αυτού, το αιλουροειδές απομακρυνόταν, επιλέγοντας να βρει έναν άλλο τρόπο επιβίωσης. Εμφανιζόταν κάθε μέρα, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν αντίθετη με τη λήψη τροφής, ίσως απλά δεν της άρεσε το φαγητό που της έδιναν. Η εθελόντρια σκέφτηκε ότι ίσως δεν άρεσε στη γάτα ο τρόπος που δινόταν το φαγητό. Υπήρχε κάποιος λόγος που η Ντονγκσούκ δεν ήθελε να φάει από τα μπολ;

Αλλαγή φαγητού

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Κορεάτισσα όταν διαπίστωσε ότι η Ντονγκσούκ αρνήθηκε να φάει ήταν να αλλάξει το φαγητό. Οι γάτες τείνουν να είναι πολύ επιλεκτικές στη διατροφή τους, ακόμη και να αρνούνται το καλό φαγητό όταν δεν είναι αυτό που προτιμούν.

Για να ελέγξει εάν η Ντονγκσούκ ανήκε σε αυτήν την κατηγορία γάτων δοκίμασε διάφορα είδη ξηράς τροφής. Όμως η γάτα αρνήθηκε όλες τις μάρκες και όλες τις ποικιλίες. Στη συνέχεια η εθελόντρια δοκίμασε υγρό φαγητό σε ένα δοχείο, ωστόσο η γάτα παρέμενε πεισματάρα, αναγκάζοντάς τη να είναι πιο δημιουργική.

Δοκιμή εναλλακτικών λύσεων

Απελπισμένη να λύσει το μυστήριο του γιατί η Ντονγκσούκ δεν έτρωγε, η εθελόντρια άρχισε να σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις. Όπως αναφέρθηκε, αν η Ντονγκσούκ δεν ήθελε το φαγητό, δε θα εμφανιζόταν κάθε μέρα την ώρα εκείνη. Ήταν στο χέρι αυτής της εθελόντριας να μάθει πώς να ταΐζει την Ντονγκσούκ για να μην πεινάσει.

Μια μέρα, η Κορεάτισσα τύλιξε το φαγητό της Ντονγκσούκ σε μια τσάντα, νομίζοντας ότι η γάτα μπορεί να είναι απλά ντροπαλή. Το κόλπο λειτούργησε και έτσι η Ντονγκσούκ έπιασε την τσάντα με τα τρόφιμα και τράπηκε σε φυγή. Αυτό ήταν κάτι που γέννησε πολλές απορίες στην εθελόντρια.

Μεγάλη περιέργεια

Η εθελόντρια ήταν εντυπωσιασμένη που η Ντονγκσούκ έπαιρνε τελικά το φαγητό. Κάθε μέρα φρόντιζε να υπάρχει μια ειδική σακούλα με τροφή για γάτες έτοιμη για αυτό τον λόγο. Και κάθε μέρα, η Ντονγκσούκ ερχόταν, έπαιρνε την τσάντα με τα τρόφιμα και έφευγε τρέχοντας.

Αυτή η περίεργη συμπεριφορά, έκανε τη γυναίκα να αναρωτιέται πού πήγαινε η Ντονγκσούκ με το σακουλάκι του φαγητού. Της φαινόταν ήδη περίεργο το γεγονός ότι η γάτα δεχόταν το φαγητό μόνο σε μια τσάντα και τώρα έπρεπε να μάθει το λόγο.

Απορία

Πρώτα απ’ όλα, η εθελόντρια δεν καταλάβαινε γιατί η Ντονγκσούκ ήθελε να φάει το φαγητό του από μια τσάντα. Δε θα ήταν πιο εύκολο σε ένα μπολ; Γιατί να δυσκολεύει τη ζωή της με αυτόν τον τρόπο αναρωτήθηκε. Υπήρχαν τόσες πολλές ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν.

Πίστευε πως υπήρχε ένας σημαντικός λόγος για αυτή τη συμπεριφορά. Ακολουθώντας τις συμβουλές των φίλων της, η εθελόντρια ενέδωσε στην περιέργειά της και άρχισε να επινοεί ένα σχέδιο για να ξεδιαλύνει αυτό το νέο μυστήριο. Δεν περίμενε ποτέ ότι η αλήθεια θα ήταν τόσο συναρπαστική.

Πού πήγαινε την τσάντα με το φαγητό;

Οι γάτες έχουν περίεργες συμπεριφορές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Ντονγκσούκ ανησύχησε τη γυναίκα. Μια από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που χρειαζόταν να απαντήσει ήταν το πού πήγαινε η Ντονγκσούκ την τσάντα με τα τρόφιμα.

