Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Τύλιξε το ρούτερ με αλουμινόχαρτο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Απίστευτο!

23 Νοεμβρίου 2022 14:34
Τύλιξε το ρούτερ με αλουμινόχαρτο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορα tips που στην αρχή μας φαινόντουσαν αστεία αλλά τελικά αποδείχθηκαν σωτήρια. Ένα εξ αυτών και η χρήση κάποιου αλουμινένιου αντικειμένου κοντά στο ρούτερ ή ακόμη και το να τυλίξεις ολόκληρο τη συσκευή με αλουμινόχαρτο. Εικάζεται πως με μια τέτοια πράξη η ταχύτητα του ίντερνετ θα αυξηθεί ραγδαία, Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση καθώς πολλοί είδαν διαφορά κι άλλοι όχι!

Η ιδέα δεν είναι τόσο… γελοία όσο ακούγεται! Το σήμα Wi-Fi είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ραδιοκυμάτων, που κωδικοποιούν τα όσα διαβάζει ο υπολογιστής σας στο διαδίκτυο. Το σήμα μεταδίδεται από το ρούτερ προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά έχει τα όρια του. Δεν μπορεί να υπερβεί σε ακτίνα τα 45 μέτρα και εμποδίζεται ή απορροφάται από οικοδομικά υλικά, όπως μέταλλο και σκυρόδεμα.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ντάρμουθ πειραματίστηκε με τα φύλλα αλουμινίου. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο τροφοδότησαν δεδομένα σχετικά με τη διάταξη των κτιρίων και ποιους χώρους το σήμα θα έπρεπε να διαπερνά ή όχι τα εμπόδια. Αυτό βοήθησε στο να δημιουργήσουν σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή έναν ανακλαστήρα που αποτελείται μόνο από πλαστικό και ένα λεπτό φύλλο αλουμινίου, το οποίο ενίσχυσε το Wi-Fi εκεί όπου ήθελαν ή το θωράκιζαν εκεί που χρειαζόταν . Ωστόσο, το αλουμινόχαρτο είναι ένα υλικό που έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και σε θέματα που ούτε καν πήγαινε το μυαλό μας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τυλίξετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας με αλουμινόχαρτο!

Αυτό το δημιούργημα τους κόστισε μόλις 35 δολάρια, δηλαδή τίποτα σε σχέση με τις πανάκριβες εξειδικευμένες κεραίες Wi-Fi.

Η ομάδα δεν έχει ακόμη κάνει το λογισμικό διαθέσιμο στο κοινό, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να βγει το προϊόν που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο χώρο σας.

Αλλά αν το Wi-Fi σας πέφτει συνεχώς σε τοίχο, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε κάποιες λύσεις στο σπίτι, όπως στο βίντεο παρακάτω

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share