Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Άνδρας ψιθυρίζει κάτι στη γυναίκα του λίγο πριν πεθάνει - Αυτό αλλάζει τα πάντα

Σοκαριστική ιστορία

9 Δεκεμβρίου 2022 11:04
Άνδρας ψιθυρίζει κάτι στη γυναίκα του λίγο πριν πεθάνει - Αυτό αλλάζει τα πάντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανένας δεν μπορεί να είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει τον έρωτα της ζωής του, αλλά για τη Jocelyn δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Οι γιατροί είχαν σταματήσει τις θεραπείες στον σύζυγο της Jasper και οι δυο τους ήξεραν πώς θα περνούσαν λίγες ακόμα στιγμές μαζί μέχρι να κλείσει τα μάτια του για πάντα.

Αλλά, τα τελευταία λόγια του συζύγου της, θα της ανέτρεπαν τη ζωή. Όταν πλέον ο Jasper είχε φύγει από τη ζωή, η Jocelyn μπορούσε μόνο να σκεφτεί τι της είχε μόλις πει. Περίμενε να ακούσει κάτι σαν “Σε αγαπώ”. Αλλά, όχι. Ποια θα μπορούσε να ήταν τα τελευταία λόγια του προς τη σύζυγο του;

Δείτε επίσης: Αυτός ο άνδρας ένιωσε έντονους πονοκεφάλους... Δε θα πιστεύετε τι υπήρχε στον εγκέφαλό του για 10 χρόνια!

Μεταξύ όλων των αμφιβολιών, η Jocelyn είχε μια στιγμή διαύγειας. Κατάλαβε ότι έπρεπε να ενεργήσει σύμφωνα με όσα της είχε πει ο Jasper. Έπρεπε να βρει τις απαντήσεις, διαφορετικά τα λόγια του θα τη στοίχειωναν για το υπόλοιπο της ζωής της.

Αυτή η αναζήτηση οδήγησε τη γυναίκα να ανακαλύψει κάτι για τον σύζυγο της που ποτέ δεν ήξερε και μπορεί να μην ήθελε να το μάθει. Τι ψιθύρισε ο Jasper στη Jocelyn λίγο πριν πεθάνει; Τι ήταν αυτό που η Jocelyn ανακάλυψε για τον άνδρα της και θα άλλαζε τη ζωή της μια για πάντα;

Ο Jasper και η Jocelyn

Ο Jasper και η Jocelyn ήταν παντρεμένοι για δεκαετίες. Είχαν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και ήλπιζαν ότι θα γερνούσαν μαζί. Αλλά, για τον Jasper αυτό δεν ήταν επιλογή. Πέρασαν τα πάντα μαζί, αλλά τον τελευταίο καιρό τα πράγματα άλλαξαν. Ο Jasper μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο για μήνες και μάλιστα τον τελευταίο μήνα ήταν μόνιμα μέσα. Η Jocelyn δεν το παραδεχόταν, αλλά κατά βάθος ήξερε ότι ο άνδρας της δεν είχε πολύ χρόνο.

Όμως ήθελε μία χάρη. Ήθελε να της πει τις σκέψεις της για εκείνη λίγο πριν φύγει. Η θεραπεία του Jasper δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο γιατρός του τον συνάντησε για να τον ενημερώσει. Παρά τις διαφορετικές θεραπείες που είχε δοκιμάσει, καμία από αυτές δεν έδειχνε να λειτουργεί. Είχαν δοκιμάσει τα πάντα και δεν είχε μείνει κάτι άλλο για να μπορούν να κάνουν…

Ο Jasper ήταν ήρεμος

Ο γιατρός του Jasper είχε μια σοβαρή συζήτηση μαζί του για την κατάσταση του. Οι θεραπείες δεν απέδωσαν και πλέον δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Ο Jasper θα έπρεπε να φύγει από αυτόν τον κόσμο. Φαινόταν για κάποιον παράξενο λόγο πολύ ήρεμος όταν άκουσε τα λόγια του γιατρού. Οι περισσότεροι ασθενείς αναστατώνονται στο άκουσμα αυτών των λέξεων, αλλά εκείνος φαινόταν καλά. Τι συνέβαινε;

