Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

24 Σεπτεμβρίου 2022 - Έρχεται σήμερα το τέλος του κόσμου; Οι θεωρίες συνωμοσίας, o Γερμανός βουλευτής και οι… Simpsons!

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα συμβεί...

24 Σεπτεμβρίου 2022 09:18
24 Σεπτεμβρίου 2022 - Έρχεται σήμερα το τέλος του κόσμου; Οι θεωρίες συνωμοσίας, o Γερμανός βουλευτής και οι… Simpsons!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνωμοσία ότι «κάτι μεγάλο» πρόκειται να συμβεί το Σάββατο (24/09), έχει επικρατήσει μεταξύ των υποστηρικτών της Ακροδεξιάς και θιασωτών τέτοιων θεωριών ανά τον κόσμο εξαιτίας λεκτικού ατοπήματος Γερμανού βουλευτή, αλλά και ενός επεισοδίου των «Simpsons» κατά κύριο λόγο.

Δείτε επίσης: «Συναγερμός» στην Ισπανία: Ο ουρανός γέμισε με φλεγόμενα συντρίμμια διαστημικού πυραύλου

Το λάθος Γερμανού βουλευτή που πυροδότησε θεωρίες συνωμοσίας

Ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με το «Vice», εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε γερμανικά κανάλια της Ακροδεξιάς στο Telegram κατά τις αρχές του μήνα, όταν διάφοροι άνθρωποι άρχισαν να κοινοποιούν ένα βίντεο που έδειχνε τον Γερμανό βουλευτή, Φρίντριχ Μερτς, να μιλάει στο εθνικό κοινουβούλιο για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στην ομιλία του, ο Φρίντριχ Μερτς κάνει λάθος και λέει ότι «όλοι θα θυμούνται πού βρίσκονταν στις 24 Σεπτεμβρίου» και όχι στις 24 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο ίδιος, βέβαια, διόρθωσε το λεκτικό ατόπημά του στα επίσημα πρακτικά του γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά οι οπαδοί του κινήματος QAnon στη χώρα – και όχι μόνο εκεί – πίστεψαν ότι ο Γερμανός βουλευτής αποκάλυψε – έστω και κατά λάθος – μια λεπτομέρεια ενός μυστικού σχεδίου.

Η… προφητεία των «Simpsons»

Πάντως, θραύση σε γερμανικά κανάλια στο Telegram έκανε και μια… προφητεία των «Simpsons» στο 9ο επεισόδιο του 24ου κύκλου της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων, κάτι που συνδέεται και αριθμολογικά με τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τους υποστηρικτές διάφορων θεωριών συνωμοσίας. Χαρακτηριστικά, σε αυτό το επεισόδιο, οι «Simpsons» φαίνεται να προετοιμάζονται για τη συντέλεια του κόσμου, επομένως δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως σήμερα πρόκειται να συμβεί ακόμα και η Αποκάλυψη.

Βέβαια, οι «Simpsons» έχουν προϊστορία στην πρόβλεψη του μέλλοντος με σχετική ακρίβεια κατά κάποιον τρόπο, συμπεριλαμβανομένων της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ και του ταξιδιού του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα.

Εντούτοις, το να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι δημιουργοί της σειράς προέβλεψαν το τέλος του κόσμου με ακριβή ημερομηνία και, μάλιστα, ότι την αποκάλυψαν έμμεσα μέσω ενός συγκεκριμένου αριθμού επεισοδίου κατά τον 24ο κύκλο, είναι πρωτοφανές.

Επιπλέον θεωρίες συνωμοσίας και η αλήθεια

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη σημερινή ημέρα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς επιστρατεύτηκαν τόσο το Ιουλιανό Ημερολόγιο όσο και η Πρωτοχρονιά των Εβραίων. Αναλυτικά, για να υποστηρίξουν την εικασία τους, οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι η 24η Σεπτεμβρίου στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι ουσιαστικά η 11η Σεπτεμβρίου του Ιουλιανού Ημερολογίου.

Άλλοι επεσήμαναν, ακόμα, ότι η σημερινή ημέρα είναι η αρχή του Ρος Ασανά (Rosh Hoshanah), δηλαδή της Πρωτοχρονιάς των Εβραίων, αν και αυτό είναι ανακριβές καθώς η γιορτή αρχίζει, φέτος, το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου και όχι την 24η Σεπτεμβρίου.

Ευτυχώς, όμως, το αγγλόφωνο βίντεο του FRANCE 24 που ακολουθεί, θέτει τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους και διαλύει κάθε θεωρία συνωμοσίας για τη σημερινή ημέρα.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share