Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Παχύσαρκος άνδρας ζύγιζε 207 κιλά, έκανε αφαγία για έναν χρόνο, έχασε 125 κιλά και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

16 Ιανουαρίου 2023 15:18
Παχύσαρκος άνδρας ζύγιζε 207 κιλά, έκανε αφαγία για έναν χρόνο, έχασε 125 κιλά και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση και κάτι για το οποίο πολύ πασχίζουν, είναι η απώλεια βάρους. Με το χρόνο έχει αποδειχθεί και επιστημονικά, πως οι ακραίες δίαιτες είναι κάτι το οποίο συνήθως δεν αφαιρεί μόνιμα τα κιλά.

Αντιθέτως συνήθως ξαναπαίρνουμε το βάρος που χάσαμε και ίσως και με το παραπάνω. Αυτό είναι το φαινομενο γιο γιο. Οι διατροφολόγοι συνήθως συνιστούν αντί να κάνουμε κάποια ακραία δίαιτα να αλλάξουμε σταδιακά τις διατροφικές μας συνήθειες.

Αυτή η εξαίρεση είναι ο Angus Barbieri. Ο άντρας που το 1965 σε ηλικία 27 ετών, ζυγίζοντας 207 κιλά, αποφάσισε να αδυνατίσει. Ο ίδιος ανακοίνωσε στους γιατρούς του πως θα σταματούσε να τρώει προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο παρά να συμφωνήσουν. Τον συμβούλεψαν η νηστεία του να μην ξεπεράσει τις 40 μέρες και τον παρακολουθούσαν στενά.

Δείτε επίσης: 23χρονη ζύγιζε 300 κιλά και έχασε 180 από αυτά - Θα πάθετε πλάκα όταν δείτε την αλλαγή της

Παχύσαρκος έχασε 125 κιλά

Οι 40 μέρες έγιναν 385, δηλαδή ένας χρόνος και 17 μέρες. Στη διάρκειά τους, ο Barbieri έπινε μόνο ροφήματα χαμηλής θερμιδικής αξίας και έπαιρνε τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία από συμπληρώματα διατροφής. Ο ίδιος ισχυριζόταν πως ένιωθε καλά. Πράγματι και οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν καποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Ακόμα μέχρι και σήμερα η μοναδική αυτή περίπτωση μπερδεύει τους γιατρούς εφόσον ο οργανισμός του φαινόταν να είναι καλά μετά την ασιτία ενός χρόνου και 17 ημερών. Κάτι το οποίο είναι ανήκουστο. Ο ίδιος κατάφερε να μην ξαναπάρει τα κιλά που έχασε και έμεινε στο κανονικό του βάρος.

Ο Angus Barbieri μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ νηστείας. Όμως ο συγκεκριμένος οδηγός έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να μνημονεύει επικίνδυνες πρακτικές όπως η δική του, ώστε να μην γίνουν παράδειγμα και για άλλους.

Η συγκλονιστική περίπτωση του ανθρώπου που πήρε την απόφαση να αδυνατίσει:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share