Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ερωτική διέγερση: Το κόλπο των Αρχαίων Ελλήνων για να ανεβάζουν την λίμπιντο στο "κόκκινο"

Θα εκπλαγείτε!

7 Δεκεμβρίου 2022 12:46
Ερωτική διέγερση: Το κόλπο των Αρχαίων Ελλήνων για να ανεβάζουν την λίμπιντο στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η σύγχρονη σεξολογία να μην παίρνει στα σοβαρά τα διάφορα γιατροσόφια του έρωτα, ωστόσο αρκετά χρόνια πριν οι Αρχαίοι Έλληνες ορκίζονταν σε αυτά για αυξημένη λίμπιντο και αντοχή στην ερωτική αρένα. Μέχρι και οι Ολύμπιοι θεοί είχαν το δικό τους τελετουργικό πριν από κάθε ερωτική πράξη, το οποίο στην ουσία αποτελούσε ένα δείπνο γεμάτο με τροφές του πάθους και της ηδονής, που άνοιγαν την όρεξη…στο κρεβάτι. Με την ευκαιρία, δείτε την ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και δεν λείπει από κανένα σπίτι.

«Γεύονται την αμβροσία και το νέκταρ που τους κρατά δυνατούς, ακάματους και αθάνατους. Ο Δίας, πατέρας των θεών και του έρωτα, μεταμφιέζεται και κατεβαίνει στη γη. Τρέχει στις μαγικές πηγές, που τις φυλάνε οι Νύμφες κι είναι άγνωστοι στους θνητούς. Πίνει το νερό της Νιότης και απολαμβάνει τις ερωτικές χαρές…», γράφει στο βιβλίο του Ηow did sex begin o Ρόναλντ Μπρας. «Ο έρωτας και το φαγητό συνυπήρχαν στους αρχαίους Έλληνες, όπως και στους Ρωμαίους. Ξάπλωναν στα ανάκλιντρα, τάιζαν ο ένας τον άλλο, κουβέντιαζαν κι έκαναν έρωτα. Στα αρχαιοελληνικά συμπόσια σπάνια υπήρχαν γυναίκες, εκτός από εταίρες. Έτρωγαν πολύ κι έπιναν πιο πολύ. Μοιράζονταν γλυκό κρασί από κοινή κούπα κι έτρωγαν με τα χέρια καρπούς, σταφύλια και σύκα, όσπρια, ψητό κρέας και διπυρίτη άρτο (άζυμο ψωμί, ψημένο στον ήλιο). Κάτι ξεχωριστό που προσφερόταν, αγαπητό σε όλους, ήταν κάποιο φίλτρο. Ήταν ποτό με βάση το μέλι, ανακατεμένο με άγνωστα συστατικά, που προκαλούσε ερωτική ευφορία…».

Ερωτική διέγερση: Το κόλπο των Αρχαίων Ελλήνων για να ανεβάζουν την λίμπιντο στο 'κόκκινο'

Ένα ακόμη αφροδισιακό που αγαπούσαν οι αρχαίοι ήταν τα φασόλια. Σύμφωνα με το μύθο μάλιστα ο Πυθαγόρας δεν επέτρεπε στους μαθητές του να τα τρώνε, καθώς όπως υποστηρίζει ο Αριστοτέλης «οι καρποί αυτοί παροτρύνουν σε ερωτική διέγερση», πράγμα ανεπίτρεπτο για τους οπαδούς του. Απ’ ό, τι φαίνεται καλά έκανε, καθώς τα όσπρια αυτά είναι όντως αφροδισιακά, καθώς περιέχουν ντοπαμίνη, η οποία αποτελεί ευεργετική ουσία.

Έτσι έκαναν δίαιτα στην Αρχαία Ελλάδα: Το διαιτητικό πλάνο που ακολουθούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να γίνουν "φέτες"

Η σωματική και η διαιτητική αγωγή των Αρχαίων Ελλήνων κατά την αρχαιότητα ,είχε ιδιαίτερη σημασία και καθοριζόταν από τον προπονητή ανάλογα με το αγώνισμα, τον τρόπο προπόνησης και τις δυνατότητες του αθλητή. Με την ευκαιρία, δείτε την δίαιτα των Χριστουγέννων.

Η σωστή δίαιτα θεωρούσαν ότι είναι σημαντική και απαραίτητη, καθώς συνέβαλε στη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας του αθλητή, στην προστασία του από τις κακώσεις, στην ταχεία επούλωση των τραυμάτων του, στην αίσθηση αισιοδοξίας και στο υψηλό ηθικό του. Κατά το τέλος του 3ου αιώνα π.Χ. η κατανάλωση ωμού κρέατος ήταν ένα από τα «διατροφικά μυστικά», που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για να επιτύχουν βελτίωση της απόδοσής τους στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μετά από έρευνα και μελέτη, παρουσιάζονται στο βιβλίο "Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών" της Λένα Τερκεσίδου, δύο υποδείγματα δίαιτας που πιθανόν να ακολουθούσαν οι αρχαίοι αθλητές, δρομείς και παλαιστές, και ιδιαίτερα εκείνοι που δοξάστηκαν ως Ολυμπιονίκες.

