Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

94χρονος παππούς συνοδεύει την εγγονή του στον γάμο της - Λίγο αργότερα η κοπέλα μένει άφωνη όταν...

Απίστευτο!

14 Ιανουαρίου 2023 15:39
94χρονος παππούς συνοδεύει την εγγονή του στον γάμο της - Λίγο αργότερα η κοπέλα μένει άφωνη όταν...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενενήντα τέσσερα χρόνια δεν τα λες και λίγα πάντως… ωστόσο ο συγκεκριμένος παππούς εκπλήρωσε πρώτα την μεγάλη του επιθυμία να είναι στον γάμο της εγγονής του και ύστερα έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Με την ευκαιρία, δείτε το περίεργο περιστατικό με την φωτογραφία παππού λίγο πριν πεθάνει.

Πρόκειται για έναν παππού, ο οποίος συνόδευσε την εγγονή του στο γάμο της. Πολλοί έβαζαν στοίχημα πως δεν θα τα κατάφερνε, όμως, ο ίδιος το έπραξε και έφυγε από τη ζωή μετά από δύο ημέρες. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκλαψαν.

Στο βίντεο που βρίσκεται παρακάτω μπορείτε να δείτε τον παππού, ο οποίος ήταν συνοδός στην εγγονή, η οποία θα παντρευόταν τον καλό της στην εκκλησία. Οι καλεσμένοι, αλλά και ο γαμπρός συγκινήθηκαν με την εικόνα της συνοδείας της νύφης, που ήταν ο παππούς της. Επίσης, μετά από δύο ημέρες, ο Bronislaw Grom Karwowski, έφυγε από τη ζωή.

94χρονος παππούς συνοδεύει την εγγονή του στον γάμο της - Λίγο αργότερα η κοπέλα μένει άφωνη όταν...

Η ιστορία του 94χρονου παππού

Οι Ναζί συνέλαβαν τον Bronislaw Grom Karwowski στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως, ο Bronislaw κατάφερε να δραπετεύσει από τους Ναζί, οι οποίοι είχαν σαν έδρα την Πολωνία. Όμως, ο ίδιος δεν σώθηκε. Το 1948 ο ίδιος συνελήφθη ξανά και καταδικάστηκε. Έπρεπε να εκτίσει ποινή φυλάκισης χρονικής περιόδου δέκα ετών. Έπειτα, βραβεύτηκε με «το Σταυρό του Ιππότη του Τάγματος της Αναγέννησης της Πολωνίας» και όχι μόνο.

Ο Bronislaw Grom Karwowski συνόδευσε την εγγονή του στην εκκλησία. Όμως, μετά από δύο ημέρες, πραγματοποίησε το μεγάλο ταξίδι…

Παππούς 94 ετών: Το βίντεο από την τελετή του γάμου της εγγονής του Bronislaw Grom Karwowski, Joanna, ο οποίος τη συνόδευσε στην εκκλησία για να παντρευτεί.

Εγγονή βρήκε ένα κρυμμένο χρηματοκιβώτιο στην ντουλάπα της γιαγιάς της - Μόλις το άνοιξε έπαθε σοκ με αυτό που είχε μέσα

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Ειδικά, όταν πρόκειται για βοήθεια σε ανθρώπους που μας αγαπάνε. Η γιαγιά της είναι μεγάλη σε ηλικία και δυσκολεύεται να καθαρίσει το σπίτι της. Όταν ζήτησε τη βοήθεια στην εγγονή της να καθαρίσει το παλιό εργαστήριο κεραμικής που είχε και δούλευε για όλη της τη ζωή στο παρελθόν, η νεαρή γυναίκα προσφέρθηκε να βοηθήσει. Δεν το σκέφτηκε καθόλου και έπιασε δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Είπε στη γιαγιά της ότι ο άντρας της την απατάει - Η εγγονή της δεν θα ξεχάσει ποτέ την απάντησή της

Ας ξεκινήσουμε

Όταν την πήρε τηλέφωνο η γιαγιά της δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και είπε γρήγορα το ναι. Αυτό που δε φανταζόταν, ήταν ότι με τη χάρη που έκανε στη γιαγιά της θα ανακάλυπτε κάτι εκπληκτικό. Χωρίς να χάσει λεπτό, ξεκίνησε να καθαρίζει το παλιό εργαστήριο. Η γιαγιά της ήταν δίπλα και της έλεγε τι να κρατήσει και τι να πετάξει.

