Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ελέφαντας ήρθε αντιμέτωπος με έναν ρινόκερο αλλά αυτό που κάνει θα σας αφήσει άφωνους (video)

Απίστευτο θέαμα

5 Ιανουαρίου 2023 09:44
Ελέφαντας ήρθε αντιμέτωπος με έναν ρινόκερο αλλά αυτό που κάνει θα σας αφήσει άφωνους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ελέφαντες μπορεί να φαίνονται ήρεμα πλάσματα και ότι δεν αντιδρούν συνεχώς αλλά πολλές φορές κάνουν πράγματα τα οποία μπορούν να μας εκπλήξουν όπως αυτό το ελεφαντάκι που προσπαθούσε να αποφύγει άποιους περαστικούς με αποτέλεσμα να βρει μία απίστευτη λύση.

Συγκεκριμένα στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μία μάχη ενός ελέφαντα και ενός ρινόκερου, με τον πρώτο να δείχνει την ευρηματικότητα και την ευφυΐα που έχουν τα θηλαστικά της φύσης.

Ελέφαντας ήρθε αντιμέτωπος με έναν ρινόκερο αλλά αυτό που κάνει θα σας αφήσει άφωνους (video)

Στο βίντεο, ο ρινόκερος – σαφώς μικρότερος σε όγκο από τον αντίπαλό του – φαίνεται να ετοιμάζεται να επιτεθεί στον ελέφαντα. Εκείνος, αρπάζει ένα κλαδί, το τυλίγει με την προβοσκίδα του και το βάζει στο κεφάλι του, σαν να προσπαθεί να το κάνει κέρατο!

Ο ρινόκερος φαίνεται να είναι επιφυλακτικός, αλλά κάποια στιγμή κάνει την κίνησή του. Ο ελέφαντας, τότε, πιάνει ξανά το κλαδί και αυτήν τη φορά το εκσφενδονίζει προς την πλευρά του ρινόκερου, δείχνοντάς του «ποιος είναι το αφεντικό». Το πανέξυπνο κόλπο έπιασε και ο ρινόκερος έφυγε τρέχοντας.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Ελέφαντας είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι αλλά αυτό που έγινε στη συνέχεια θα σας εκπλήξει (video)

Οι ελέφαντες είναι εντυπωσιακά μεγάλα ζώα τα οποία αρκετές φορές αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα όπου και χρειάζονται βοήθεια όπως αυτό το ελεφαντάκι που βοηθάει τον φίλο του να ξεφύγει.

Συγκεκριμένα στην εντυπωσιακή διάσωση ελέφαντα από πηγάδι βάθους 17 μέτρων προέβησαν δασονόμοι και πολίτες σε περιοχή της Ν. Ινδίας. Ο ηλικίας 25 ετών αρσενικός ελέφαντας βρέθηκε μες στο πηγάδι κατά λάθος, μην μπορώντας να το δει, αφού αυτό ήταν καλυμμένο και κρυμμένο από θάμνους, ενώ δεν προστατευόταν από κάποιου είδους περίφραξη.

Η ομάδα διάσωσης, αποτελούμενη από 50 άτομα, καθάρισε το σημείο από τους θάμνους και άντλησε όλο το νερό από το πηγάδι για να καταστήσει ευκολότερη τη ρυμούλκηση του ζώου. Για την διάσωση του ζώου χρησιμοποιήθηκε γερανός, ενώ η όλη επιχείρηση διήρκεσε 12 ώρες.

Ευτυχώς, το ζώο, το οποίο βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση για τρεις ώρες μετά την διάσωσή του, χαίρει άκρας υγείας.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share