Η δίαιτα του δρομέα μικρής απόστασης

Πρωινό

  • Αφέψημα από αρωματικά βότανα, όπως τσάι του βουνού (αποτοξινωτικό, τονωτικό), ή υπερικό (αντικαταθλιπτικό, τονωτικό), ή ένα ποτήρι υδρόμελι*
  • Γάλα (κατσικίσιο), 1 ποτήρι
  • Σύκα φρέσκα, 3-4 (ή 1-2 φρούτα της εποχής)
  • Ελιές, 4-5
  • Παξιμάδια κριθαρένια (δίπυρος), 2 μέτρια
  • Μέλι, 3 κουταλιές

Γεύμα

  • Πουρές από ρεβίθια, ή πλιγούρι με γάλα και λίγο τυρί - 1 μερίδα
  • Σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, σέλινο, σταφίδες, ρόδι, τυρί (κατσικίσιο) χονδροξυσμένο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι - 1 μερίδα
  • Ψωμί κριθαρένιο (μάζα), 2-3 φέτες
  • Μήλο, 1 (ή 1 φρούτο εποχής)

Ενδιάμεσα

  • Σταφύλι, ένα μικρό τσαμπί (ή 1 φρούτο εποχής)
  • Γιαούρτι ή γάλα (κατσικίσιο), 1-2 ποτήρια
  • Ψωμί μαύρο, 1 φέτα
  • Μέλι, 2 κουταλιές

Δείπνο

  • Χοιρινή μπριζόλα ψητή στη σχάρα, 1 μετρίου μεγέθους ή ψάρι, 1 μετρίου μεγέθους, ψητός το σχάρα (ή στο φούρνο με χορταρικά τυλιγμένο σε κληματόφυλλα)
  • Σαλάτα, 1 πιάτο, με λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο σκόρδο, άνηθο, 6-7 βολβούς, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, σουσάμι και ελάχιστο μέλι
  • Ψωμί σταρένιο, 2-3 φέτες
  • Σύκα, 2 (ή 1 φρούτο εποχής)
  • Κρασί νερωμένο (κράμα), 1 ποτήρι

Προ του ύπνου

  • Γάλα (κατσικίσιο), 1 ποτήρι
  • Μέλι, 2 κουταλιές
  • Καρύδια, 3-4

Η διατροφή του παλαιστή

Πρωινό

  • Κυκεώνα** με κριθάλευρο, λίγο τριμμένο τυρί, λίγο κρασί ή γάλα, λίγο μέλι, 1 ποτήρι
  • Παξιμάδια κριθαρένια (δίπυρος), 2 μέτρια
  • Ελιές, 4-5
  • Γάλα (κατσικίσιο ή από γίδα), 2 ποτήρια
  • Μέλι, 3-4 κουταλιές
  • Καρύδια, 3-4
  • Σύκα, 3-4

Γεύμα

  • Κρέας (από κατσίκι, ή ψάρι, ή κοτόπουλο, ή λαγό), ψητό στη σχάρα (οπτό), ή «πνικτό» (κρέας μαγειρεμένο σε καλοκλεισμένο δοχείο ή γάστρα), 1 μερίδα
  • Πουρές από μπιζέλια (πίσινον έτνος), 1
  • Σαλάτα χόρτα, ήμερα ραδίκια, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 πιάτο
  • Τυρί κατσικίσιο ψημένο στη σχάρα, 1 κομμάτι
  • Ψωμί κριθαρένιο, 3 φέτες
  • Μήλο, 1 (ή 1 φρούτο εποχής)

Ενδιάμεσα

  • Σύκα ή δαμάσκηνα (ήλα), φρέσκα ή ξερά 2-3
  • Γάλα κατσικίσιο, 1-2 ποτήρια
  • Ψωμί μαύρο, 1 φέτα
  • Μέλι, 3-4 κουταλιές
  • Αμύγδαλα, 5

Δείπνο

  • Ψάρι, σαρδέλες φρέσκιες (αφύες) ,ψητές στη σχάρα, ή κοτόπουλο ψητό, 1 μερίδα
  • Πλιγούρι με γάλα και λίγο τυρί (κατσικίσιο), 1 πιάτο
  • Σαλάτα με λάχανο, σέλινο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ραπανάκι, ρόιδι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, λίγο κόκκινο κρασί και ελάχιστο μέλι, 1 πιάτο
  • Ψωμί κριθαρένιο (μάζα), 2-3 φέτες
  • Σύκα, 3 (ή 1-2 φρούτα εποχής)
  • Κρασί κόκκινο νερωμένο (κράμα), 1-2 ποτήρια

Προ του ύπνου

  • Γιαούρτι ή γάλα (κατσικίσιο), 1 ποτήρι
  • Μέλι, 3-4 κουταλιές
  • Αμύγδαλα, 5 (ψημένα)»

Πηγή: www.awakengr.com

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share