Το ίδιο απόγευμα, ο γιατρός άφησε τον Jasper και κάλεσε τη γυναίκα του. Η Jocelyn είχε ήδη σχεδιάσει να δει τον άνδρα της, όπως έκανε κάθε μέρα, αλλά όταν της τηλεφώνησαν αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ξαφνιάστηκε από το τηλεφώνημα, αλλά ήλπιζε ότι δε θα ήταν κάτι τόσο κακό. Αυτό που της είπε ο γιατρός, ήταν ότι θα χρειαστεί την άδεια της για να σταματήσει τις θεραπείες. Της εξήγησε ότι τίποτα δε λειτουργούσε για τον Jasper. Ως κύριος γιατρός του, χρειαζόταν την άδεια της για να σταματήσει. Όμως, η Jocelyn δεν ήταν σίγουρη για αυτό.

Ήταν αυτό που ήθελε

Η Jocelyn ήξερε ότι αυτά τα τρομακτικά νέα θα ερχόντουσαν κάποια στιγμή, αλλά ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που άκουγε. Αυτή και ο Jasper είχαν περάσει τόσα πολλά για πάνω από 40 χρόνια και δεν ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον. Πώς να έδινε την άδεια να σταματήσουν οι θεραπείες; Αυτό δε θα έκανε τον άνδρα της να πεθάνει; Τα έβαλε κάτω και κατάλαβε ότι η διακοπή της θεραπείας, ήταν αυτό που ήθελε ο άνδρας της.

Δε θα της είχαν ζητήσει την άδεια χωρίς να του μιλήσουν. Αν αυτό ήθελε, ήξερε ότι θα έπρεπε να συμφωνήσει. Είπε στον γιατρό στο τηλέφωνο ότι είχε την άδεια της για να σταματήσει τις θεραπείες. Τώρα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το θάνατο του συζύγου της. Η Jocelyn έφτασε στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Ήθελε να τον κάνει να νιώσει άνετα με την παρουσία της. Κάθισε δίπλα του, έπιασε το χέρι του και αποφάσισε όσο δύσκολο και αν φαινόταν, να μην έφευγε στιγμή από το πλευρό του.

Οι τελευταίες στιγμές

Ο Jasper ήταν ακόμα ξύπνιος και το ζευγάρι μίλησε για την κοινή ζωή που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ο Jasper δεν μπορούσε να μιλήσει για πολύ ακόμα, της είπε τις αγαπημένες του αναμνήσεις. Σύντομα θα έκλεινε τα μάτια του. Η Jocelyn κατάλαβε ότι δεν υπήρχε πολύ χρόνος και ήθελε να του πει αυτά που ένιωθε.

Είπε στον άνδρα της ότι θα ήταν εντάξει αν έφευγε. Ότι θα έβρισκε τρόπο να συνεχίσει τη ζωή της και να μεγαλώσει την οικογένεια της. Του είπε να μην ανησυχεί για εκείνη και ότι δεν πειράζει που την άφηνε. Όμως, ο Jasper δεν είχε πει ακόμα τα τελευταία του λόγια. Ο Jocelyn περίμενε τα τελευταία του λόγια να είναι κάτι σαν “Αντίο” ή “Σε αγαπώ”. Μια δήλωση αγάπης. Αλλά, δεν ήταν αυτό που περίμενε. Αντίθετα, τα τελευταία λόγια του Jasper θα άλλαζαν τα πάντα στη ζωή της Jocelyn.

