Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Ξέχασε το τηγάνι στο μάτι και πήρε φωτιά - Μόλις έριξε μαγειρική σόδα είδε...

Θα σας σώσει!

19 Μαΐου 2022 09:41
Ξέχασε το τηγάνι στο μάτι και πήρε φωτιά - Μόλις έριξε μαγειρική σόδα είδε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακαλύψαμε ακόμη μια χρηστική ιδιότητα της μαγειρικής σόδας που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και μείναμε πραγματικά άφωνοι. Τι συμβαίνει όταν πιάσει φωτιά το τηγάνι μας;

Δεν είναι λίγες οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κανείς δεν γνώριζε μα τελικά αποδείχθηκαν σωτήριες λύσεις. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και να μας χαρίσει μικρά θαύματα τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ 7+1 ακόμη χρήσεις της.

Σήμερα, το Athensmagazine.gr σας φέρνει μια τελείως διαφορετική χρήση αλλά, εξίσου σωτήρια. Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσουμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί μια μικρή εστία φωτιάς στο τηγάνι μας. Πριν βιαστείτε να ρίξετε νερό ή να σκεπάσετε με μια πετσέτα, η πιο εύκολη λύση είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να σβήσετε τη φωτιά και ταυτόχρονα να απομακρύνεται τον καπνό που έχει καταπνίξει το χώρο σας.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη μυστικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο βίντεο που ακολουθεί:

Γέμισε ένα κουβά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και βούτηξε μέσα τη σφουγγαρίστρα - Ο λόγος; Θα σας ενθουσιάσει

Η άσχημη μυρωδιά της σφουγγαρίστρας πολλές φορές είναι η αιτία της άσχημης μυρωδιάς του πατώματος, όσο καθαρός και αν είναι ο χώρος. Μπορεί το σπίτι σας να αστράφτει, αλλά μια περίεργη μυρωδιά αναδύεται από το δάπεδό του. Η αιτία είναι η σφουγγαρίστρα σας, η οποία μπορεί μεν να είναι πεντακάθαρη, αλλά η οσμή της δεν δίνει την ίδια εντύπωση.

Πως να την καθαρίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά

Η λύση δεν είναι να ξεφορτωθείτε τη σφουγγαρίστρα σας, αλλά να μάθετε πώς θα την φροντίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά, ώστε να μη σας ξινίσει ποτέ ξανά η μυρωδιά της. Το καλύτερο είναι ότι τα προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από την άσχημη οσμή της σφουγγαρίστρας σας βρίσκονται στα ντουλάπια σας, με πρώτο και κύριο τη μαγειρική σόδα που για ακόμη μια φορά θα μας λύσει τα χέρια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο κόλπο καθαριότητας με μαγειρική σόδα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα με μαγιά στη λεκάνη σας.

Ξέχασε το τηγάνι στο μάτι και πήρε φωτιά - Μόλις έριξε μαγειρική σόδα είδε...

Το ζεστό νερό θ’ απομακρύνει τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα τα μυστικά προϊόντα

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Σε αυτό το διάλυμα προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος.

Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share