Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

H αναπνοή της βρωμούσε τόσο άσχημα που αναγκάστηκε να πάει σε γιατρό - Δείτε τι κρυβόταν και μεγάλωνε μέσα στο στόμα της (Video)

Σοκαριστικό περιστατικό

6 Δεκεμβρίου 2022 20:20
H αναπνοή της βρωμούσε τόσο άσχημα που αναγκάστηκε να πάει σε γιατρό - Δείτε τι κρυβόταν και μεγάλωνε μέσα στο στόμα της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσχημη αναπνοή Καμιά φορά η άσχημη αναπνοή συνδυάζεται και με ένα μικρό πόνο όταν καταπίνουμε! Παράλληλα, δείτε εδώ πως να εξουδετέρωσε την δυσάρεστη αναπνοή μέσα σε 5 λεπτά.

Τις περισσότερες φορές οι “πέτρες” σχηματίζονται στα νεφρά. Όμως γνωρίζατε ότι δεν είναι το μόνο κομμάτι του σώματος μας στο οποίο μπορούν να σχηματιστούν;

Το παρακάτω βίντεο θα σας δείξουν τις επιπτώσεις που υπάρχουν όταν οι πέτρες σχηματιστούν μέσα στο στόμα:

Μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο; Οι δύο τροφές που εξουδετερώνουν την σκορδίλα

Το ταπεινό σκόρδο ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών, αφού έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Παρά τις αποδεδειγμένες ιδιότητές του, όμως, ορισμένοι το αποφεύγουν λόγω της μυρωδιάς του.

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο τροφές που υπάρχουν στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους εθελοντές ήπιαν νερό (ομάδα ελέγχου), κάποιοι κατανάλωσαν μήλο (ωμό, σε χυμό ή ψητό), κάποιοι κατανάλωσαν μαρούλι (ωμό ή βραστό), κάποιοι κατανάλωσαν φύλλα μέντας (ωμά ή σε χυμό) και κάποιο ήπιαν πράσινο τσάι.

Οι δύο τροφές που εξουδετερώνουν την σκορδίλα

Οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου μετρήθηκαν με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS).

Το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι οδήγησαν σε 50% ή και μεγαλύτερη μείωση της συγκέντρωσης χημικών ουσιών στην αναπνοή σε διάστημα 30 λεπτών σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Τα φρέσκα φύλλα μέντας εξουδετέρωσαν επίσης αποτελεσματικά όλες τις ενώσεις που μετρήθηκαν.

Ο χυμός μήλου και ο χυμός από φύλλα μέντας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά όσο τα αντίστοιχα προϊόντα στη φυσική τους μορφή. Το ψητό μήλο και το βραστό μαρούλι μείωσαν ως έναν βαθμό τη συγκέντρωση χημικών ουσιών, ενώ η επίδραση του πράσινου τσαγιού αποδείχθηκε μηδαμινή.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share