 Άνδρας ψιθυρίζει κάτι στη γυναίκα του λίγο πριν πεθάνει και παθαίνει σοκ

Χαμογέλασε και έφυγε

“Πήγαινε εκεί που ξεκίνησε η αγάπη μας. Εκεί θα βρεις την αλήθεια”. Την κοιτούσε στα μάτια καθώς έλεγε τα τελευταία λόγια. Εκείνη άρχισε να καταλαβαίνει ότι μάλλον αυτό ήταν το αντίο. Όταν όμως τον κοίταξε στα μάτια και αυτή, είδε κάτι εντελώς ασυνήθιστο για τον Jasper. Τι ήταν αυτό; Έλεγε τα λόγια σαν να ζητούσε συγγνώμη. Μα, γιατί; Ήταν εντάξει. Ήταν η ώρα του και δεν είχε απολύτως τίποτα για να απολογηθεί.

Προσπάθησε να του επεξεργαστεί αυτό που μόλις της είπε, αλλά εκείνος το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να χαμογελάσει και να κλείσει τα μάτια του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο συναγερμός από το όργανο παρακολούθησης των καρδιακών παλμών άρχισε να χτυπάει καθώς η γραμμή έπεσε. Ο γιατρός και οι νοσοκόμες μπήκαν γρήγορα στο δωμάτιο για να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του και να σβήσουν τον δυνατό θόρυβο. Η Jocelyn ήταν ζαλισμένη. Τη μία στιγμή ήταν μαζί της και την επόμενη είχε φύγει. Τώρα, έπρεπε να ζήσει χωρίς εκείνον. Αλλά πώς;

Τι εννοούσε ο άνδρας της;

Αυτά τα τελευταία λόγια. Οι άνθρωποι του νοσοκομείου ευγενικά οδήγησαν τη Jocelyn έξω από το δωμάτιο και την πήγαν σε ένα ιδιωτικό γραφείο τελετών. Έχει άρχισε να σκέφτεται τα λόγια του. Ήταν τόσο συγκεντρωμένη σε αυτά που είχε πει που μετά βίας έκλαψε. Έπρεπε να μάθει τι εννοούσε. “Πήγαινε εκεί που ξεκίνησε η αγάπη μας. Εκεί θα βρεις την αλήθεια”. Τι εννοούσε; Τι θα μπορούσε να βρει εκεί; Και από πού ξεκίνησε η αγάπη τους; Μπορούσε να σκεφτεί πολλά μέρη που πέρασαν πολύ όμορφα μαζί και δεν υπήρχε κάποιο που ξεχώριζε. Τουλάχιστον, όχι στην αρχή της γνωριμίας τους.

Η Jocelyn προσπαθούσε να τα ξεκαθαρίσει στο μυαλό της, αλλά κατάλαβε που ήθελε να την πάει. Ο έρωτας τους είχε ξεκινήσει όταν πέρασαν μαζί ένα Σαββατοκύριακο σε ένα παλιό μικρό σκάφος. Εκεί είχαν πει το πρώτο τους σ’ αγαπώ. Ήταν τόσο ξεκάθαρο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα.

Πού είναι το μέρος;

Η Jocelyn δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς να φτάσει στη λίμνη. Πολύ περισσότερο, δεν ήξερε που ήταν το σκάφος ή αν υπήρχε ακόμα. Η τελευταία φορά που το είχε δει ήταν πριν 30 χρόνια. Το είχε ακόμα ο Jasper στο όνομα του; Ήξερε ότι είχαν προσπαθήσει να το φτιάξουν, αλλά ήταν πολύ ακριβή η επισκευή του. Η Jocelyn νόμιζε ότι το είχε αφήσει να σαπίσει, αλλά τώρα πλέον δεν ήταν σίγουρη. Αποφάσισε να δει μερικές παλιές φωτογραφίες για να δει που είναι η λίμνη και με λίγη τύχη να βρει και το σκάφος.

