Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πεσκέσι σε άλλο... level στα Χανιά: Έστειλε κρασί στο γείτονά του με drone! (video)

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Κρητικού!

25 Απριλίου 2022 14:18
Πεσκέσι σε άλλο... level στα Χανιά: Έστειλε κρασί στο γείτονά του με drone! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας άνδρας στα Χανιά, για να κεράσει λίγο από το κρασί του στον γείτονά του.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ένας Χανιώτης κέρασε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τον γείτονά του, καθώς αντί για κούπα, του έστειλε με drone, ένα μπουκάλι κρασί. Το σίγουρο είναι ότι πρωτοτύπησε.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ στην Κρήτη: 8χρονο αγοράκι έπεσε από ύψος – Μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Βασίλης Φυκιάς από τα Μεσκλά ΕΔΩ

Πάσχα 2022: Σε Κρήτη και Χαλκιδική αντί για τον Ιούδα καίνε τον... Πούτιν (photo-video)

Επηρεασμένοι από την επικαιρότητα, οι κάτοικοι κάθε χρόνο επιλέγουν να «ντύσουν» τον Ιούδα με διαφορετική μορφή και να τον κάψουν.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα zarpanews, φέτος, την... τιμητική του έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

πουτιν-πασχα

Τη διαπόμπευση του Ιούδα (Οβριού) στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής έκαναν το Μεγάλο Σάββατο (23/4) οι κάτοικοι της περιοχής.

Γράφοντας επάνω στα ρούχα του, τα «κακά» που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, πρώτα τον διαπομπεύουν το Μεγάλο Σάββατο στους δρόμους του χωριού και στη συνέχεια, το βράδυ τον βάζουν φωτιά, για να «καούν» (όπως λέει το έθιμο) όλα εκείνα που προσφέρουν πόνο στον κόσμο, σύμφωνα με το GRTIMES.

Φέτος, ο «Οβριός» έχει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και μία μπύρα, ενώ στα ρούχα του είναι γραμμένες οι λέξεις «Stop War», Ζελένσκι, Πούτιν, Βενζίνη και Covid-19.

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» οι κάτοικοι θα κάψουν τον «Οβριό» στον Νέο Μαρμαρά σε μία φαντασμαγορική τελετή, καθώς θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, ενώ δεκάδες ψαροκάϊκα θα πετάξουν βεγγαλικά στους ουρανούς, εκτός από αυτά που θα είναι τοποθετημένα στο Λιμάνι.

Το Κάψιμο του Ιούδα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με τους νέους να συνεχίζουν το συγκεκριμένο έθιμο και να βάζουν φωτιά στο ομοίωμα του Ιούδα, δίπλα από τον Ιερό Ναό του χωριού.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share