Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Και όμως υπάρχει λόγος που τα κέρματα έχουν ραβδώσεις στο πλάι - Η απίστευτη εξήγηση!

Οι αρχές αποφάσισαν να δημιουργούν τις πρώτες ραβδώσεις

1 Απριλίου 2022 21:02
Και όμως υπάρχει λόγος που τα κέρματα έχουν ραβδώσεις στο πλάι - Η απίστευτη εξήγηση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα έχετε παρατηρήσει πως τα κέρματα έχουν στο πλάι γραμμές, ωστόσο γνωρίζετε τον λόγο που βρίσκονται εκεί; Οι διάφορες γραμμές, πιο πυκνές σε άλλα νομίσματα, πιο μεγάλες σε άλλα. Ενώ, αν δείτε κέρματα πάνω σε τάφο μην τα ακουμπήσετε!

Η απάντηση αυτή «κρύβεται» πίσω στο 1792 και στον νόμο περί νομισμάτων που δημιούργησε το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, καθώς αρκετά νομίσματα είχαν κατασκευαστεί από χρυσό και ασήμι.

Αναμφισβήτητα, πολύτιμα μέταλλα, τα οποία δελέασαν τους διάφορους εγκληματίες στο να στήσουν μια διαφορετική «επιχείρηση» και να φαίνονται παράλληλα «καθαροί». Αυτοί λοιπόν, μπορούσαν να βγάλουν επιπλέον κέρδος μέσω μια διαδικασίας την οποία, σύμφωνα με το Mental Floss, την ονόμαζαν «κοπή νομισμάτων».

Μέσω αυτής λοιπόν, έξυναν τα νομίσματα στις άκρες τους και μάζευαν τα ρινίσματα τα οποία στη συνέχεια τα πουλούσαν σε άλλους εγκληματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους έφτιαχναν νέα νομίσματα.

 O λόγος που τα κέρματα έχουν ραβδώσεις στο πλάι

Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι αρχές αποφάσισαν να δημιουργούν ραβδώσεις ώστε να είναι ευδιάκριτο αν κάποιος τα είχε ξύσει ή είχε επιχειρήσει να τα ξύσει. Σύμφωνα με το Insider αυτή η τεχνική, δυσκόλεψε και την παραχάραξη των νομισμάτων.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share