Σε μια από τις παλιές φωτογραφίες είδε το όνομα από το λιμάνι που βρισκόταν στα περίχωρα της πόλης και της έφερε πολλές αναμνήσεις. Αυτή και ο Jasper είχαν πάει εκεί την τελευταία φορά με το σκάφος. Έπρεπε να το επισκεφτεί. Η Jocelyn αποφάσισε να οδηγήσει μέχρι το λιμάνι. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία της για να μάθει τι εννοούσε ο σύζυγος της. Όπως αποδείχθηκε, πήρε τη σωστή απόφαση. Οι αποβάθρες ήταν γεμάτες από βάρκες. Ήταν Χειμώνας και όλοι ήταν μαζεμένοι. Ευτυχώς, υπήρχε κάποιος για να τη βοηθήσει.

Ψάχνοντας το σκάφος

Η Jocelyn ρώτησε νευρικά τους ανθρώπους που εργάζονταν στο λιμάνι αν γνώριζαν τον σύζυγο της και τι μπορεί να σημαίνει το αίτημα του. Ήξερε ότι ακουγόταν περίεργο και τελικά τους είπε ότι ψάχνει για ένα σκάφος που δεν το είχε δει τα τελευταία 30 χρόνια. Οι άνδρες ήταν λίγο μπερδεμένοι, αλλά ένας από αυτούς είχε μια ιδέα. Ο υπάλληλος κοίταξε τα αρχεία και στη συνέχεια έκανε μερικά τηλεφωνήματα.

Σύντομα η Jocelyn κατάλαβε ότι έπρεπε να πάει σπίτι. Το σκάφος δεν ήταν εκεί για πολύ καιρό και κανένας δεν ήξερε που είχε καταλήξει. Η Jocelyn ευχαρίστησε τους άνδρες και έπρεπε να σκεφτεί κάτι διαφορετικό για να βρει το σκάφος. Όπως ξεκίνησε για τον δρόμο της επιστροφής, ήταν πολύ λυπημένη, αλλά προσπάθησε να κρατήσει τις σκέψεις της καθαρές. Σκέφτηκε ότι ο Jasper θα ήθελε να βρει το σκάφος, αλλά πού να βρίσκεται τώρα; Η γυναίκα δεν ήξερε. Συντετριμμένη τράβηξε για τον δρόμο της επιστροφής, όταν ξαφνικά δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά στα μάτια της.

Νόμιζε ότι έβλεπε όνειρο

Ονειρεύεται ή είναι αλήθεια; Ήταν το σκάφος που ξεκίνησε ο έρωτας τους πριν από χρόνια; Η Jocelyn ανοιγόκλεισε τα μάτια άλλη μια φορά, αλλά στην πραγματικότητα, ήταν το σκάφος, ακριβώς στην άκρη του δρόμου. Πώς στο καλό βρέθηκε αυτό το πράγμα μπροστά της; Αλλά η ερώτηση που της ήρθε πρώτη στο μυαλό, θα περνούσε λίγο καιρός για να το μάθει.

Η Jocelyn πάρκαρε το αυτοκίνητο της πίσω από το σκάφος και προχώρησε προς αυτό. Σύντομα είδε ότι η πόρτα της καμπίνας ήταν ανοιχτή. Ανέβηκε τα σκαλιά του σκάφους, όπου είχε πολλές αναμνήσεις από τα υπέροχα πράγματα που είχε βιώσει μαζί με τον Jasper. Με την πρώτη ματιά, λίγα πράγματα είχαν αλλάξει στο σκάφος.

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα και το γράμμα

Καθώς περνάει την πόρτα του σκάφους και μπαίνει στην καμπίνα, νιώθει την τέλεια μυρωδιά. Μετά από λίγο καταλαβαίνει από που προέρχεται αυτή η μυρωδιά. Όλο το πάτωμα και το καθιστικό της καμπίνας υπάρχουν διάσπαρτα κόκκινα τριαντάφυλλα. Μα, ποιος τα έβαλε εκεί; Περπατάει γρήγορα προς το τραπέζι που βρίσκονται τα περισσότερα τριαντάφυλλα.

