Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικό: Είχε κλειδωθεί από την μητέρα της και δεν είχε δει τον ήλιο για τα πρώτα 7 χρόνια της ζωής της

Τι συνέβη;

6 Μαΐου 2022 11:45
Σοκαριστικό: Είχε κλειδωθεί από την μητέρα της και δεν είχε δει τον ήλιο για τα πρώτα 7 χρόνια της ζωής της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νεαρή κοπέλα ήταν κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο από τη βίαιη μητέρα της... δεν έβλεπε τον ήλιο ούτε έτρωγε στερεή τροφή για τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής της και επέζησε από θαύμα από τη φρικιαστική της κακοποίηση.

Παράλληλα, διαβάστε εδώ για 5+1 κακοποιήσεις ζώων που σόκαραν το Πανελλήνιο.

Η κοπέλα που ονομάζεται Danielle Crockett, βρέθηκε από τον αστυνομικό της Plant City, Mark Holste, ο οποίος απάντησε σε μια αναφορά παιδικής κακοποίησης στις 13 Ιουλίου του 2005, όταν κάποιος είδε το πρόσωπο της Danielle σε ένα σπασμένο παράθυρο, σύμφωνα με την Tampa Bay Times.

Ο Holste μαζί με άλλους αξιωματικούς σοκαρίστηκαν όταν έφθασαν στο σπίτι, το οποίο ήταν γεμάτο με ούρα, περιττώματα και κατσαρίδες.

Η Danielle, η οποία ήταν τότε ηλικίας έξι ετών, βρέθηκε μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που είχε το μέγεθος ενός ντουλαπιού και φορούσε μια φουσκωμένη πάνα ενώ τα περιττώματά της έσταζαν στα πόδια της.

Το σκελετωμένο παιδί ήταν κουλουριασμένο πάνω σε ένα στρώμα και το σώμα της ήταν καλυμμένο με σκουλήκια, ψείρες και μύγες.

Ο Holste δήλωσε στους Tampa Bay Times: “Αυτή ήταν η χειρότερη περίπτωση παραμέλησης που έχω δει ποτέ.”

Το κορίτσι απελευθερώθηκε αμέσως και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Tampa, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Παρόλο που ήταν σχεδόν επτά χρονών, δεν μπορούσε να περπατήσει, να μιλήσει, ούτε καν να φάει φαγητό και ζύγιζε μόλις 20 κιλά, σύμφωνα με αναφορές των γιατρών εκείνης της εποχής.

Οι γιατροί τη φρόντιζαν όπως ακριβώς φροντίζουν και τα βρέφη.

Νοητική στέρηση λόγο μεγάλης έλλειψης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου South Florida, Δρ. Kathleen Armstrong, δήλωσε στον Tampa Bay Times ότι το 85% του εγκεφάλου ενός παιδιού αναπτύσσεται κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του.

Η Armstrong είπε ότι η νεαρή κοπέλα είχε νοητική στέρηση λόγω της μεγάλης έλλειψης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που είχε υπομείνει.

Η βιολογική της μητέρα, η Michelle Crockett, συνελήφθη ενώ είχε πει στις αρχές ότι ήταν μία μητέρα που προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο που μπορούσε αφότου έμεινε χήρα.

Πριν από την ανακάλυψή της από την αστυνομία το 2005, μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν δύο φορές ένα κοριτσάκι γυμνό και σκελετωμένο το 2002. Οι κοινωνικοί λειτουργοί εκείνη την εποχή προσέφεραν βοήθεια στη Michelle, αλλά εκείνη αρνήθηκε και άφησαν την Dani υπό την προστασία της.

Η "μητέρα"

Η Michelle συμφώνησε να παραιτηθεί από τα γονικά της δικαιώματα το 2005 και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια κατ’ οίκον περιορισμού και επιτήρησης. Ποτέ δεν μπήκε στη φυλακή.

“Θα έπρεπε να έχει χρεωθεί τουλάχιστον 20 χρόνια,” είπε ο Holste.

“Σίγουρα θα καεί στην κόλαση,” είπε η κηδεμόνας της Dani, Tracy Sheehan.

Οι υπάλληλοι του ορφανοτροφείου λένε ότι το νεαρό κορίτσι είναι ένα άγριο παιδί λόγω του ότι ποτέ δεν είχε πάει στο σχολείο, άρχισε να τρώει στερεά τρόφιμα ενώ πριν δεν τα είχε δοκιμάσει, και ένιωθε τον ήλιο στο δέρμα της ενώ πριν ζούσε στην απομόνωση.

Η υιοθεσία

Τον Οκτώβριο του 2007, η Dani υιοθετήθηκε από τον Bernie και την Diane Lierow. Το ζευγάρι είπε στους Tampa Bay Times ότι πάντα ήθελαν μια κόρη και πίστευαν ότι ο Θεός την είχε φέρει στη ζωή τους για κάποιο λόγο.

“Φαινόταν ότι μας χρειαζόταν,” είπε ο Bernie.

Το ζευγάρι την πήρε στο σπίτι τους στο Fort Myers. Οι Bernie έχουν έναν ακόμη γιο, τον Willie, ο οποίος είναι μόλις μερικούς μήνες μεγαλύτερος από την Dani.

Το ζευγάρι προσπάθησε με επιτυχία να μάθει πράγματα στην Danielle. Την πήρε στην παραλία, της έκανε μαθήματα ιππασίας, την πήγε στην εκκλησία, σε αρκετούς γιατρούς και της έμαθε πώς να κολυμπάει. Επίσης, την ενέταξε στο δημόσιο σχολείο, στο τμήμα ειδικής εκπαίδευσης, και την έστελνε σε ιδιωτικές συνεδρίες λογοθεραπείας πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Σε μια συνέντευξη του 2011 με DailyMail.com, οι Lierow είπαν: “Μπορεί πλέον να πάει στο ντουλάπι, να πάρει ένα ποτήρι και να βάλει νερό. Και είναι πολύ πιο ανοιχτή. Πλέον κοιτάζει τους ανθρώπους, και μερικές φορές πλησιάζει ανθρώπους που δεν γνωρίζει καλά.”

Ο Bernie έκανε τεράστιες προσπάθειες να την κρατήσει να μη βλάψει τον εαυτό της και να μην καταστρέψει το σπίτι.

“Έλεγα στον εαυτό μου: ‘Είναι αυτή που είναι. Την υιοθέτησα. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψω το μωρό μου,’” είπε ο Bernie.

Το 2015, ο Bernie και η Diane πήραν διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμου.

Δεν κατηγορούν την Dani, αλλά είπαν ότι υπήρχε πάντα πολύ άγχος στη ζωή τους και ότι ποτέ δεν υπήρχε χρόνος να περάσουν οι δυο τους σαν ζευγάρι.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν έπρεπε να το κάνει ξανά, θα έπαιρνε και πάλι την Dani και θα τη μεγάλωνε από την αρχή.

“Θα το έκανα ξανά,” είπε. “Χαίρομαι που της προσφέραμε ένα σπίτι και μια οικογένεια.”

“Όμως τα μεγαλύτερα πράγματα που της έδωσα ήταν η αγάπη και ο σεβασμός.”

Δείτε το βίντεο

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share