Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

25χρονη έπλυνε το λαχείο των 6.000.000 στο πλυντήριο με μια ρόμπα - Δεν είχε τέλος η ατυχία όταν...

Τι συνέβη;

13 Ιανουαρίου 2023 09:17
25χρονη έπλυνε το λαχείο των 6.000.000 στο πλυντήριο με μια ρόμπα - Δεν είχε τέλος η ατυχία όταν...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή ακριβώς είναι η ιστορία που εκτυλίχτηκε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 1970 με πρωταγωνίστρια μια κυρία Καίτη. Η 25χρονη -τότε- κοπέλα από την Σάμο, που έμενε στο Κολωνάκι, δεν ήταν άσχετη από τυχερά παιχνίδια. Στο παρελθόν είχε πιάσει 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά και διάφορα μικροποσά στο Λαϊκό Λαχείο, ωστόσο το τυχερό δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν στο πλυντήριό της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο πρώτος λαχνός θα χάριζε στον τυχερό 6.000.000 δραχμές, που για την εποχή ήταν χρήματα ικανά να αλλάξουν την ζωή σου.

Η ίδια πάντως δεν γνώριζε την ύπαρξή του, όταν την πληροφόρησε ο αρραβωνιαστικός της, ο οποίος υπηρετούσε ως χωροφύλακας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκείνος ήταν που μετά την κλήρωση της Πρωτοχρονιάς την πήρε τηλέφωνο λέγοντάς της ότι ένα από τα δέκα λαχεία που είχε αγοράσει ίσως ήταν εκείνο που κέρδισε τα λεφτά! Στο σπίτι της επικράτησε ένας μικρός πανικός…

Βρήκε τα τρία από τα δέκα «κομμάτια», αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν εκείνο που έψαχνε. Τα υπόλοιπα; Στο πλυντήριο… Ξεχασμένα μέσα σε μια ρόμπα που είχε πλυθεί, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μια μάζα. Μπορούν να ανακαλυφθούν πολλά περίεργα μέσα σε ένα πλυντήριο, αλλά το λαχείο είναι εξαιρετική σπάνια περίπτωση.

25χρονη έπλυνε το λαχείο των 6.000.000 στο πλυντήριο με μια ρόμπα - Δεν είχε τέλος η ατυχία όταν...

Μετά το αρχικό σοκ, ξεκίνησε η απέλπιδα προσπάθεια της… συναρμολόγησης των λαχνών. Βέβαιη πως κάπου εκεί μέσα βρίσκονταν και τα 6.000.000 δραχμές, η οικογένεια έφτασε στο σημείο να προσλάβει ακόμη και ειδικούς που ανέλαβαν την δύσκολη αποστολή του να βάλουν τα κομμάτια σε μια σειρά και να ετοιμάζει το… παζλ.

Η όλη επιχείρηση κράτησε δύο ολόκληρα μερόνυχτα, με τον Τύπο της εποχής να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και να γεμίσει σελίδες με πραγματικές ή φανταστικές «λεπτομέρειες» των γεγονότων. Το πανελλήνιο αγωνιούσε και περίμενε να μάθει εάν θα υπήρχε αίσιο τέλος σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα σίριαλ.

Δυο μέρες αργότερα το φερόμενο ως τυχερό λαχείο είχε συναρμολογηθεί. Αυτό που απέμενε ήταν η ετυμηγορία της διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, οι άνθρωποι της οποίας έκλεισαν ραντεβού με την Καίτη και την οικογένειά της, προκειμένου να αποφασίσει το αν θα γινόταν δεκτό ή όχι.

Κι ενώ όλοι περίμεναν τι θα αποφανθεί, ήρθε μια εξέλιξη εντελώς ανατρεπτική. Στα ίδια γραφεία εμφανίστηκε κι ένας 65χρονος συνταξιούχος, που στα χέρια του κρατούσε ένα λαχείο. Κι όπως ίσως πολύ σωστά μαντέψατε, ο δικός του λαχνός ήταν αυτός που είχε κληρωθεί και κέρδιζε τα 6.000.000 δραχμές.

Ελάχιστες φορές, ίσως, είχε βρει καλύτερη εφαρμογή η περίφημη ρήση «πολύ κακό για το τίποτα», όσο στην ιστορία της Καίτης, που μέσα σε λίγες ώρες ουσιαστικά έκανε περισσότερες από μία φορά το δρομολόγιο από την συναισθηματική κόλαση στον παράδεισο και πάλι πίσω…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share