Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θα φιλοξενούσατε 100 κατσαρίδες στο σπίτι σας για 2.000 δολάρια;

Η εταιρεία ζητά επίσης να κινηματογραφήσει τις πρακτικές απεντόμωσης που θα πραγματοποιηθούν

16 Ιουνίου 2022 16:55
Θα φιλοξενούσατε 100 κατσαρίδες στο σπίτι σας για 2.000 δολάρια;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εταιρεία απεντόμωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μια μοναδική προσφορά για όσους θέλουν να βγάλουν λεφτά.

Δείτε επίσης: Η γιαγιά είχε τα κόλπα της χωρίς χημικά: Έτσι θα απομακρύνετε τις κατσαρίδες από τη κουζίνα μια και καλή

Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να «φιλοξενήσουν» μερικές κατσαρίδες στο σπίτι τους για ένα μήνα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «Pest Informer», στόχος είναι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες πέντε έως επτά σπιτιών οι οποίοι είναι πρόθυμοι να λάβουν 2.000 δολάρια σε αντάλλαγμα της απελευθέρωσης περίπου 100 κατσαρίδων στον προσωπικό τους χώρο.

Αφού δεχτούν, η εταιρεία με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα θα πραγματοποιήσει μια μελέτη, δοκιμάζοντας νέες τεχνικές καταπολέμησης των παρασίτων.

«Έχουμε πάνω από 20 χρόνια στον κλάδο […] επομένως γνωρίζουμε ένα ή δύο πράγματα για την απαλλαγή από τα παράσιτα», έγραψε η εταιρεία στον ιστότοπό της. «Τούτου λεχθέντος, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, πάντα αναζητούμε τους νεότερους και καλύτερους τρόπους για να απαλλαγούμε από παράσιτα (συγκεκριμένα τις κατσαρίδες)».

Πέρα από την απελευθέρωση των κατσαρίδων στο σπίτι, η εταιρεία ζητά επίσης να κινηματογραφήσει τις πρακτικές απεντόμωσης που θα πραγματοποιηθούν.

Από πού μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι – Οι έξυπνοι τρόποι για να μην τις ξαναδείτε μπροστά σας!

Οι κατσαρίδες είναι από εκείνα τα ζωύφια που θεωρούνται «μισητά», με πολλούς να μην μπορούν ούτε να τις πλησιάσουν. Στο σπίτι εισέρχονται με πολλούς τρόπους και υπάρχει πιθανότητα να ήταν ήδη εκεί όταν μετακομίσατε.

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή στην κουζίνα σας! Η χρήση του αλουμινόχαρτου στο φαγητό εγκυμονεί κινδύνου

Οι κατσαρίδες μεταφέρονται εύκολα από μολυσμένες κατοικίες σε νέα μέρη, οπότε μπορεί να έχουν μετακομίσει μαζί σας από το προηγούμενο σπίτι σας. Μπορεί να προέρχονται από την ιδιοκτησία του γείτονά σας ή να εισέρχονται στο σπίτι σας από τον εξωτερικό βιότοπό τους. Οι κατσαρίδες εισέρχονται μέσα από ρωγμές, σχισμές, αεραγωγούς, αποχετεύσεις, σωλήνες, ανοιχτά παράθυρα και πόρτες ακόμα και μέσα από βαλίτσες, τσάντες ή και πάνω στα ρούχα ανυποψίαστων επισκεπτών.

Οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι κατσαρίδες μολύνουν μόνο βρόμικα σπίτια. Ακόμα και στα πεντακάθαρα σπίτια μπορούν να εισέλθουν κατσαρίδες. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και αλλεργίες, ακόμη και προσβολές άσθματος ως αποτέλεσμα των πολλών απορριπτόμενων εξωσκελετών (κατά την διαδικασία της προνύμφης) και των περιττωμάτων.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αποχετεύσεις, ρωγμές πόρτας, κενά γύρω από το πλαίσιο της πόρτας, κενά γύρω από το πλαίσιο παραθύρου, ρωγμές ή τρύπες στο σπίτι, σωληνώσεις και καλώδια, βαλίτσες και τσάντες είναι όλα πιθανά σημεία εισαγωγής της κατσαρίδας στο σπίτι.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Οι αποχετεύσεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου που μια κατσαρίδα θα μπει στο σπίτι και ένα από τα χειρότερα! Γιατί είναι το χειρότερο; Επειδή οι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν κάποιες δυσάρεστες ασθένειες και μερικές από αυτές (E. coli) έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις! Αυτό σημαίνει μπορεί να σέρνεται μέσα από την αποχέτευση και να εμφανίζεται η κατσαρίδα στο σπίτι σας.

Από που μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι – Οι έξυπνοι τρόποι για να μην τις ξαναδείτε μπροστά σας!

