Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Άνδρας πήγε να ληστέψει νεαρή γυναίκα - Μόλις είδε τι έγραφε η οθόνη του ΑΤΜ «πάγωσε» (Video)

Αυτό που ακολουθεί όμως δεν το περιμένει κανείς!

29 Ιουνίου 2022 12:24
Άνδρας πήγε να ληστέψει νεαρή γυναίκα - Μόλις είδε τι έγραφε η οθόνη του ΑΤΜ «πάγωσε» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον ασυνήθιστη κατάληξη είχε ληστεία σε βάρος γυναίκας σε ΑΤΜ, στην Κίνα. Ο άνδρας που την απείλησε με μαχαίρι, όπως γράφει η South China Morning Post, χαρακτηρίστηκε τελικά ο «ευγενικός ληστής», κι αυτό γιατί ενώ είχε στόχο να της πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα, τελικά έκανε κάτι εντελώς απροσδόκητο. Ενώ, σοκάρει η ιστορία μίας 36χρονης που πήγε στο ΑΤΜ και είδε στον λογαριασμό της 100.000 ευρώ.

Όπως κατέγραψε το σύστημα ασφαλείας της τράπεζας ICBC, ο άνδρας πλησίασε γυναίκα που είχε μόλις σηκώσει χρήματα από ΑΤΜ, στην πόλη Heyuan της Κίνας, και απειλώντας τη με μαχαίρι, της πήρε τα 2.500 γουάν που κρατούσε (περίπου 330 ευρώ).

Στη συνέχεια, έχοντας σκοπό να της πάρει ακόμα περισσότερα λεφτά, ζήτησε να δει το υπόλοιπο του λογαριασμού της. Όταν όμως είδε πως το υπόλοιπο είναι μηδενικό, της επέστρεψε τα χρήματα που είχε μόλις βγάλει και έφυγε.

Η ευγένειά του μπορεί να τον ανέβασε στα μάτια μας αλλά δεν τον προφύλαξε από τη σύλληψη. Λίγο αργότερα οι αρχές τον εντόπισαν και τον οδήγησαν στο κρατητήριο.

ΑΤΜ: Γνωρίζεις τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας

ATM: Το ηλεκτρονικό χρήμα γίνεται όλο και πιο συχνό και κατακτά τον σύγχρονο κόσμο μας. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων κάνουν καθημερινή χρήση τραπεζικών καρτών και δεν χρειάζεται καν να το σκεφτούν. Είναι εύκολο το να μεταφέρεις ένα κομμάτι πλαστικό με κάποιους αριθμούς χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς ένα πορτοφόλι με χαρτονομίσματα.

Οι τραπεζικές κάρτες δεν είναι κάτι καινούργιο, για παράδειγμα, όταν κάνουμε ηλεκτρονικά ψώνια, συχνά εισάγουμε τον αριθμό της κάρτας, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι η κάρτα μας είναι κρυπτογραφημένη. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές πληροφορίες για σας για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί αυτοί… Με την ευκαιρία δείτε μια μεγάλη απάτη που κυκλοφορεί στα... ΑΤΜ!

Δείτε την φωτογραφία στο Athensmagazine.gr:

πιστωτικεσ-καρτεσ-29-6

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share