Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Εντοπίστηκε πύθωνας 100 κιλών και 5,5 μέτρων στις ΗΠΑ (video)

Ο μεγαλύτερος πύθωνας που βρέθηκε ποτέ στη Φλόριντα

26 Ιουνίου 2022 17:05
Απίστευτο: Εντοπίστηκε πύθωνας 100 κιλών και 5,5 μέτρων στις ΗΠΑ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας βιρμανέζικος θηλυκός πύθωνας, που εντοπίστηκε στην Φλόριντα, είναι το βαρύτερο φίδι που έχει βρεθεί ποτέ. Ζυγίζει 98 κιλά έχει μήκος πέντε μέτρα και επωάζει 122 αβγά, όπως αναφέρουν οι βιολόγοι που το ανακάλυψαν.

Δείτε επίσης: Κόβει την ανάσα: Φίδι τρώει φίδι μετά από συγκλονιστική μονομαχία (video)

Το φίδι, μήκους πέντε μέτρων και βάρους 98 κιλών, εντοπίστηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος απομάκρυνσης των πυθώνων από την περιοχή της Φλόριντα. H ομάδα των βιολόγων προκειμένου να το εντοπίσει εμφύτευσε ραδιοπομπούς μέσα σε αρσενικά φίδια. Μέσω αυτών οι ερευνητές έμαθαν επίσης τις διατροφικές συνήθειές του και τις περιοχές στις οποίες κατοικεί.

«Πώς βρίσκεις μια βελόνα στα άχυρα; Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη. Με παρόμοιο τρόπο τα αρσενικά φίδια – «ανιχνευτές» έλκονται από τα μεγαλύτερα θηλυκά γύρω του», λέει στην Guardian ο Ian Bartoszek, περιβαλλοντικός επιστήμονας και βιολόγος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Το National Geographic τεκμηρίωσε την ανακάλυψη, υπογραμμίζοντας τις συνέπειες της εισβολής των πυθώνων, οι οποίοι είναι γνωστοί για την ταχεία αναπαραγωγή και τη μείωση της γύρω γηγενούς άγριας ζωής.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share