Αρχικά, υπέθεσε ότι η γάτα προτιμούσε να τρώει μόνη της. Αλλά γιατί να συνέβαινε αυτό σκέφτηκε, αφού οι περισσότερες γάτες έτρωγαν μπροστά της χωρίς δισταγμό. Ίσως, η Ντονγκσούκ δεν εμπιστευόταν τους ανθρώπους, έβρισκε το κουράγιο να εμφανίζεται κάθε μέρα για φαγητό, αλλά εξακολουθούσε να φοβάται.

Αδέσποτη γάτα δέχεται φαγητό μόνο από σακούλα

Ακολούθησαν τη γάτα

Μια μέρα, για να λύσει το μυστήριο που είχε δημιουργήσει η Ντονγκσούκ, η εθελόντρια συνεργάστηκε με μερικούς φίλους της για να ακολουθήσουν τη γάτα. Η αποστολή δε θα ήταν εύκολη. Θα έπρεπε να κρατήσουν τις αποστάσεις τους για να μη φοβίσουν το περίεργο γατάκι. Αν τους καταλάβαινε θα ήταν καταστροφικό.

Χρειάστηκε τόσος χρόνος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ντονγκσούκ; Τι θα γινόταν αν τη φόβιζαν; Το φαγητό που της παρείχαν ήταν η κύρια πηγή τροφής της Ντονγκσούκ και ήταν αποφασισμένοι να το διατηρήσουν έτσι.

Η γάτα τελικά έφτασε στον προορισμό της

Διατηρώντας απόσταση, η ομάδα ακολούθησε την Ντονγκσούκ στο ταξίδι της στο άγνωστο, με την τσάντα με το φαγητό. Όσο πιο μακριά από την περιοχή πήγαινε, τόσο πιο μπερδεμένα γίνονταν τα πράγματα.

Κάτι έκανε την Ντονγκσούκ να κάνει αυτό το απίστευτο ταξίδι κάθε μέρα και ήταν κοντά στο να καταλάβουν το γιατί. Τελικά, η γάτα έφτασε στην είσοδο ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Οι εθελοντές ένιωθαν σαν να έπαιζαν σε τρομακτική ταινία.

Η γάτα τους κατάλαβε

Η Ντονγκσούκ οδήγησε την ομάδα στο κτίριο, όπου τοποθέτησε τη σακούλα με τα τρόφιμα στο έδαφος και άρχισε να περπατά. Η γάτα δεν έκανε τίποτα τρομακτικό. Στην πραγματικότητα, φαινόταν φοβισμένη και η ίδια.

Με τον τρόπο που έκανε νευρικά βήματα μπρος και πίσω, η ομάδα ήξερε ότι δεν ένιωθε άνετα. Είναι πιθανό η Ντονγκσούκ να μην ήθελε να φάει μπροστά στην ομάδα. Σε αυτό το σημείο, η γάτα πιθανόν ήξερε ότι η ομάδα αυτή την ακολουθούσε.

Η εξήγηση

Μετά από λίγο διάστημα η περίεργη γάτα άρχιζε να νιαουρίζει, κάτι που έκανε την ομάδα εθελοντών να σκεφτεί πως κάτι θα γινόταν. Μέσα σε δευτερόλεπτα κατάλαβαν τι. Από το πουθενά, εμφανίστηκε ένα γατάκι και έτρεξε στην Ντονγκσούκ, η οποία έβαλε το σακουλάκι με τα τρόφιμα στο έδαφος.

Η Ντονγκσούκ ήταν μητέρα. Κάθε μέρα φρόντιζε όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και το γατάκι της. Γι’ αυτό έπαιρνε φαγητό μόνο εάν ήταν τυλιγμένο σε σακούλα. Ήταν ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει ότι το μωρό της θα έτρωγε.

Η αγάπη της γάτας για το μικρό της

Η εθελόντρια και οι φίλοι της συνέχισαν να παρακολουθούν τις ανιδιοτελείς πράξεις αυτής της μητέρας γάτας. Αφού η Ντονγκσούκ έβαλε τη σακούλα με το φαγητό στο έδαφος, απομακρύνθηκε αφήνοντας το μικρό της να φάει πρώτα.

Το γατάκι έσκισε την τσάντα και ξεκίνησε να τρώει. Τέλος, αφού το μικρό της ήταν ευτυχισμένο και χορτασμένο, η Ντονγκσούκ απόλαυσε το γεύμα της. Οι εθελοντές ξέσπασαν σε κλάματα καθώς παρακολουθούσαν αυτή την αληθινή ιστορία ηρωισμού και επιβίωσης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους.

Ενέργειες για τη διάσωσή τους

Έχοντας παρακολουθήσει όλα όσα ήταν πρόθυμη να κάνει η Ντονγκσούκ για να σιγουρευτεί ότι το μικρό της θα τραφεί, η εθελόντρια και η υπόλοιπη ομάδα ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν και αυτοί κάτι. Αρχικά, έλεγξαν τη γειτονιά για να δουν αν κάποιος γνώριζε την Ντονγκσούκ και την αναζητούσε.

