Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανατριχίλα στην άγρια φύση: «Αυτοκράτορας» των αιθέρων - Αετός αρπάζει φίδι και το καταπίνει!

Μόνο αυτός δεν το φοβάται

10 Σεπτεμβρίου 2022 16:59
Ανατριχίλα στην άγρια φύση: «Αυτοκράτορας» των αιθέρων - Αετός αρπάζει φίδι και το καταπίνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το φίδι είναι μια από τις ισχυρές ζωικές δυνάμεις, μη φοβούμενο το οποιοδήποτε άλλο ζώο και, αντιθέτως, εκείνα θα έπρεπε να το φοβούνται στην πλειοψηφία τους, καθώς δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις την επόμενη κίνησή του, ικανό να επιτεθεί και σε άλλα φίδια.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζώο, όμως, που το φίδι δεν μπορεί να ελέγξει. Κάτι απόλυτα λογικό, μιας και βρίσκεται στον αέρα και μπορεί να στοχεύσει πολύ πιο εύκολα το θήραμά του, ενώ εκείνο δύσκολα μπορεί να αντιδράσει με την ταχύτητα, που πέφτει πάνω του.

Το φίδι πρέπει να φοβάται... μόνο τον αετό

Όλοι λένε, άλλωστε, ότι ο αετός είναι ίσως και το μόνο ζώο, που το φίδι ίσως θα έπρεπε να φοβάται, μιας και μπορεί με τη μία να το... αρπάξει και να το καταβροχθίσει, κάνοντας μια στοχευμένη επίθεση από τον αέρα.

Αυτό έγινε και σε μια περίπτωση με αετό, που κατάφερε να εντοπίσει ένα φίδι που βρισκόταν στο νερό, πιάνοντάς το και φέρνοντάς το έως την φωλιά του, όπου το μοιράστηκε... με τα παιδάκια του σε ένα λουκούλειο γεύμα.

Δείτε το βίντεο:

Τεράστιο φίδι επιτίθεται σε αλιγάτορα και γίνεται μάχη θανάτου - Αυτό που γίνεται στο τέλος δε θα το πιστεύετε

Η άγρια φύση έχει να μας προσφέρει ουκ ολίγα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των ζώων, κυρίως δε τις μάχες που σημειώνουν μεταξύ τους, είτε στο έδαφος είτε στο νερό.

Μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αποτελεί και μάχη ανάμεσα σε δύο ερπετά, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση ενός μεγάλου φιδιού, εν προκειμένω ενός εντυπωσιακού πύθωνα, που αποφάσισε να επιτεθεί σε έναν αλιγάτορα, βλέποντάς τον ακίνητο.

Κι εκεί που τον έπνιγε... έκανε αυτό που δεν περιμέναμε

Μόλις, όμως, του επιτέθηκε ο αλιγάτορας αντέδρασε και έβαλε μέσα στα σαγόνια του μέρος του σώματος του φιδιού, καταφέρνοντας να το κάνει να ασφυκτιά, παρότι συνήθως αυτό είναι ένα γνώρισμα του πύθωνα, ο οποίος μάταια προσπάθησε να σωθεί, πνίγοντας το μικρό κροκόδειλο.

Στο τέλος, όμως, και μετά από πολλές ώρες μάχης, ο αλιγάτορας αποφάσισε κάτι, που δε βλέπουμε συνήθως, αφήνοντας τον πύθωνα να φύγει από τα σαγόνια του, με τον τελευταίο να έχει... πάρει το μήνυμα και να αποχωρεί από το σημείο, σε μια μάχη παρόμοια με εκείνη ανάμεσα σε γιγάντιο φίδι και αλιγάτορα που έκοψε την ανάσα.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share