Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία: Αυτή την κίνηση πρέπει να κάνετε άμεσα αν το ΑΤΜ... βγάλει δραχμές

Το αδιανόητο περιστατικό που εντυπωσίασε

20 Αυγούστου 2022 11:37
Αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία: Αυτή την κίνηση πρέπει να κάνετε άμεσα αν το ΑΤΜ... βγάλει δραχμές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν αναπολείτε τόσο πολύ τις δραχμές, που φτάνετε σε σημείο να... τις βλέπετε, τότε υπάρχει ένα περιστατικό, το οποίο προκάλεσε εντύπωση στο παρελθόν, με χαρτονομίσματα του παλιού μας εθνικού νομίσματος να βγαίνουν από τα ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, επτά ΑΤΜ της Μαδρίτης είχαν μετατραπεί σε κάλπες το 2015 και έβγαζαν δραχμές για περίπου 7 ώρες. Ανάλογα με το ψηφοδέλτιο, επιστρέφονταν... δραχμές.

Έχουμε ακούσει ΑΤΜ να βγάζουν χρυσό, αλλά το να βγάζουν δραχμές στην σημερινή εποχή ακούγεται τελείως εξωπραγματικό. Πρόκειται για έναν τρόπο, που η ομάδα καλλιτεχνών luzinterruptus επέλεξε να τιμήσει, όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του project, το «ΟΧΙ» που είπε η πλειοψηφία των Ελλήνων, μέσω του δημοψηφίσματος του Ιουλίου εκείνου του έτους, στα μέτρα λιτότητας που προσπάθησαν να της επιβάλλουν οι δανειστές, αν κι έχει αναλυθεί αρκετά το τι θα συνέβαινε αν είχαμε τη δραχμή.

Ο λόγος που... έβγαλαν δραχμές

«Είδαμε αυτό όχι μόνο ως ένα μέσο για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και εξηγούν πως αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους και να γιορτάσουν το γεγονός με τον δικό τους τρόπο. Έτσι για κάθε ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» που είχε τοποθετηθεί στην κάλπη, αντιστοιχούσε ένα χαρτονόμισμα σε δραχμές που ερχόταν ως ανταμοιβή αφού όπως αναφέρουν «Θέλαμε να γιορτάσουμε την πιθανότητα ότι τα ΑΤΜ στην Ελλάδα θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους νόμισμα...ένα νόμισμα που δεν εμπίπτει στην επιζήμια επιρροή του Eurogroup».

Δραχμές σε ΑΤΜ

Το project τους δεν «κράτησε» αρκετά αφού την επόμενη ημέρα οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων των τραπεζών, όπου τα ΑΤΜ είχαν μετατραπεί σε κάλπες, τα απομάκρυναν ενώ και το ίδιο project είχε χάσει, όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας luzinterruptus, αφού η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τους δανειστές. Η συμφωνία, κατά την άποψή τους, απλά θα «επιβάλει στον ελληνικό λαό να θυσιαστεί» ώστε «τα ΑΤΜ, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, να επιστρέψουν στη διανομή ευρώ, ασχέτως πόσο “θανατηφόρα” είναι»...

Το μήνυμά της ομάδας δε κλείνει ως εξής: «Σε κάθε περίπτωση, η πράξη έγινε και ίσως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον να αποκτήσει και πάλι νόημα. Εν τω μεταξύ, θέλουμε να δείξουμε όλοι σεβασμό μας στον ελληνικό λαό».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share