Βλέπει ότι υπάρχει κάτι κάτω από τα λουλούδια. Όταν αφαιρεί τα τριαντάφυλλα από τραπέζι, βλέπει τι υπάρχει. Είναι ένα γράμμα με το όνομα της. Υπήρχε πολύ σκόνη πάνω στο γράμμα που τη δυσκόλευε να το διαβάσει. Αφού το καθάρισε λίγο, ξεκινάει την ανάγνωση. Δάκρυα γεμίζουν τα μάτια της καθώς διαβάζει την πρώτη πρόταση: “Αγαπημένη μου Joselyn, αν διαβάζεις αυτό το γράμμα, μάλλον έχω φύγει”.

Η συνέχεια του γράμματος

“Αλλά θα ήθελα να σε ενημέρωση με αυτόν τον τρόπο πόσο πολύ σε αγαπάω και ότι πέρασα αξέχαστα μαζί σου. Όλα τα καλά φτάνουν στο τέλος τους. Θέλω να σου δώσω αυτό το σκάφος για να μη με ξεχάσεις ποτέ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα που θα ήθελα να σου αφήσω. Μπορείς να το βρεις στο λιμάνι, όπου εκεί έχουμε πολύ όμορφες αναμνήσεις, ειδικά εκείνη τη φορά. Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, απλώς ρώτησε τον λιμενάρχη. Με αγάπη, ο άνδρας σου Jasper.

Γυρνώντας πίσω στο λιμάνι

Ο Jocelyn είχε μείνει άναυδη. Από τη μία ήταν πανευτυχής με το πολύ όμορφο γράμμα και το δώρο του αείμνηστου συζύγου της και από την άλλη, δεν είχε ιδέα τι εννοούσε ο Japser με την τελευταία παράγραφο. Το μόνο που μπορούσε να κάνει τώρα είναι να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι. Βγήκε από το σκάφος και μπήκε γρήγορα στο αμάξι. Στο δρόμο προς το λιμάνι σκεφτόταν διάφορα. Τι ήταν αυτό που θα έπρεπε να ρωτήσει τον λιμενάρχη;

Είχε αναστατωθεί

Η Jocelyn είχε αναστατωθεί και δεν μπορούσε να οδηγήσει ομαλά. Παραλίγο να προκαλέσει ένα ατύχημα. Δεν πρόλαβε να φρενάρει στην ώρα της. Ο άντρας στο άλλο αυτοκίνητο άρχισε να κορνάρει και να λέει κάτι γαλλικά. Δεν την ένοιαζε πολύ. Το μόνο που ήθελε ήταν να φτάσει στο λιμάνι το συντομότερο. Μόλις πάρκαρε, δεν ήξερε που να αρχίσει να ψάχνει. Άρχισε να περπατάει στην προβλήτα όπου ήταν το σκάφος. Ίσως, να είχε αφήσει εκεί κάτι ο Jasper. Όμως, δε βρήκε τίποτα.

Στο γραφείο του λιμενάρχη

Μετά από λίγα λεπτά αναζήτησης στην αποβάθρα και στην προβλήτα, τα παράτησε. Δεν είχε όρεξη να ψάχνει άλλο και πήγε κατευθείαν στο γραφείο του λιμανιού. Αφού χτύπησε δύο φορές την πόρτα, ένας άντρας της άνοιξε.“Γεια σου Jocelyn, σε περίμενα.”, της είπε. Χαμογελάει και την αφήνει να μπει μέσα. Ήταν ένα παλιό γραφείο. “Πρέπει να ήρθες για το δώρο του Japser. Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που εκφράζει τα συλλυπητήρια μου για την απώλεια του συζύγου σου. Αλλά, νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω σημαντικά τη διάθεση σου”.

