Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Το 85% των ανθρώπων δεν μπορεί να λύσει την πράξη για παιδιά Δημοτικού - Εσείς;

Για δοκιμάστε

4 Ιουλίου 2022 09:30
Το 85% των ανθρώπων δεν μπορεί να λύσει την πράξη για παιδιά Δημοτικού - Εσείς;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το κοινό μαθηματικό πρόβλημα για παιδιά Δημοτικού έχει γίνει viral στην Ιαπωνία και το 85% των ανθρώπων δεν μπορεί να το λύσει. Εσείς μπορείτε να κάνετε την πράξη;

Χάρη σε μια έρευνα, φαίνεται ότι μόλις το 60% των Γιαπωνέζων μπορούσαν στην ηλικία των 20 και κάτι να βρουν τη σωστή απάντηση σε αυτή την απλή μαθηματική εξίσωση. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο τραγικό, αλλά το ποσοστό έχει πέσει από το 90% που ίσχυε τη δεκαετία του 1980.

Τι μπορεί να φταίει για αυτή την πτώση; Πιθανόν τα κομπιουτεράκια και η αυξανόμενη χρήση τους στην καθημερινότητα. Υπάρχουν σε κάθε συσκευή και κάθε μαθητής/φοιτητής βασίζεται πάνω τους για να βρει τη λύση για ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα, όπως αυτό. Ωστόσο, αν εισάγετε αυτά τα δεδομένα σε ένα κομπιουτεράκι με σειρά εμφάνισης, θα σας δώσει λανθασμένα αποτελέσματα.

Απλό; Ναι. Η εξίσωση είναι απλή αν γνωρίζετε τις προτεραιότητες των πράξεων, κάτι που μαθαίνουμε στο δημοτικό. Να λοιπόν μια μικρή υπενθύμιση των σχολικών μας μαθηματικών:

Προτεραιότητα μαθηματικών πράξεων:

  • 1. Παρενθέσεις ( )
  • 2. Δυνάμεις x^2
  • 3. Πολλαπλασιασμός / Διαίρεση
  • 4. Πρόσθεση / Αφαίρεση

Στην περίπτωση του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης ή της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, ξεκινήστε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Μπορείτε να δείτε ακόμα μια μαθηματική πράξη εδώ, που θα σπάσει το κεφάλι!

Τώρα που γνωρίζετε τη σειρά των πράξεων, δείτε αν μπορείτε να λύσετε σωστά την εξίσωση και δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share