Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εξαφανίστε τα αντιαισθητικά σημάδια καφέ από τα φλιτζάνια με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Δείτε το κόλπο και θα εκπλαγείτε!

18 Ιανουαρίου 2023 10:00
Εξαφανίστε τα αντιαισθητικά σημάδια καφέ από τα φλιτζάνια με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενοχλητικά σημάδια του καφέ: Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό για μία νοικοκυρά από το να βλέπει σημάδια του καφέ επάνω σε φλιτζάνια. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο από τους εφιάλτες που έχουν, οι νοικοκυρές. Αυτό, διότι τα συγκεκριμένα σημάδια κάνουν τα φλιτζάνια να είναι πάντοτε βρώμικα.

Ωστόσο, πριν αρχίσεις να πετάς τις αγαπημένες σου κούπες, σου έχουμε τη λύση. Μάλιστα, με την προαναφερθείσα λύση πρόκειται να απαλλαγείς από τις στάμπες για τα καλά. Παράλληλα δείτε και πώς με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας μπορείτε να απομακρύνετε τις ρυτίδες.

Εξαφανίστε τα αντιαισθητικά σημάδια καφέ από τα φλιτζάνια με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα σας

Δες τον τρόπο για να μπορέσεις να αφαιρέσεις τα ενοχλητικά σημάδια του καφέ

  • Θα χρειαστείς ένα μόνο απλό υλικό, το οποίο έχεις σίγουρα στο ντουλάπι της κουζίνας. Για το συγκεκριμένο υλικό έχουμε πει ξανά πόσο χρήσιμο είναι στο καθάρισμα. Ο λόγος για την μαγειρική σόδα, που σου λύνει τα χέρια και σε αυτή την περίπτωση.
  • Ρίξε σόδα στα λεκιασμένα φλιτζάνια και λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία πάστα, τρίψε απαλά για λίγα λεπτά και οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.
  • Στην συνέχεια, πλένεις τα φλιτζάνια ως συνήθως και έτοιμα!
  • Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον συμβουλή για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τα ενοχλητικά σημάδια του καφέ
    Σημείωσε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια διαδικασία και για να απομακρύνεις τα σημάδια από καφέ και από τις καράφες της καφετιέρας.

Κάντε το τέλειο μπάνιο με μαγειρική σόδα: Με αυτό τον τρόπο θα το απολαύσετε

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό, που μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό για ουκ ολίγους λόγους κι ένας εξ αυτών είναι η περιποίησή σας, καθώς μπορεί με αυτή να κάνετε το τέλειο μπάνιο.

Υπάρχουν, μάλιστα, τρεις δημοφιλείς μέθοδοι που οι περισσότεροι εφαρμόζουν για να καταναλώσουν μαγειρική σόδα, που μπορεί να καταπολεμήσει και τα σπυράκια.

Μαγειρική σόδα: Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για το τέλειο μπάνιο

  • Η πρώτη είναι να αραιώσεις μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας σε 1-2 φλιτζάνια (240-480 mL) νερού και να το πιείς με άδειο στομάχι, όποτε είναι πιο βολικό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Η δεύτερη είναι να ανακατέψεις 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας με 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) μηλόξυδο, ή χυμό λεμονιού. Όταν το διάλυμα σταματήσει να απελευθερώνει αέριο (να αφρίζει), το αραιώνεις σε νερό και το πίνεις με άδειο στομάχι. Η αραίωση είναι σημαντική για την αποφυγή εγκαυμάτων στο λαιμό ή τη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών, καθώς η ακριβής οξύτητα του διαλύματος είναι άγνωστη.
  • Μια τρίτη μέθοδος είναι να μην την πιείτε αλλά να αραιώσετε 3-4 φλιτζάνια (662–883 γραμμάρια) μαγειρικής σόδας σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό και να κάνετε «αφρόλουτρο».

Μαγειρική σόδα: 10 οφέλη για την υγεία που πρέπει να γνωρίζουμε

Μαγειρική σόδα: Πιθανόν, όλοι να έχετε ένα κουτί μαγειρικής σόδας στο σπίτι σας. Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους υγείας, για αυτό είναι καλό να κρατήσετε και ένα κουτί στο φαρμακείο σας!

Τι είναι η μαγειρική σόδα;

Είναι 100% όξινο ανθρακικό νάτριο, που όταν αναμιγνύεται με κάποιο οξύ (πχ ξίδι) αντιδρά σχηματίζοντας φυσαλίδες και διοξείδιο του άνθρακα, οδηγώντας τις ζύμες να φουσκώσουν. Στη φυσική της μορφή, η μαγειρική σόδα αποτελεί μέρος του ορυκτού με το όνομα νάτρον.

Το νάτρον περιέχει μεγάλες ποσότητες όξινου ανθρακικού νατρίου και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το νάτρον ως σαπούνι, ενώ το 1846 ο Dr. Austin Church μαζί με τον John Dwight κατασκεύασαν και πωλούσαν την ένωση που γνωρίζουμε σήμερα ως μαγειρική σόδα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share