ΚΕΝΑ ΠΟΡΤΑΣ

Οι κατσαρίδες μπορούν να συμπιέσουν το σώμα τους περίπου στο μισό ύψος τους για να χωρέσουν κάτω από πόρτες ή μέσα από ρωγμές. Είναι πολύπλευρα παράσιτα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό! Αυτή η ικανότητα κάνει τις διαδρομές της κατσαρίδας στο σπίτι πολύ εύκολες.

ΚΕΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Με την πάροδο του χρόνου, στο σπίτι πιθανόν να εμφανιστούν ρωγμές γύρω από τα κουφώματα της πόρτας. Μία μικρή ρωγμή είναι αρκετά μεγάλη για να μπουν κατσαρίδες στο σπίτι. Επίσης – ελέγξτε γύρω από τις πόρτες στο γκαράζ. Η απαλλαγή από κατσαρίδες στο γκαράζ είναι σχεδόν τόσο δύσκολη όσο η απαλλαγή από κατσαρίδες στο σπίτι!

ΚΕΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

Οι αποχετεύσεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου που μια κατσαρίδα θα μπει στο σπίτι και ένα από τα χειρότερα! Γιατί είναι το χειρότερο; Επειδή οι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν κάποιες δυσάρεστες ασθένειες και μερικές από αυτές (E. coli) έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις! Αυτό σημαίνει μπορεί να σέρνεται μέσα από την αποχέτευση και να εμφανίζεται η κατσαρίδα στο σπίτι σας.

ΡΩΓΜΕΣ ΚΑΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι κατσαρίδες στο σπίτι μπορούν να βρεθούν μέσα από τις εξωτερικές ρωγμές ή τρύπες του κτιρίου. Τακτικοί έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται με προσοχή γύρω από το κτίσμα ώστε να βρεθούν οποιαδήποτε σημεία εισόδου κατσαρίδας στο σπίτι.

ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ

Θα πρέπει επίσης να γίνει έλεγχος γύρω από τα σημεία όπου οι σωληνώσεις και τα καλώδια εισέρχονται στο σπίτι. Οι σωληνώσεις του φυσικού αερίου, το ηλεκτρικό, τα καλώδιο επικοινωνίας και οποιαδήποτε άλλα καλώδια ή σωληνώσεις εισέρχονται στο σπίτι. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά γύρω από τέτοια σημεία εισόδου ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση κατσαρίδας στο σπίτι.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ – ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΨΩΝΙΑ – ΚΟΥΤΕΣ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι αποσκευές είναι ένα σημαντικό σημείο εισόδου κατσαρίδας! Η κατσαρίδα μπορεί να ταξιδέψει από την μία ήπειρο στην άλλη μέσα σε μία βαλίτσα στην οποία κατάφερε να μπει κάποια στιγμή που η βαλίτσα παρέμεινε ανοιχτή. Είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που άνοιξαν τις βαλίτσες τους μετά από ταξίδι και βρήκαν κατσαρίδα στα πράγματά τους. Επίσης μπορεί να βρεθεί κατσαρίδα σε σακούλα από ψώνια που μεταφέρθηκε από το σημείο αγοράς εν αγνοία σας ή και σε χάρτινη κούτα από μετακόμιση ή αγορά προϊόντων.

ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑ

Τα κενά στα τούβλα ή γύρω από τα τούβλα είναι πολύ κοινά σημεία εισόδου κατσαρίδας. Δεν έχει σημασία αν είναι η αποθήκη, είτε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού. Οποιοδήποτε σημείο εισαγωγής στο κτίσμα μπορεί να μολύνει με την ταχύτητα αναπαραγωγής της κατσαρίδας πολλά δωμάτια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Εάν αναρωτιέστε «πώς μπήκαν κατσαρίδες στο σπίτι μου;» τότε η απάντηση θα μπορούσε να είναι «οι φίλοι σας». Οι κατσαρίδες μπορούν να κάνουν μια βόλτα μέσα στα ρούχα του φίλου σας ή ακόμα και σε κάποια τσάντα που μεταφέρει ο φίλος σας. Ας υποθέσουμε ότι ένας επισκέπτης φέρνει μια τσάντα στο σπίτι σας και την αφήνει στο πάτωμα της εισόδου καθώς μπαίνει. Η κατσαρίδα μπορεί να βγει από την τσάντα και να κυκλοφορήσει στο σπίτι αναζητώντας φαγητό και νερό. Ο επισκέπτης στο τέλος της επίσκεψης παίρνει την τσάντα του αλλά αφήνει την κατσαρίδα!

ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

Τα κενά στο πάτωμα είναι ένα πολύ κοινό σημείο εισόδου κατσαρίδας και είναι επίσης μία εξαιρετική κρυψώνα κατσαρίδας. Θα πρέπει να διορθωθούν τυχόν κενά γύρω από τα πλακάκια ή τα ξύλα του ξύλινου πατώματος ώστε να μην εισέλθουν οι κατσαρίδες μέσα στο σπίτι αλλά και να δυσκολευτούν να κρυφτούν.

undefined

ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ

Δύο είδη κατσαρίδων μπαίνουν κυρίως στο σπίτι μέσα από τσάντες παντοπωλείου, χάρτινες κούτες, αποσκευές ή έπιπλα. Μπορείτε να μεταφέρετε μια έγκυο γερμανική ή καφέ κατσαρίδα (ή μια θήκη αυγού) στο σπίτι σε μια τσάντα παντοπωλείου ή σε κουτί από χαρτόνι, επομένως πάντα να ελέγχετε αυτά τα αντικείμενα. Ελέγξτε στα τρόφιμα που αγοράσατε και μέσα στις τσάντες μήπως υπάρχουν κατσαρίδες προτού τα τοποθετήσετε στη θέση τους. Βγάλτε τις σακούλες παντοπωλείου έξω από το σπίτι. Πετάξτε αμέσως τα κουτιά με κυματοειδή υφή στο χαρτόνι, γιατί αυτά συνήθως είναι το αγαπημένο σημείο αναπαραγωγής της κατσαρίδας. Εάν εργάζεστε σε ένα κτίριο με κατσαρίδες, μπορείτε εύκολα να τις μεταφέρετε στο σπίτι. Τα παιδιά σας επίσης μπορεί να μεταφέρουν κατσαρίδες στο σπίτι από το σχολείο στα σακίδια τους ή στα δοχεία μεσημεριανού γεύματος, οπότε καλό είναι να ελέγχονται κάθε ημέρα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι γερμανικές κατσαρίδες είναι οι πιο συνηθισμένες οικόσιτες κατσαρίδες, ιδιαίτερα σε πολυκατοικίες. Οι γερμανικές κατσαρίδες προτιμούν σκοτεινά, ζεστά, υγρά μέρη κοντά σε φαγητό και νερό, όπου η θερμοκρασία είναι 21 έως 24 ° C. Βρίσκονται συνήθως σε κουζίνες, σε ρωγμές και ρωγμές γραφείων, κοντά σε νεροχύτες ή συσκευές ή σε χώρους προετοιμασίας και αποθήκευσης τροφίμων.

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι ανατολίτικες κατσαρίδες προτιμούν δροσερά, υγρά, σκοτεινά μέρη. Σε εξωτερικούς χώρους θα τα βρείτε σε περιοχές όπου υπάρχει οργανική ύλη, όπως σάπια φύλλα και ξύλο, κάτω από τα τούβλα και τα πεζοδρόμια και ανάμεσα στο έδαφος και τα θεμέλια του κτιρίου. Σε εσωτερικούς χώρους θα τα βρείτε σε αποχετεύσεις υπογείων, υπόγεια και χώρους ανίχνευσης ή στους κάτω ορόφους, ειδικά σε μπάνια και αποχετεύσεις. Μπορείτε επίσης να τις δείτε κοντά σε διαρροές σωλήνων νερού και κάτω από νεροχύτες, ψυγεία, πλυντήρια και δάπεδα.

ΚΑΦΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι καφέ κατσαρίδες προτιμούν θερμότερα (μεγαλύτερες από 26 ° C) και ξηρότερα σημεία από τις γερμανικές κατσαρίδες. Ζουν σε ψηλές περιοχές, στο επίπεδο των ανθρώπινων ματιών ή και πάνω, κρύβονται σε ντουλάπια και ερμάρια, ράφια ντουλαπιών, πίσω από φωτογραφίες, ανάμεσα σε βιβλία, κάτω από καρέκλες κουζίνας και τραπέζια και σε καμπίνες ντους. Θα τα βρείτε επίσης σε ζεστές περιοχές κοντά σε ηλεκτρικά ρολόγια, χρονόμετρα, τηλεοράσεις και κινητήρες ψυγείων. Μπορεί να δείτε τις θήκες των αυγών τους στους τοίχους σας, στις οροφές με ανώμαλη υφή ή στα έπιπλα ή κοντά στο νεροχύτη της κουζίνας.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι αμερικανικές κατσαρίδες βρίσκονται συχνά σε σπίτια και είναι γνωστό ότι κατοικούν συνήθως σε εστιατόρια, παντοπωλεία και αρτοποιεία – οπουδήποτε παρασκευάζεται και αποθηκεύεται φαγητό. Προτιμούν ζεστές, υγρές περιοχές και συνήθως συναντώνται σε λεβητοστάσια, θερμαινόμενες σήραγγες, υπόγεια, γύρω από σωλήνες και θερμοσίφωνες και στα λούκια αποχέτευσης δαπέδου. Είναι το πιο συνηθισμένο είδος στα συστήματα αποχέτευσης.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share