Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Είχε πάθει εμμονή με το σώμα της και έφτασε τα 41 κιλά - Όταν όμως είδε το πρόσωπο της μητέρας της…

Τρομερές εικόνες

16 Δεκεμβρίου 2022 20:38
Είχε πάθει εμμονή με το σώμα της και έφτασε τα 41 κιλά -  Όταν όμως είδε το πρόσωπο της μητέρας της…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια έφηβη, η οποία έκρυβε το σκελετωμένο σώμα της κάτω από φαρδιά ρούχα επειδή νόμιζε ότι ήταν χοντρή, επιδεικνύει τώρα περήφανα το υγιές της σώμα στο Instagram έχοντας ξεπεράσει την ανορεξία και τη βουλιμία.Η 19χρονη Jasmin από το Δουβλίνο άρχισε να αναπτύσσει διατροφικές διαταραχές όταν πήγαινε σχολείο – τη μία λιμοκτονούσε, την άλλη έτρωγε λαίμαργα και προσπαθούσε να διώξει από το σώμα της τις θερμίδες κάνοντας εμετό.

Όταν ανακάλυψε σελίδες που προωθούσαν την ανορεξία, η Jasmin έπαθε “εμμονή” με τις εικόνες αποσκελετωμένων γυναικών και έφτασε να ζυγίζει 41 κιλά.

Περνούσε ώρες κάθε μέρα στο ίντερνετ κοιτάζοντας με ευλάβεια ιστοσελίδες που δίναν τροφή στην επικίνδυνη για τη ζωή της διαταραχή.Όταν το ανακάλυψε η οικογένεια της, η Jasmin ήταν ήδη υπερβολικά αδύνατη και οι γιατροί της είπαν ότι θα πέθαινε χωρίς βοήθεια.Τελικά άλλαξε τη ζωή της και πλέον επιδεικνύει τις καμπύλες της αλά Kardashian στο Instagram, όπου έχει πάνω από 4.000 ακόλουθους.Επίσης ανεβάζει στο YouTube βίντεο με τα οποία προσπαθεί να δώσει δύναμη σε γυναίκες και έχει πάνω από 400 συνδρομητές στο κανάλι της.

Είχε πάθει εμμονή με το σώμα της και έφτασε τα 41 κιλά - Όταν όμως είδε το πρόσωπο της μητέρας της…

“Ήμουν πάντα λίγο διαφορετική στο σχολείο και δεν τα πήγαινα καλά. Είχα κατάθλιψη και ήθελα να γίνω αδύνατη για να το αντιμετωπίσω, νομίζω. Βρήκα αυτές τις σελίδες στο ίντερνετ με συμβουλές οι οποίες με οδήγησαν στην ανορεξία. Έμπαινα κάθε μέραπιστά και περνούσα πολύ χρόνο σε αυτές.Ήταν η ρουτίνα μου. Περνούσα τη μισή μέρα σε αυτά. Ήταν μια κοινότητα ανθρώπων με διαταραγμένες νοοτροπίες και έτρεφαν ο ένας τον άλλο με τις απόψεις τους.

Είχε πάθει εμμονή με το σώμα της και έφτασε τα 41 κιλά - Όταν όμως είδε το πρόσωπο της μητέρας της…

Έχοντας υπερβολικά χαμηλό βάρος, η Jasmin ένιωθε πόνους παράλυσης και είχε δυσκολίες στο να περπατάει και να αναπνέει.“Νόμιζα ότι είχα τον έλεγχο, αλλά τελικά τον είχε η διαταραχή. Ένιωθα έντονο πόνο στο στήθος και δεν μπορούσα να περπατήσω.Πέθαινα στην κυριολεξία, αλλά τότε πίστευα ότι ήμουν χοντρή. Έκρυβα τον εαυτό μου κάτω από φαρδιά πουλόβερ. Απομονωνόμουν από όλους. Ήθελα απλά να ζω μόνη μου με την διατροφική διαταραχή μου.”Η Jasmin τελικά το εμπιστεύτηκε στην μεγαλύτερη αδερφή της η οποία την έπεισε να το πει στους γονείς τους. Την πήγαν σε γιατρούς για να κάνει εξετάσεις και την παρέπεμψαν σε ένα σύμβουλο.

“Έφτασα κοντά στο θάνατο και οι γιατροί με απειλούσαν ότι θα μπω στο νοσοκομείο. Με τρόμαξε πολύ αυτό. Αλλά όταν είδα το πρόσωπο της μαμάς μου όταν ήμασταν στους γιατρούς – κατάλαβα τι έκανα στον εαυτό μου – αυτό ήταν πραγματικό σοκ και με πλήγωσε. Όμως μου ήταν ακόμα δύσκολο, γιατί δεν ήξερα αν ήθελα να γίνω καλύτερα. Δεν ήθελα να τα παρατήσω.”Παρόλο που η Jasmin άρχισε να κάνει βήματα για να βελτιωθεί, το πήρε τελικά απόφαση όταν πήγε διακοπές στη Μάλτα.

Είχε πάθει εμμονή με το σώμα της και έφτασε τα 41 κιλά - Όταν όμως είδε το πρόσωπο της μητέρας της…

“Στην Μάλτα κάτι μου έκανε το κλικ. Ήρθα ξανά κοντά με φίλους που είχα χάσει. Τους είχα διώξει όλους. Μιλήσαμε όλοι γι” αυτό και αποφάσισα να γίνω καλύτερα. Γύρισα σπίτι και ήταν σαν να έκλεισα ένα κεφάλαιο και να άνοιξα ένα καινούριο.”“Άρχισα να βγαίνω με φίλους και να προσπαθώ απλά να είμαι χαρούμενη ξανά και να γελάω. Η διατροφική διαταραχή δεν φεύγει, αλλά κάθε μέρα φαίνεται να γίνεται πιο εύκολο και εσύ το να την εμποδίζεις να σε ελέγχει.”

Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, η Jasmin αποδέχεται τις καμπύλες της και ενθαρρύνει και τους άλλους να αγαπάνε το σώμα τους.“Προσπαθώ να δώσω δύναμη σε γυναίκες και να τους δείξω ότι είναι εντάξει να αγαπάς τον εαυτό του και να έχεις αυτοπεποίθηση. Μην ντρέπεστε για το σώμα σας, αγκαλιάστε το, είναι το μόνο σώμα που έχετε – γι” αυτό αγαπήστε το.”

“Είναι περίεργο όταν κοιτάζω πίσω, είναι σαν να ήμουν ένας άλλος άνθρωπος. Όταν βάζω φωτογραφίες δίπλα δίπλα είμαι ευτυχισμένη, γιατί αυτό που βλέπω είναι όμορφο. Ξέρω πόσοι χάνονται στον κόσμο των διατροφικών διαταραχών και είμαι απλά χαρούμενη που δεν είμαι πια εκεί.Τώρα θέλω να βγαίνω και να ζω σαν άτομο της ηλικίας μου. Η ποιότητα ζωής είναι απίθανη σε σύγκριση με πριν.” “Δεν νιώθω πόνο, είμαι ευτυχισμένη και αγαπάω πραγματικά τη ζωή μου. Όλο αυτό που έμαθε την αξία της ζωής.”

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share