Ένα παλιό χρηματοκιβώτιο

Παίρνει μαζί του τη Jocelyn σε ένα μικρό δωμάτιο που ήταν στο πίσω μέρος του γραφείου. Όταν μπαίνουν μέσα, ένα πράγμα ξεχωρίζει. Ένα παλιό, αλλά τεράστιο χρηματοκιβώτιο. Ο λιμενάρχης βγάζει ένα σημείωμα από το πορτοφόλι του. Το κοιτάζει γρήγορα και μετά ανοίγει το χρηματοκιβώτιο. Αυτό είναι για σένα, λέει ο άντρας. Της δίνει ένα παλιό σκονισμένο κουτί. Η Jocelyn ανοίγει αργά το καπάκι. Προς έκπληξη της, το κουτί είναι γεμάτο έγγραφα. Μετά θα πάθει το σοκ της ζωής της.

Η διπλή ζωή του Jasper

Όλα τα έγγραφα, γράφουν με μεγάλα γράμματα “TOP SECRET”. Μετά βλέπει το όνομα του συζύγου της και μια παλιά φωτογραφία διαβατηρίου σε όλα αυτά τα έγγραφα. Ξεκινάει να διαβάζει ένα από αυτά. Όλο αυτό το διάστημα, ο Jasper έκανε διπλή ζωή.

Είχε προσληφθεί πριν από 29 χρόνια για να δουλεύει ως κατάσκοπος του FBI. Στο κουτί υπήρχαν δεκάδες διαβατήρια από διάφορες χώρες. Όλες με φωτογραφία του Jasper μέσα. Φαίνεται ότι είχε πολλά ονόματα όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα τελευταίο γράμμα

Ο Japser είχε αφήσει ένα τελευταίο γράμμα στο κουτί. Σε αυτό, εξηγεί πλήρως τη διπλή ζωή που έκανε και λέει ότι ήθελε πολύ να της το πει και πως έβγαζε τα προς το ζην. Αλλά, επειδή ήταν άκρως απόρρητο, απλά δεν μπορούσε.

Στη συνέχεια, υπήρχε κάτι ακόμα σημαντικό στο τέλος του γράμματος. Κλείνει την επιστολή λέγοντας ότι είχε βγάλει πολλά χρήματα αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια που δούλευε ως πράκτορας. Έβαλε ένα μέρος των χρημάτων στο σκάφος, αλλά το μεγαλύτερο από αυτό βρισκόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο.

Τα χρήματα

Όλα τα χρήματα που είχε ανήκουν πλέον στη Jocelyn. Μπορεί να τα κάνει ότι θέλει. Τελικά, φαίνεται ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο Jasper δεν είχε ποτέ χρόνο στη ζωή του για να ξοδέψει όλα αυτά τα λεφτά. Η Jocelyn είχε μείνει άφωνη. Αγκάλιασε τον λιμενάρχη με χαρά. Δε χρειάζεται να με ευχαριστήσεις, της είπε χαμογελώντας. Την πήγε πίσω στο αυτοκίνητο της και τη χαιρέτησε. Η Jocelyn οδηγούσε για το σπίτι ζαλισμένη, παίρνοντας τηλέφωνο τα παιδιά της.

Μοιράζοντας τα χρήματα

Τα παιδιά της έμειναν το ίδιο άφωνα με εκείνη. Έκλαιγε από ευτυχία, εξηγώντας τους παράλληλα την ιστορία. Αποφάσισε να μοιράσει στη μέση τα χρήματα στα παιδιά. Εξάλλου, δε θα τα πάρουν ακόμα, καθώς κανένα δεν έχει κλείσει το 21ό έτος της ηλικίας του.

Με το μέρος των χρημάτων αγόρασε ένα ωραίο σημείο στο λιμάνι για να έχει χώρο το σκάφος του Jasper. Θα έκανε πολύ όμορφα ταξίδια με τα παιδιά της. Πλέον, όχι μόνο με το σκάφος, αλλά ίσως και κάποιο ταξιδάκι με αεροπλάνο. Άλλωστε, έχουν τόσα πολλά χρήματα που όλα είναι δυνατά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share