Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έβαλε τις πατάτες σε νερό με παγάκια πριν τις τηγανίσει - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Σωτήρια λύση!

9 Δεκεμβρίου 2022 15:54
Έβαλε τις πατάτες σε νερό με παγάκια πριν τις τηγανίσει - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες είναι ένα λαχανικό που τρώγεται με πάρα πολλούς τρόπους, τηγανητή βραστή ή ψητή. Αν υποθέσουμε πως θέλουμε να φτιάξουμε πατάτες τηγανητές τότε σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως μέχρι να ξεφλουδίσουμε και να κόψουμε ακόμη και την τελευταία πατάτα αυτές που έχουν κοπεί πρώτες έχουν αρχίζει να μαυρίζουν.

Κι αυτό γιατί οι πατάτες είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε άμυλο, συνεπώς μόλις έρθουν σε έντονη επαφή με οξυγόνο σταδιακά οξειδώνονται γι' αυτό και αποκτούν αυτό το σκούρο χρώμα. Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε κάτι τέτοιο;

Η λύση είναι απλούστατη! Μόλις κόβετε τις πατάτες δεν έχετε παρά να τις βάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό η ακόμη και με παγάκια. Αυτό θα κάνει τις πατάτες και να μην μαυρίσουν αλλά και να γίνουν ακόμη πιο τραγανές μόλις τηγανιστούν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να τηγανίσετε πατάτες δοκιμάστε αυτό το κόλπο και θα μας θυμηθείτε!

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε ιδιαίτερα τις πατάτες, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια πατατοσαλάτα μέσα σε 20 μόλις λεπτά!

Χαράζει στη μέση τις πατάτες πριν τις ρίξει στην κατσαρόλα - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Το ξεφλούδισμα μιας και μόνο πατάτας είναι οδυνηρό και χρονοβόρο. Φαντάσου λοιπόν να έχεις να φτιάξεις πουρέ που θα χρειαστείς πολλές περισσότερες πατάτες. Όσα εργαλεία κι αν κυκλοφορήσουν στην αγορά για πιο γρήγορο καθάρισμα και ξεφλούδισμα αυτό θα παραμένει χρονοβόρο. Εκτός κι αν ακολουθήσεις το παρακάτω μικρό μυστικό!

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τη "μαγική" λύση για να ξεφλουδίσεις μια πατάτα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό! Κι όμως γίνεται! Κοίτα πόσο απλό είναι! Πριν ρίξεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα χάραξε τες στη μέση περιμετρικά, στη συνέχεια βάλ' τες στην κατσαρόλα και βράσ' τες όπως θα έκανες κανονικά. Αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξε απευθείας κρύο νερό πάνω τους!

Η διαστολή τους κατά τη βράση και η συστολή τους κατά την επαφή με το κρύο νερό είναι το μυστικό! Εκεί λοιπόν που προηγουμένως τις χάραξε έχει σχηματιστεί μια μικρή ένωση και τώρα η φλούδα απομακρύνεται μέσα σε ένα λεπτό τραβώντας την απλά προς τα πάνω!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το βίντεο που ακολουθεί:

Και μιας και έμαθες το "μαγικό" κόλπο, αν θέλεις να το κάνεις άμεσα πράξη, δες εδώ την τέλεια συνταγή για στριφτή, νηστίσιμη πατατόπιτα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share