Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών; Κινδυνεύετε άμεσα!

Μεγάλη προσοχή

18 Μαΐου 2022 10:48
Έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών; Κινδυνεύετε άμεσα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές έχουμε βρει χαρτονομίσματα ή κέρματα δραχμών, που μπορεί να μας κάνουν πλούσιους, όπως εκείνο που ίσως κοστίζει έως και 5.000 ευρώ, αλλά υπάρχουν και άλλα, από τα οποία μπορεί να κινδυνεύετε λόγω απάτης.

Συγκεκριμένα, στις 3 Νοεμβρίου του 1944, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα όλων των εποχών, των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών. Έφερε την υπογραφή του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα και εκδόθηκε αμέσως μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

Σε σημερινές τιμές και με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας, η πραγματική αξία του δε θα πρέπει να ξεπερνούσε τα 10 λεπτά του ευρώ. Ήταν παντελώς ανυπόληπτο, ενώ ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων. Κυκλοφόρησε για πολύ μικρό διάστημα και αποσύρθηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του.

Δείτε το:

Έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών; Κινδυνεύετε άμεσα!

Δραχμές - Τι θα γινόταν αν επιστρέφαμε

Μια περίεργη μελέτη για τις δραχμές έχει συγκλονίσει, και αφορά την υποτίμησή της σε περίπτωση που διαλυθεί η Ευρωζώνη. Ποιες οι συνέπειες για τε εθνικά νομίσματα;

Η μελέτη για τις δραχμές

Σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ, αν διαλυόταν σήμερα η Ευρωζώνη και υπήρχε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.

Σύμφωνα με την μελέτη, το νέο ισπανικό νόμισμα θα υποτιμάτο 7,5% σε σχέση με το ευρώ, ενώ το νέο γερμανικό μάρκο θα ανατιμάτο κατά 15% και το νέο γαλλικό νόμισμα θα έχανε το 5% της αξίας του.

Έχετε αυτό το χαρτονόμισμα δραχμών; Κινδυνεύετε άμεσα!

Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν γίνει με βάση τις βασικές μακροοικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο, στην πράξη η ανατίμηση του μάρκου και οι υποτιμήσεις των νομισμάτων της Περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share