Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

32χρονη μητέρα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με το παιδί της και τη διέγραψαν από παντού - Θα σας εξοργίσει

Δεν θα πιστεύετε τι άνθρωποι υπάρχουν

29 Ιουνίου 2022 14:28
32χρονη μητέρα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με το παιδί της και τη διέγραψαν από παντού - Θα σας εξοργίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η 32χρονη μητέρα δημοσίευσε μια φωτογραφία με το παιδί της, κάτι που κάνουν όλες οι μητέρες. Αυτό που ακολούθησε όμως στην συνέχεια, θα σας εξοργίσει.

Σε έναν κόσμο όπου η κοινωνική δικαιοσύνη και η συμπόνοια έχουν γίνει τεράστια θέματα δημόσιας συζήτησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται αποδεκτοί για την εμφάνισή τους και για τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, ακόμα και αν δεν συμμορφώνονται με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που περιφρονούνται για τις φυσικές τους ατέλειες ή τα ελαττώματα με τα οποία μπορεί να γεννηθούν.

Αυτή η μητέρα γνώρισε αυτή την περιφρόνηση από πρώτο χέρι όταν η δημοφιλής εφαρμογή Instagram κατέβασε μια φωτογραφία του γιου της που γεννήθηκε με το σύνδρομο Goldenhar, όταν κάποιος χρήστες έκανε αναφορά.

Η Τσάρλι Μπέσκουικ, μια μητέρα από την Αγγλία, δείχνει μεγάλη αγάπη προς τα παιδιά της. Όπως και κάθε μητέρα, δημοσίευσε μια φωτογραφία των δίδυμων αγοριών της στο Instagram για να δείξει πόσο έχουν μεγαλώσει, θέλοντας να μοιραστεί την ευτυχία της με τους φίλους της. Κάποιες φωτογραφίες προκαλούν είτε για αυτό που κρύβεται από πίσω, σαν αυτή εδώ που ανέβασε μια άλλη μητέρα, και άλλες χωρίς λόγο.

Αν και ένα από τα δίδυμα αδέρφια γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, ο Χάρι γεννήθηκε με το σύνδρομο Goldenhar. Ως αποτέλεσμα, δεν έχει αριστερό μάτι, οφθαλμική κόγχη, ρουθούνι και αυτί. Αν και ο Χάρι έχει ένα προσθετικό μάτι που φοράει, σε αυτή την φωτογραφία, δεν το φορούσε.

Δυστυχώς, ένας χρήστης του Instagram προσβεβλημένος από την εμφάνιση του γιου του, έκανε αναφορά τη φωτογραφία. Δύο ημέρες μετά την ανάρτηση της εικόνας, το Instagram αφαίρεσε την εικόνα χωρίς τη συγκατάθεση της Τσάρλι μετά από αναφορά από έναν ανώνυμο χρήστη.

Μοιράστηκε στο Twitter αυτό που συνέβη στο Instagram και δεν πήγαινε πολύς καιρός όταν οι ακόλουθοί της ανέλαβαν δράση. Το tweet της μοιράστηκε 46.000 φορές και πολλοί χρήστες του Twitter διαμαρτυρήθηκαν στο Instagram για την απόφασή τους.

«Αφαιρέσαμε εσφαλμένα τη φωτογραφία, αλλά την αποκαταστήσαμε αμέσως μόλις το λάθος τράβηξε την προσοχή μας. Ζητήσαμε συγγνώμη από την οικογένεια,» δήλωσε εκπρόσωπος του Instagram, σύμφωνα με The Daily Mail. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, σύμφωνα με την Τσάρλι.

32χρονη μητέρα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με το παιδί της και τη διέγραψαν από παντού - Θα σας εξοργίσει

«Το Instagram δεν ζήτησε συγγνώμη – έχουν αποκαταστήσει τη φωτογραφία αλλά δεν εξήγησαν γιατί αφαιρέθηκε αρχικά ή δεν μας ζήτησαν συγγνώμη», δήλωσε στη UK Daily Mail. «Με αναστάτωσε πραγματικά που κατέβασαν φωτογραφία με το πρόσωπο του παιδιού μου από την πλατφόρμα με την αιτιολογία ότι παραβίαζε κάποιες οδηγίες».

Πρόσθεσε: «Στη φωτογραφία είχα 2.300 likes, πάνω από 200 σχόλια – όλα καλοπροαίρετα, υποστηρικτικά σχόλια. Ένιωσα αρκετά προσβεβλημένη και μπερδεμένη.»

Δυστυχώς, παρόλο που η Τσάρλι περιγράφει τους ακόλουθούς της σε γενικές γραμμές μια «πραγματικά αγαπημένη κοινότητα», δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια και η οικογένειά της γίνονται δέκτες μίσους και αρνητικής κριτικής εξαιτίας της εμφάνισης του γιου της.

Η ίδια αποκάλυψε: «Δεχόμαστε trolling και είμαι πολύ ανεκτική σε αυτό. Πρώτα κοιτάζω τα αρνητικά σχόλια. Απαντάω στα κακεντρεχή σχόλια, διαγράφω ή αναφέρω κάτι πολύ γρήγορα.»

Αν και διαγράφει τα σχόλια, πρέπει ωστόσο να τα διαβάσει. Θυμάται: «Μου έχουν πει να τον σκοτώσω σε πυρκαγιά, ότι είναι βδέλυγμα, τέρας, φρικιό, εξωγήινος. Αλλά για κάθε ένα από αυτά υπάρχουν δύο έως τριακόσια απίστευτα υποστηρικτικά σχόλια.»

Εκτός από αυτό το περιστατικό και το μίσος που λαμβάνει, η Τσάρλι αποκάλυψε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram κατεβάζει μια φωτογραφία του γιου της. «Και οι δύο φορές ήταν όταν δεν φορούσε το προσθετικό του μάτι του» Είναι συγκεκριμένα αυτές οι εικόνες που το Instagram ή κάποιος βρίσκει προσβλητικές. Έχει κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για να δημιουργήσει αυτές τις κόγχες, και είμαι περήφανη που τις δείχνω.»

Επέκρινε το Instagram, λέγοντας: «Είναι δημόσιο φόρουμ και πρέπει να υποστηρίζουν ανθρώπους που αξίζουν υποστήριξή και ενθάρρυνση.»

Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί αυτή η διαγραφή ήταν προσβλητική για την Τσάρλι, η οποία έχει υποστηρίζει άτομα σαν τον γιο της. Έκτοτε έχει ενημερώσει τη φωτογραφία που διεγράφη με τη λεζάντα: «Σημείωση προς το άτομο που ανέφερε την τελευταία φωτογραφία του γιου μου. Είναι το πρόσωπό του. Αν προσβάλλεστε, τότε πηγαίνετε παρακάτω. Ντροπή σου!»

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share