Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Υπέροχο πλάσμα: Ουρακοτάγκος δίνει το χέρι του για να βγάλει άνθρωπο από ποτάμι με φίδια

Απίστευτο!

29 Μαΐου 2022 14:58
Υπέροχο πλάσμα: Ουρακοτάγκος δίνει το χέρι του για να βγάλει άνθρωπο από ποτάμι με φίδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φωτογραφία από τη νήσο Βόρνεο (βόρεια της Αυστραλίας, στη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας) δείχνει έναν ουρακοτάγκο να δίνει το χέρι του σε έναν άντρα που έχει πέσει στο ποτάμι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εικόνα που θα μπορούσε να περιγραφεί ως η φιλία ανάμεσα σε ένα ζώο κι έναν άνθρωπο.

Παράλληλα, δείτε εδώ τον πύθωνα που έκοβε βόλτες σε σαλόνι στην Αγία Παρασκευή.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο και στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος στο ποτάμι είναι ένας κυνηγός φιδιών σε αποστολή για την προστασία σπάνιων, υπό εξαφάνιση ειδών από επικίνδυνα φίδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αυθόρμητη χείρα βοηθείας του ουρακοτάγκου δεν έγινε αποδεκτή από τον κυνηγό φιδιών. Το ζώο ήταν άγριο και άγνωστο, εξηγεί ο φωτογράφος, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

«Κάποιος του είπε ότι υπήρχε ένα φίδι στον ποταμό. Ο κυνηγός πήγε εκεί κι έψαξε στους θάμνους. Ένας ουρακοτάγκος εμφανίστηκε στην ακτή και παρακολουθούσε τι συνέβαινε. Μετά πλησίασε κι άπλωσε το χέρι του. Ο άντρας μετακινήθηκε. Αργότερα, τον ρώτησα το λόγο και μου απάντησε: ”Είναι άγριο ζώο, όχι ένα ζώο που ξέρουμε”», σημείωσε ο φωτογράφος στη Daily Mail.

Πραγματικός ήρωας: Γενναίο pitbull θυσιάζει τη ζωή του και σώζει οικογένεια από δηλητηριώδες φίδι

Όταν μιλάμε για ένα pitbull, οι λέξεις επιθετικότητα και αγριότητα συνήθως έρχονται στο μυαλό για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι η κακή φήμη που αυτά τα ζώα έχουν κερδίσει άδικα. Αλλά στην πραγματικότητα είναι κατοικίδια όπως όλα τα άλλα ικανά να δώσουν τη ζωή τους για τον άνθρωπο τους, όπως έκανε ο Δίας, στη Φλόριντα.

Ο Δίας αγαπήθηκε από όλους

Η κοινωνία γενικά και ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν συμβάλει στη διαστρέβλωση της εικόνας αυτής της αξιοπρεπούς φυλής ζώων. Όμως, ξέρετε ότι είναι αποδεδειγμένο ότι η επιθετικότητα και η αγριότητα αυτών των ζώων σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στο σπίτι;

Εάν υφίστανται συνεχώς κακομεταχείριση και εντελώς ανεύθυνη ανατροφή, η συμπεριφορά τους θα αντικατοπτρίζει αυτό που λαμβάνουν. Οι άνθρωποι πρέπει να τους εκπαιδεύουν και να τους εκπαιδεύουν με αγάπη, παρόμοια με τον τρόπο ανατροφής ενός παιδιού.

Ο Δίας ήταν μόλις 8 μηνών και ήταν μέλος της οικογένειας Richardson. Ήταν ένα πολύ επιθυμητό κατοικίδιο και ήρθε στο σπίτι της οικογένειας για να το γεμίσει με χαρά και αγάπη. Οι κηδεμόνες του ήταν ευχαριστημένοι μαζί του, είχε δύο αδερφάκια και λατρεύονταν ο ένας τον άλλον.

Προστάτευε όλα τα ανυπεράσπιστα όντα

Στο σπίτι τους στην κομητεία Sumter, ζούσαν ευτυχισμένοι ως μια μεγάλη οικογένεια. Το σκυλάκι ήταν πάντα κοντά στα αδέρφια του, έχοντας επίγνωση κάθε κινδύνου για την προστασία τους.

Αλλά μια μέρα, τα παιδιά ήταν έξω από το σπίτι καθαρίζοντας το πιάτο για να βάλουν νερό στο κατοικίδιό τους χωρίς να φαντάζονται τον κίνδυνο που τα περίμενε. Πολύ κοντά τους ήταν ένα απειλητικό φίδι. Ήταν ένα κοράλλι, ένα από τα πιο δηλητηριώδη ερπετά.

Ευτυχώς, ο πιστός Δίας είδε το φίδι να έρχεται, το κοίταξε επίμονα και όρμησε αμέσως πάνω του για να το αποτρέψει από το να επιτεθεί στα αδέρφια του . Το ερπετό τον δάγκωσε τέσσερις φορές.

«Ξαφνικά ο σκύλος άρχισε να επιτίθεται στο φίδι που ήταν κοντά στα παιδιά μου και το δάγκωσε τέσσερις φορές», εξήγησε ο Γκάρι.

Οι Richardsons βγήκαν στο αίθριο όταν άκουσαν τα κλάματα του μικρού ζώου. Μεταφέρθηκε γρήγορα στον κτηνίατρο με την ελπίδα ότι θα του έβαζαν αντιδηλωτικό και θα τον σώσουν. Όμως παρ’ όλη την προσπάθεια, τίποτα δεν επιτεύχθηκε και ο Δίας πέθανε την επόμενη μέρα.

Η οικογένεια σοκαρίστηκε. Ένα τόσο τρυφερό και υπάκουο σκυλάκι πέθανε προστατεύοντας τα αδέρφια του . Αυτός είναι ο λόγος που οι Richardsons δεν κουράζονται ποτέ να εκθειάζουν την αρχοντιά του κατοικίδιου τους.

«Ήταν ένα εξαιρετικό μέλος της οικογένειας», είπε η Τζορτζίνα Ρίτσαρντσον .

Όλη η οικογένεια θρηνεί τη μεγάλη απώλεια

Ο Gary, ο σύζυγος, λυπάται βαθιά για την απώλεια του ζώου , με το οποίο μοιράστηκε τόσες πολλές στιγμές χαράς.

«Τα Πιτ μπουλ είναι το πιο πιστό σκυλί που ξέρω και είχα πολλά ζώα στη ζωή μου. Εάν βρείτε ένα πίτμπουλ που είναι επιθετικό, το πιθανότερο είναι ότι δεν του φέρθηκαν σωστά. Αν τους φερθείς σωστά, θα έδιναν τη ζωή τους για σένα και του χρωστάω τις ζωές των παιδιών μου», πρόσθεσε ο Γκάρι.

Ήταν πάντα ένας καταπληκτικός σκύλος. Ο Δίας είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει ένας σκύλος για τους ανθρώπους του όταν έχει λάβει αγάπη και στοργή.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share