Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Υπάρχει ένας δρόμος που απαγορεύεται να φοράς...ζώνη ασφαλείας!

Για ποιον λόγο οι επιβάτες απαγορεύεται να φορούν ζώνη;

13 Αυγούστου 2022 18:20
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Υπάρχει ένας δρόμος που απαγορεύεται να φοράς...ζώνη ασφαλείας!
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές». Πρόκειται για το σύνθημα – σημαία στις εκστρατείες ενημέρωσης των οδηγών για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για έναν δρόμο της Ευρώπης, όπου μπορεί να υπογράψει την… καταδίκη των οδηγών.

Δείτε επίσης: Γιατί οι ζώνες του αυτοκινήτου δεν είναι ίδιες με του αεροπλάνου!

Αν και όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν αδιαμφησβήτητα ότι η ζώνη ασφαλείας μειώνει την πιθανότητα θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε σύγκρουση, από την άλλη υπάρχει και ένας δρόμος στον πλανήτη όπου αυτό το σωτήριο σύστημα ασφαλείας δεν είναι καλοδεχούμενο.

Πρόκειται για το νησί Hiiumaa στην Εσθονία, το οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μέχρι το τέλος του Μαρτίου συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω ενός διαδρόμου μήκους 26 χλμ. πάνω στα παγωμένα νερά της Βαλτικής.

Για ποιον λόγο όμως οι επιβάτες απαγορεύεται να φορούν ζώνη; Ο λόγος έγκειται στον υπαρκτό κίνδυνο να «σπάσει» η παγωμένη επιφάνεια της θάλασσας, κάτι το οποίο θα απαιτούσε την γρήγορη απομάκρυνση των επιβατών από το όχημα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ζώνη ασφαλείας θα δυσχέραινε τις προσπάθειες των επιβατών να εξέλθουν από το αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι κυκλοφορούν με το όχημά τους στον εν λόγω δρόμο υπόκεινται και σε μία ακόμη ασυνήθιστη απαγόρευση που αφορά τα όρια ταχύτητας.

Μπορούν να κινούνται σε ταχύτητες 0 – 25 χλμ./ώρα και 40 – 70 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για σταθερή ταχύτητα.

Παρόλα αυτά, δεν επιτρέπεται να αναπτύξουν ταχύτητες από 25 έως 40 χλμ./ώρα, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση κραδασμών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της παγωμένης επιφάνειας.

Σημειώνεται ότι μετά τη δύση του ηλίου εφαρμόζεται απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ υπάρχουν και φωτεινοί σηματοδότες που υπαγορεύουν στα αυτοκίνητα να τηρούν αποστάσεις 2 λεπτών μεταξύ τους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share