Κανείς δεν την έψαχνε επιβεβαιώνοντας ότι ήταν μόνη της εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι στη γειτονιά που γνώριζαν την Ντονγκσούκ και είχαν μια θλιβερή ιστορία να πουν.

Τραγωδία

Καθώς η ομάδα περιφερόταν στη γειτονιά και μιλούσε με ανθρώπους, αποκαλύφθηκε ότι η Ντονγκσούκ είχε υποστεί μια μεγάλη τραγωδία στο παρελθόν. Σύμφωνα με κάποιον γείτονα, η γάτα είχε γεννήσει αρχικά πέντε υγιή γατάκια. Η ζωή δεν ήταν δίκαιη με την Ντονγκσούκ η οποία έχασε τα τέσσερα από τα πέντε γατάκια της. Οπότε ήταν αποφασισμένη, ότι κι αν γινόταν, να φροντίσει το μοναδικό της μωρό που σώθηκε.

Δημιουργία εμπιστοσύνης

Η ομάδα γνώριζε ότι θα έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να σώσουν την Ντονγκσούκ και το μικρό της, αλλά ήξεραν επίσης ότι έπρεπε να δημιουργήσουν έναν ισχυρότερο δεσμό εμπιστοσύνης. Για να το κάνουν αυτό, επέστρεψαν εκεί που τους οδήγησε η Ντονγκσούκ και της έδωσαν μια κουβέρτα. Η κουβέρτα ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ζώου και ανθρώπου. Χρησιμοποιήθηκε για να δείξει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν εχθροί.

Άνετος χώρος

Αφού έδωσαν στη γάτα και το μωρό της ένα χώρο άνεσης και ζεστασιάς, η εθελοντική ομάδα δεσμεύτηκε να επιστρέφει στο κτίριο κάθε μέρα για να τους φροντίσει και να νιώθουν άνετα κοντά στους ανθρώπους. Το μωρό ήταν λιγότερο πρόθυμο να κάνει φίλους τους ανθρώπινους σωτήρες του. Η γάτα δεχόταν φαγητό από εκείνους, αλλά το μωρό της δεν είχε ιδέα φυσικά.

Εμπιστοσύνη

Η ομάδα ήξερε ότι χρειάζεται υπομονή με τις γάτες και ιδιαιτέρως με τα μωρά τους. Γνώριζαν ότι οι γάτες τρέφονταν και ήθελαν απλώς να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς. Τελικά, το μικρό γατάκι συνήθισε τους ανθρώπους.

Παρόλο που δεν του άρεσαν πολύ, φάνηκε να καταλαβαίνει ότι ήταν εκεί για να βοηθήσουν και να μη βλάψουν. Αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνης και των δυο, οι εθελοντές ήξεραν πως το επόμενο βήμα ήταν η μεταφορά τους σε νέο σπίτι.

Αποστολή διάσωσης

Ένας από τους λόγους που η ομάδα ήταν πρόθυμη περιμένει όσο χρειαστεί για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ντονγκσούκ και του Καμπ ήταν η αποστολή διάσωσης. Για να μεταφέρουν αυτές τις γάτες σε ένα νέο σπίτι, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό και δίχτυα. Οι γάτες ήταν ακόμα άγριες, οπότε δε θα μπορούσαν να τις μετακινήσουν έτσι απλά. Έπρεπε να εξασφαλίσουν την προστασία τους.

Το πρώτο τους σπίτι

Προτού υιοθετηθούν η Ντονγκσούκ και το μωρό της, μεταφέρθηκαν σε ένα καταφύγιο όπου τους δόθηκε το δικό τους σπιτάκι. Ήταν πιο πολυτελές από το τελευταίο τους σπίτι. Άρχισαν μάλιστα να τρώνε το φαγητό τους και να πίνουν το νερό τους από τα μπολ.

Η ζωή ήταν καλή για εκείνες τις δύο αδέσποτες γάτες, που ζούσαν άσχημες καταστάσεις σε καθημερινή βάση. Τώρα έπρεπε απλώς να βρεθεί ένα σπίτι για πάντα. Ήταν σαφές ότι οι δυο γάτες έπρεπε να μείνουν μαζί και όχι να χωριστούν.

Συγκίνηση

Η ιστορία της Ντονγκσούκ και του μικρού της είναι μια από τις πιο εμπνευσμένες ιστορίες διάσωσης που έχουμε ακούσει ποτέ. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις μια μητέρα γάτα να κάνει τα πάντα για να φροντίσει το μωρό της.

Ειδικά, έχοντας περάσει την τραγωδία του να χάνει τα άλλα τέσσερα γατάκια της. Πρόκειται για μια ιστορία μητρικής αγάπης και δύναμης. Η εθελόντρια και η ομάδα της έκαναν ότι χρειάστηκε για να σώσουν τις γάτες αυτές. Ξεκίνησαν να τις ταΐζουν και κατέληξαν να τους δώσουν το σπιτικό που χρειάζονταν.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share