Το παρελθόν της γιαγιάς

Εκείνο το μέρος ήταν πολύ ιδιαίτερο για τη γιαγιά της, καθώς εργαζόταν εκεί για όλη της τη ζωή. Το εργαστήριο έκλεισε όταν συνταξιοδοτήθηκε και από τότε χρησιμοποιούνταν κυρίως ως αποθήκη. Η γιαγιά ήθελε να το φτιάξει και να εκμεταλλευτεί το χώρο. Όταν μπήκε μέσα της ήρθαν πολλές όμορφες αναμνήσεις που τις εξιστορούσε στην εγγονή της, όπως το καθάριζε. Οι δύο γυναίκες πέρασαν πολύ όμορφα εκείνη τη μέρα.

Ήθελε καθάρισμα

Το εργαστήριο ήταν χάλια. Είχε να χρησιμοποιηθεί καιρό και λειτουργούσε κυρίως ως αποθήκη. Όλα ήταν γεμάτα σκόνη, ιστούς αράχνης και σκουπίδια. Ο καθαρισμός θα διαρκούσε περισσότερο από όσο περίμενε η εγγονή, όμως έτσι θα περνούσε χρόνο με τη γιαγιά της. Αφαίρεσε τις γλάστρες που ήταν στο πάτωμα και καθάρισε τη σκόνη. Το εργαστήριο από την πολύ σκόνη φαινόταν σαν έρημος.

Τα αστεία της γιαγιάς

Έβγαζε σιγά σιγά τα σκουπίδια από τη μέση και καθάριζε τον χώρο. Ήταν εκπληκτικό πόσα πράγματα είχαν μαζευτεί εκεί όλα αυτά τα χρόνια. Το απόγευμα θα ήταν μεγάλο, αλλά την εγγονή δεν την ένοιαζε. Δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει και ήταν χαρούμενη που βρισκόταν στο παλιό εργαστήριο με τη γιαγιά της. Επίσης, η γιαγιά έλεγε πολλά αστεία και περνούσε η ώρα χαρούμενα.

Η ντουλάπα στο βάθος

Υπήρχε κάτι στο χώρο που τράβηξε αμέσως την προσοχή της εγγονής. Ήταν μία μεγάλη ντουλάπα στο βάθος του εργαστηρίου. Ένα συναίσθημα την κυρίευσε. Σαν να ένιωθε ότι κάτι θα έβρισκε μέσα στην ντουλάπα. Έτσι, καθάρισε τον χώρο φτιάχνοντας ένα άνοιγμα για να φτάσει στην ντουλάπα. Είχε βαλθεί να την ανοίξει.

Υπήρχε κάτι μέσα

Όταν έφτασε στο σημείο που βρισκόταν η ντουλάπα, ήταν ανυπόμονη για να την ανοίξει. Το έκανε προσεκτικά. Συνήθως ποντίκια βρίσκονται σε τέτοια σημεία και έπρεπε να την ανοίξει με προσοχή, μην πηδήξει κανένα στο πρόσωπο της. Την άνοιξε αργά. Στο κάτω μέρος της ντουλάπας υπήρχε ένα κουτί που ήταν καλυμμένο με χώμα.

Ότι κι αν ήταν ζύγιζε πολύ. Κατάφερε να το σηκώσει με μεγάλη δυσκολία και να το βγάλει από την ντουλάπα. Το καθάρισε για να δει καλύτερα τι είναι. Πήρε ένα πανί, το έβρεξε με νερό και άρχισε να το καθαρίζει σιγά σιγά. Με το καθάρισμα κατάφερε να δει την επιφάνεια του.

Δεν μπορούσε να το πιστέψει

Καθαρίζοντας το κουτί κατάλαβε ότι ήταν από μέταλλο. Στο κέντρο του κουτιού, υπήρχε ένας συνδυασμός με αριθμούς. Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα χρηματοκιβώτιο. Η εγγονή νόμιζε ότι είχε παραισθήσεις με την ανακάλυψη της. Τα υπόλοιπα αντικείμενα που υπήρχαν στο εργαστήριο κεραμικής της γιαγιάς της ήταν παλιά, αλλά κανένα από αυτά δεν είχε τόση αξία όσο εκείνο το χρηματοκιβώτιο.

