Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς το κινητό σας μπορεί να καταλάβει αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα

Κι όμως μπορεί να συμβεί

4 Νοεμβρίου 2022 10:20
Πώς το κινητό σας μπορεί να καταλάβει αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε την κάμερα του κινητού μας κυρίως (ή μόνο) για να βγάλουμε φωτογραφίες. Τώρα πια, μας βοηθούν σε κάτι σημαντικότερο: Ανιχνεύουν τις κρυφές κάμερες που ίσως μας κατασκοπεύουν. Με την ευκαιρία, δείτε το περιστατικό με την 83χρονη γιαγιά.

Όχι, δεν είμαστε κατάσκοποι, ούτε παίζουμε σε ταινίες. Όμως, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε χώρους με κρυφές κάμερες – δοκιμαστήρια, για παράδειγμα – και καλό είναι να μπορούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η νέα αυτή δυνατότητα των smartphone βρίσκεται στην προσθήκη ενός αισθητήρα time-of-flight (ToF) σε πολλά νέα μοντέλα.

Ο αισθητήρας βοηθά τη συσκευή μας να αναλύσει σε βάθος τις πληροφορίες που παίρνει την τοποθεσία που φωτογραφίζει.

Πώς το κινητό σας μπορεί να καταλάβει αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα

Με τη βοήθεια laser, το οποίο πέφτει πάνω σε αντικείμενα και επιστρέφει στον αισθητήρα, το κινητό αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει κι όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων, αλλά μας δείχνει τις παράξενες αντανακλάσεις που δημιουργούνται όταν το laser χτυπάει πάνω σε κάτι ασυνήθιστο, όπως είναι ο φακός μίας κάμερας.

Σύμφωνα με το Forbes, η παραπάνω καινοτομία ανιχνεύει κρυφές κάμερες σε ποσοστό 90% - φυσικά και οι συσκευές που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, είναι πιο αποτελεσματικές.

Κάμερες μπορούν να κρυφτούν οπουδήποτε, από θύρες USB μέχρι ξυπνητήρια και λούτρινα παιχνίδια. Ακόμη κι αν ξέρουμε ότι υπάρχουν σε ένα δωμάτιο, δύσκολα θα τις εντοπίσουμε με γυμνό μάτι. Τώρα μπορούμε να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς, λοιπόν, τόσο σε δοκιμαστήρια, όσο και σε δημόσιες τουαλέτες, AirBnB και ξενοδοχεία. Ο έλεγχος δε θα πάρει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

98χρονη γιαγιά έπεφτε διαρκώς από το αναπηρικό της καρότσι. Εγκατέστησε κάμερα και αποδείχτηκε πως ήταν αυτό που φοβόταν

Η Μινιέ Γκράχαμ πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε γηροκομείο, στο Garland του Τέξας. Μια μέρα, η αγαπημένη 98χρονη προ-γιαγιά άρχισε να λέει στην οικογένειά της ότι το προσωπικό του γηροκομείου, την κακομεταχειριζόταν.

Ισχυρίστηκε ότι η εργαζόμενη νοσοκόμα που της είχε ανατεθεί ήταν ιδιαίτερα σκληρή.

Μετά άρχισαν να εμφανίζονται οι μώλωπες και τα μαύρα μάτια. Η οικογένεια της Minnie, ιδιαίτερα οι εγγονές της, ήθελαν άμεσες απαντήσεις. Μια ιστορία που θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη με την κάμερα που έβαλαν σ' άλλη 98χρονη γιαγιά.

Οι εργαζόμενοι του γηροκομείου, είπαν πως η Μινιέ είχε πέσει από την αναπηρική καρέκλα της, εξ ου και η περίεργες μελανιές. Οι εγγονές της, όμως, δεν τους πίστευαν.

Έτσι, η οικογένεια της Μινιέ αποφάσισε να λάβει άλλη προσέγγιση τοποθετώντας ένα ρολόι στο δωμάτιό της, παγιδευμένο με κρυφή κάμερα. Παρακολουθούσαν και περίμεναν, όμως αυτό που αντίκρισαν, τους φάνηκε τρομερό.

Βασισμένοι στην τεχνολογία και ακολουθώντας τα ένστικτά τους, οι αγαπημένοι του Μινιέ μπόρεσαν να ανακαλύψουν και να εκθέσουν την αλήθεια πριν πεθάνει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share