Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η χώρα που απαγορεύει τις διαφημίσεις για το κρέας - Δείτε ποιος είναι ο λόγος

Ο λόγος για...

19 Σεπτεμβρίου 2022 09:30
Αυτή είναι η χώρα που απαγορεύει τις διαφημίσεις για το κρέας - Δείτε ποιος είναι ο λόγος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες χώρες οι διαφημίσεις για το κρέας να είναι δεδομένες, ωστόσο, το Haarlem της Ολλανδίας γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο που δεν επιτρέπει διαφημίσεις για κρέας, αεροπορικές πτήσεις, ορυκτά καύσιμα και βενζινοκίνητα οχήματα.

Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ για τον άνθρωπο που πλήρωσε πρόστιμο γιατί ο κόκοράς του λαλούσε στις 4.30 το πρωί.

Γιατί απαγορεύτηκαν;

Η στροφή σε μια διατροφή που βασίζεται περισσότερο σε φυτικά συστατικά και λιγότερο στην κατανάλωση κρέατος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον πλανήτη. Τα Ηνωμένα Έθνη, μάλιστα, δημοσίευσαν πρόσφατα μια έκθεση που προειδοποιεί τις χώρες για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και προτρέπει τους πολίτες να τρώνε περισσότερα φυτικά προϊόντα για να την περιορίσουν.

Με τα δεδομένα αυτά, η μικρή ολλανδική πόλη δυτικά του Άμστερνταμ- με πληθυσμό 160.000 κατοίκων- αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαφημίσεις κρέατος, αλλά και μιας σειράς άλλων προϊόντων, που μόνο επιβλαβή μπορούν να είναι για το περιβάλλον.

Στα πλαίσια αυτής της «απαγόρευσης» εντάσσονται και οι αεροπορικές ταξιδιωτικές πτήσεις, τα ορυκτά καύσιμα και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι καμία τέτοιου είδους διαφήμιση δεν θα επιτρέπεται σε δημόσια μέσα μεταφοράς, καταφύγια, οθόνες ή οτιδήποτε απευθύνεται σε κοινό.

Η γυναίκα που συνέταξε πρώτη την πρόταση για την απαγόρευση τέτοιου είδους διαφημίσεων, η Ziggy Klazes, δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι το Haarlem θα ήταν η πρώτη πόλη στην οποία θα επιβληθεί τέτοιος νόμος. Η Klazes είπε στο Haarlem105: «Δεν ασχολούμαστε με το τι μαγειρεύει ο κόσμος στην κουζίνα του. Αν οι άνθρωποι ήθελαν να συνεχίσουν να τρώνε κρέας, είναι εντάξει… Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε στους ανθρώπους ότι υπάρχει μια κλιματική κρίση και να τους ενθαρρύνουμε να αγοράζουν προϊόντα που αποτελούν μέρος της αιτίας».

Και συνέχισε: «Φυσικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκουν την απόφαση εξωφρενική και πατρονίστικη, αλλά υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι είναι εντάξει».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share