Εγγονή βρήκε ένα κρυμμένο χρηματοκιβώτιο στην ντουλάπα της γιαγιάς της  και μόλις το άνοιξε έπαθε σοκ

Η γιαγιά δεν ήξερε για αυτό

Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν είδε το χρηματοκιβώτιο ήταν να γυρίσει να ρωτήσει τη γιαγιά της. Προς μεγάλη της έκπληξη, η γιαγιά της δεν ήξερε τίποτα για αυτό. Η εγγονή απογοητεύτηκε, αλλά η περιέργεια της μεγάλωνε. Αφού δεν το ήξερε η γιαγιά της, ποιος μπορεί να ήταν ο συνδυασμός για να ανοίξει και ποιος το είχε αφήσει εκεί;

Καθώς η γιαγιά της δεν είχε ιδέα ποιος το είχε αφήσει εκεί, η εγγονή αποφάσισε να το ανοίξει με το ζόρι. Η περιέργεια τη σκότωνε. Χρειάστηκε πολύ δουλειά για να καταφέρει να το ανοίξει, αλλά στο τέλος πέτυχε τον σκοπό της. Ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο όλα τα πράγματα ήταν τυλιγμένα με ένα μαύρο πανί. Ήταν όλα πολύ περίεργα.

Προειδοποιητικά λόγια

Όταν άνοιξε το κουτί πάνω από το μαύρο ύφασμα υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε: “Ξεχάστε κάθε ελπίδα πριν μπείτε εδώ”. Αυτή είναι φράση από τη Θεία Κωμωδία όταν ο Δάντης ανοίγει τις πύλες της κολάσεως. Η φράση χρησιμοποιείται συχνά για να προειδοποιήσει όσους τη διαβάζουν να είναι προσεκτικοί, καθώς δεν υπάρχει γυρισμός.

Η περιέργεια την κυρίευσε

Στην αρχή η εγγονή τρόμαξε για λίγο, αλλά η περιέργεια της ήταν μεγάλη και ήθελε να μάθει τι περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Το πράγμα γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον όταν αφαίρεσε το μαύρο ύφασμα. Πάνω σε αυτό υπήρχε μια καλλιγραφία που σήμαινε “διπλή ευτυχία”. Την καλλιγραφία την έβρισκε κανείς σε γάμους και τελετές. Η εγγονή δεν μπορούσε να φανταστεί ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του χρηματοκιβωτίου όσο έβρισκε μέσα άλλα αντικείμενα.

Ο προπάππους της

Ξαφνικά, εμφανίστηκε μια παλιά φωτογραφία. Ένα άνδρας με στρογγυλά γυαλιά, κάπνιζε ένα πούρο. Δεν ήξερε ποιος ήταν. Πλησίασε τη γιαγιά και της έδειξε τη φωτογραφία. Η γιαγιά άνοιξε τα μάτια της και αναγνώρισε αμέσως τον άνδρα της φωτογραφίας. Ήταν ο πεθερός της. Δηλαδή ο προπάππους της εγγονής. Δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ, αλλά ξαφνικά το κουτί απέκτησε συναισθηματική αξία.

Άλλη μία φωτογραφία

Η εγγονή όσο έψαχνε τόσο έβρισκε πράγματα. Βρήκε ακόμα μια φωτογραφία πιο παλιά από την προηγούμενη. Σε αυτή φαινόταν ξεκάθαρα μία γυναίκα και παρόλο που η φωτογραφία ήταν πολλών ετών, είχε διατηρηθεί πολύ καλά και η εικόνα φαινόταν καθαρά. Το έδειξε στη γιαγιά της και η γυναίκα ήταν η μητέρα του προπάππου της. Σε ένα κουτί υπήρχαν πολλές γενιές που η εγγονή δε γνώρισε ποτέ, αλλά κυλούσε το ίδιο αίμα στις φλέβες.

Παλιά γραμματόσημα

Το χρηματοκιβώτιο ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που της είχαν συμβεί ποτέ. Ένα συνηθισμένο απόγευμα που πήγε να βοηθήσει τη γιαγιά της στο καθάρισμα, είχε μετατραπεί σε κυνήγι θησαυρού. Όλα είχαν συναισθηματική αξία. Συνέχισε να ψάχνει στο κουτί και ξαφνικά ανακάλυψε μια τεράστια συλλογή με παλιά γραμματόσημα από όλο τον κόσμο. Υπήρχαν εκατοντάδες χώρες, σε πολλά χρώματα και σχήματα, με πολύ ωραία σχέδια.

