Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαράζει στη μέση τις πατάτες πριν τις ρίξει στην κατσαρόλα - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Θα τρέξετε να το κάνετε!

12 Δεκεμβρίου 2022 10:17
Χαράζει στη μέση τις πατάτες πριν τις ρίξει στην κατσαρόλα - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξεφλούδισμα μιας και μόνο πατάτας είναι οδυνηρό και χρονοβόρο. Φαντάσου λοιπόν να έχεις να φτιάξεις πουρέ που θα χρειαστείς πολλές περισσότερες πατάτες. Όσα εργαλεία κι αν κυκλοφορήσουν στην αγορά για πιο γρήγορο καθάρισμα και ξεφλούδισμα αυτό θα παραμένει χρονοβόρο. Εκτός κι αν ακολουθήσεις το παρακάτω μικρό μυστικό!

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τη "μαγική" λύση για να ξεφλουδίσεις μια πατάτα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό! Κι όμως γίνεται! Κοίτα πόσο απλό είναι! Πριν ρίξεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα χάραξε τες στη μέση περιμετρικά, στη συνέχεια βάλ' τες στην κατσαρόλα και βράσ' τες όπως θα έκανες κανονικά. Αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξε απευθείας κρύο νερό πάνω τους!

Η διαστολή τους κατά τη βράση και η συστολή τους κατά την επαφή με το κρύο νερό είναι το μυστικό! Εκεί λοιπόν που προηγουμένως τις χάραξε έχει σχηματιστεί μια μικρή ένωση και τώρα η φλούδα απομακρύνεται μέσα σε ένα λεπτό τραβώντας την απλά προς τα πάνω!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το βίντεο που ακολουθεί:

Και μιας και έμαθες το "μαγικό" κόλπο, αν θέλεις να το κάνεις άμεσα πράξη, δες εδώ την τέλεια συνταγή για στριφτή, νηστίσιμη πατατόπιτα!

Παίρνει μια πατάτα και την τρίβει πάνω στη σχάρα. Ο λόγος; Τρομερός!

Τι θα συμβεί αν τρίψετε μια πατάτα στη σχάρα ψησίματος; Μόλις μάθετε θα "τρέξετε" να το κάνετε! Μιλάμε για το απόλυτο tip!

Μετά το κόλπο με την γυναίκα που έβαλε την πατάτα στην τσάντα της, μάθαμε το απόλυτο μυστικό που θα σας χαλαρώνει όταν έχετε τραπέζια. Τι εννοούμε;

Συγκεκριμένα, μάθαμε, πως, αν βάλετε μια κομμένη πατάτα πάνω στη σχάρα, θα λύσετε το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας που κολλάει στο ψήσιμο. Ξεχάστε το λάδι που αλείφατε πριν το ψήσιμο.

Κόψτε μια πατάτα στη μέση, καρφώστε την με ένα πιρούνι και μόλις ζεστάνουν τα κάρβουνα τρίψτε την πατάτα πάνω στη σχάρα. Μόλις ακούσετε κάτι να τσιρτσιρίζει, είστε έτοιμοι!

Πήρε μια κομμένη πατάτα και την έβαλε πάνω σε σπασμένα γυαλιά! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει έκπληκτους!

Σίγουρα, έχει συμβεί σε όλους μας μια απροσεξία που μας έκανε να σπάσουμε ένα ποτήρι, ένα βάζο ή οτιδήποτε γυάλινο και το πιο πιθανό είναι τα σπασμένα γυαλιά και τα θραύσματα να εκτοξευθούν σε όλο το χώρο.

Την άρνηση (και ενίοτε τα «γαλλικά») διαδέχεται η αποδοχή ότι κάπως πρέπει να καθαρίσουμε το mess που δημιουργήσαμε (ας ελπίζουμε να μην έπεσε κρασί στο χαλί).

Συνήθως μαζεύουμε τα μεγάλα κομμάτια με την σκούπα ή τα χέρια οι πιο τολμηροί. Ωστόσο, πάντα, μένουν αυτά τα ύπουλα μικρά κομμάτια γυαλιού που αν τα πατήσεις… άουτς!

Πώς μπορείς λοιπόν να μαζέψεις τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα με αποτελεσματικό τρόπο; Μια και μόνο πατάτα αρκεί! Ωστόσο, η πατάτα έχει φανεί αρκετές φορές αποτελεσματική και σωτήρια λύση, όπως σας δείξαμε πρόσφατα πχ, αυτόν τον άντρα που έκοψε ένα κομμάτι πατάτας και το έβαλε στο πόδι του.

Πάρτε μια ωμή πατάτα, κόψ' την στη μέση και πίεσε την πάνω στα γυαλιά. Θα καρφωθούν σε αυτή και φύγουν από το πάτωμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share