Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Κόβει μια πατάτα στη μέση και την πιέζει πάνω σε σπασμένα γυαλιά - Μόλις δείτε το λόγο θα μείνετε άφωνοι!

Δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ!

2 Οκτωβρίου 2022 09:48
Κόβει μια πατάτα στη μέση και την πιέζει πάνω σε σπασμένα γυαλιά - Μόλις δείτε το λόγο θα μείνετε άφωνοι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα, έχει συμβεί σε όλους μας μια απροσεξία που μας έκανε να σπάσουμε ένα ποτήρι, ένα βάζο ή οτιδήποτε γυάλινο και το πιο πιθανό είναι τα σπασμένα γυαλιά και τα θραύσματα να εκτοξευθούν σε όλο το χώρο.

Την άρνηση (και ενίοτε τα «γαλλικά») διαδέχεται η αποδοχή ότι κάπως πρέπει να καθαρίσουμε τoν μικρό χαμό που δημιουργήσαμε (ας ελπίζουμε να μη δημιουργήσαμε λεκέ στο χαλί).

Συνήθως μαζεύουμε τα μεγάλα κομμάτια με την σκούπα ή τα χέρια οι πιο τολμηροί. Ωστόσο, πάντα, μένουν αυτά τα ύπουλα μικρά κομμάτια γυαλιού που αν τα πατήσεις… άουτς!

πατάτες

Πώς μπορείς λοιπόν να μαζέψεις τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα με αποτελεσματικό τρόπο; Μια και μόνο πατάτα αρκεί! Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη φορά που μια πατάτα αποδεικνύεται θαυματουργή και εκτός κουζίνας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε τριμμένη πατάτα σε συνδυασμό με τσάι στα μαλλιά σας!

Πάρτε μια ωμή πατάτα, κόψ' την στη μέση και πίεσε την πάνω στα γυαλιά. Θα καρφωθούν σε αυτή και φύγουν από το πάτωμα.

Χαράζει στη μέση τις πατάτες πριν τις ρίξει στην κατσαρόλα - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Το ξεφλούδισμα μιας και μόνο πατάτας είναι οδυνηρό και χρονοβόρο. Φαντάσου λοιπόν να έχεις να φτιάξεις πουρέ που θα χρειαστείς πολλές περισσότερες πατάτες. Όσα εργαλεία κι αν κυκλοφορήσουν στην αγορά για πιο γρήγορο καθάρισμα και ξεφλούδισμα αυτό θα παραμένει χρονοβόρο. Εκτός κι αν ακολουθήσεις το παρακάτω μικρό μυστικό!

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τη "μαγική" λύση για να ξεφλουδίσεις μια πατάτα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό! Κι όμως γίνεται! Κοίτα πόσο απλό είναι! Πριν ρίξεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα χάραξε τες στη μέση περιμετρικά, στη συνέχεια βάλ' τες στην κατσαρόλα και βράσ' τες όπως θα έκανες κανονικά. Αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξε απευθείας κρύο νερό πάνω τους!

Η διαστολή τους κατά τη βράση και η συστολή τους κατά την επαφή με το κρύο νερό είναι το μυστικό! Εκεί λοιπόν που προηγουμένως τις χάραξε έχει σχηματιστεί μια μικρή ένωση και τώρα η φλούδα απομακρύνεται μέσα σε ένα λεπτό τραβώντας την απλά προς τα πάνω!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το βίντεο που ακολουθεί:

Και μιας και έμαθες το "μαγικό" κόλπο, αν θέλεις να το κάνεις άμεσα πράξη, δες εδώ την τέλεια συνταγή για στριφτή, νηστίσιμη πατατόπιτα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share