Παλιά νομίσματα

Καθώς έβγαζε πράγματα από το χρηματοκιβώτιο η συναισθηματική αξία μετατρέπονταν και σε οικονομική. Τα γραμματόσημα που είχε βρει, μπορεί να κόστιζαν μία περιουσία. Στη συνέχεια βρήκε μια μικρή σακούλα που ήταν γεμάτη με παλιά νομίσματα από διαφορετικές χώρες και χρόνια. Σίγουρα αυτά θα άξιζαν μια περιουσία. Πολλοί θα πλήρωναν πολλά λεφτά για να τα κάνουν δικά τους.

Ένα μετάλλιο

Κάτι ακόμα που βρήκε στο χρηματοκιβώτιο ήταν ένα στρατιωτικό μετάλλιο. Ήταν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο προπάππους της πολέμησε τότε και ήταν λογικό να υπάρχει αυτό το μετάλλιο. Στο διαδίκτυο υπήρχαν άνθρωποι που έδιναν πολλά χρήματα για να έχουν αντικείμενα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, αυτό ήταν έναν αναμνηστικό από τον προπάππου της και ήθελε να το κρατήσει.

Περισσότερα αντικείμενα

Ότι έβρισκε στο χρηματοκιβώτιο ήταν απίστευτο. Άλλωστε, φυλασσόταν εκεί, είτε γιατί είχε μεγάλη οικονομική αξία, είτε γιατί ήταν αναμνηστικά κειμήλια. Βρήκε μια μικρή λάμπα λαδιού, ένα στυλό και μια τσάντα που έγραφε πάνω ημερομηνία 1774.

Σίγουρα αυτά τα αντικείμενα συνόδευαν τον προπάππου της στον πόλεμο και για αυτό τον λόγο τα είχε αποθηκεύσει στο κουτί. Όπως έβγαζε τα πράγματα από το χρηματοκιβώτιο του προπάππου της βρήκε ένα μεγάλο παλιό κλειδί.

Ήταν πολύ όμορφο και σίγουρα θα είχε κάποια αξία. Θα ήταν πολύ σημαντικό. Η εγγονή είχε ήδη μια νέα αποστολή. Να πει στη γιαγιά της για αυτό το κλειδί και να μάθει τι μπορούσε να ανοίξει. Αυτό γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον.

Ένας οικογενειακός θησαυρός

Εκείνο το απόγευμα ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που της είχαν συμβεί ποτέ και η γιαγιά της ήταν το ίδιο ενθουσιασμένη με εκείνη. Είχαν βρει ένα απίστευτο οικογενειακό θησαυρό στο παλιό εργαστήριο κεραμικής και δεν ήξεραν καν ότι ήταν εκεί. Σίγουρα ο πατέρας ή η μητέρα είχαν ξεχάσει να το αναφέρουν. Σε κάθε περίπτωση μια απογευματινή καθαριότητα είχε μετατραπεί σε περιπέτεια.

Φτιάχνοντας τη φωτογραφία

Όλα τα αντικείμενα δε θα μπορούσαν να μείνουν εκεί. Τα πήρε στο σπίτι για να τα κρατήσει για ενθύμιο και η γιαγιά της, της το επέτρεψε. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να πάρει τη φωτογραφία του προπάππου της, να την πάει σε ένα τυπογραφείο για να ψηφιοποιηθεί, διορθωθεί και εκτυπωθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα είχε την αρχική φωτογραφία και θα μπορούσε να τη συντηρήσει καλύτερα.

Μια υπέροχη ιδέα

Τότε, η εγγονή σκέφτηκε μια υπέροχη ιδέα. Πρότεινε στη γιαγιά της να φτιάξει το δικό της χρηματοκιβώτιο με τις δικές αναμνήσεις. Να το γεμίσει με μερικές φωτογραφίες, ώστε στο μέλλον κάποιο από τα δισέγγονα της να το βρει και να πάει από γενιά σε γενιά. Η γιαγιά ενθουσιάστηκε με την ιδέα και μαζί ετοίμασαν το κουτί για τις επόμενες γενιές.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share