Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πήγε στο ΑΤΜ και είδε στον λογαριασμό της 4,6 εκατομμύρια - Μόλις η τράπεζα το κατάλαβε...

Ήταν ήδη αργά...

20 Ιανουαρίου 2023 14:05
Πήγε στο ΑΤΜ και είδε στον λογαριασμό της 4,6 εκατομμύρια - Μόλις η τράπεζα το κατάλαβε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσα χρήματα έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό, όταν πάμε να κάνουμε ανάληψη από ένα ΑΤΜ. Αυτό που συνέβη σε αυτή την κοπέλα όμως είναι εξωπραγματικό.

Προς έκπληξή της μια μέρα είδε ότι προστέθηκαν στον λογαριασμό της $4,6 εκατομμύρια; Ενώ λοιπόν οι περισσότεροι θα καλούσαν την αστυνομία, όπως έκανε και αυτός ο άνδρας εδώ, εκείνη επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Όταν αυτό όμως συνέβη στην Κρίστιν Γιαζίν Λι, 21, δεν αντέδρασε έτσι, αλλά ξεκίνησε να αγοράζει τα πάντα. H Κρίστιν είναι μία μηχανικός από την Μαλαισία που ζει στην Αυστραλία. Όταν βρήκε αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό της ήταν σαν να πατήθηκε ένας διακόπτης στο κεφάλι της και άρχισε να καταναλώνει ασύστολα.

Σίγουρα ήταν λάθος της τράπεζας και όχι δικό της αλλά το εκπληκτικό ήταν πως ξόδεψε $3,3 εκατομμύρια πριν την πιάσουν. Αγόρασε ένα καινούργιο διαμέρισμα σε μία πολύ καλή περιοχή του Σίδνεϊ. Μετά αποφάσισε να πάρει μερικές τσάντες. Αυτές εδώ οι τσάντες κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο!

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το αγόρι της δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, μέχρι που την συνέλαβαν. Όταν βγήκε έξω με εγγύηση, έπρεπε να πηγαίνει δύο φορές την μέρα σε αστυνομικό τμήμα – τότε μόνο κατάλαβε το αγόρι της ότι κάτι δεν πάει καλά.

Προς υπεράσπισή της, η Κρίστιν είπε πως νόμιζε ότι οι γονείς της της είχαν δώσει αυτά τα χρήματα! Δεν τους ρώτησε όμως. Όπως και να’χει, όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να πληρώσει μέχρι και το τελευταίο σεντ. Εσείς πώς θα είχατε αντιδράσει στην θέση της;

ΑΤΜ της έβαλαν 4,6 εκατομμύρια ευρώ

Μεγάλη απάτη - Πήγε να "σηκώσει" 600 ευρώ από το ΑΤΜ και αντί για αυτό του αφαιρέθηκαν

Ένας Έλληνας πολίτης είχε πέσει θύμα της απάτης των ΑΤΜ, όταν πήγε να σηκώσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 600 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στη Σκιάθο, έπεσε θύμα από πελάτη του με τον πιο περίεργο τρόπο. Ο απατεώνας – πελάτης τον έστειλε σε ATM για να παραλάβει τα χρήματά του, το οποίο υποτίθεται ότι είχε καταθέσει στο λογαριασμό του.

Ο 43χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα την από έναν άγνωστο, που του είπε πως είχε κάνει κράτηση για συνεστίαση στο εστιατόριό του. Μάλιστα, ήθελε να του καταθέσει τα χρήματα μέσω εφαρμογής σε ΑΤΜ. Έτσι, τον έπεισε να πάει στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας του νησιού. Έπειτα, ο επιχειρηματίας έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του έδινε.

Το θύμα πήγε με τη χρεωστική του κάρτα στο ATM. Στη συνέχεια πληκτρολόγησε το ποσό των 600 ευρώ. Δηλαδή, το χρηματικό ποσό, το οποίο υποτίθεται ότι θα εισέπραττε. Όμως, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του το συγκεκριμένο ποσό, αλλά για κακή του τύχη του αφαιρέθηκε!

Θέλει προσοχή λοιπόν όταν κάνετε κάποια ανάληψη γιατί όχι μόνο μπορούν να σας κλέψουν τον κωδικό της κάρτας, αλλά και να πέσετε θύμα κάποιον απατεώνων σαν αυτόν. Μετά από το συγκεκριμένο συμβάν, η απάτη καταγγέλθηκε από τον επιχειρηματία στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι Αστυνομικές Αρχές διενέργησαν προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share