Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει - Αλλά κάτι συναρπαστικό συνέβη

Γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 539 γραμμάρια

16 Μαρτίου 2022 14:37
Του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει - Αλλά κάτι συναρπαστικό συνέβη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιατροί του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει. Ο μικρός Lucas όμως είναι ένας μεγάλος μικρός μαχητής και τα κατάφερε. Γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 539 γραμμάρια, πάλεψε για τη ζωή του και βγήκε νικητής.

Παράλληλα, κουμπάρος σηκώθηκε να κάνει πρόποση και κόντεψε να διαλύσει τον γάμο.

H μητέρα του αγοριού, Sarah Chialton, είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη μέχρι που παρατήρησε μια ασυνήθιστη έκκριση στις 23 εβδομάδες. Όταν πήγε στο νοσοκομείο για να ελέγξει αν όλα είναι καλά, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε διαστολή 2 εκατοστών, παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόταν πόνους ή συσπάσεις.

«Μου είπαν ότι το μωρό μου είχε 15% πιθανότητα επιβίωσης. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι ήμουν συγκλονισμένη», είπε η Sarah. Όταν γεννήθηκε ο μικρούλης ήταν πάρα πολύ μικρός και εύθραυστος. «Θυμάμαι μόνο έναν από τους γιατρούς να λέει “αναπνέει, αναπνέει” και έτσι τον έφεραν δίπλα μου. Ήταν μια σταλίτσα και το λυπόταν η ψυχή σου» συμπλήρωσε η μητέρα.

Του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει - Αλλά κάτι συναρπαστικό συνέβη

Ο Lucas πέρασε 142 ημέρες στο νοσοκομείο αφού υπέστη έξι διαφορετικές λοιμώξεις, δύο καταρρεύσεις πνευμόνων καθώς και χρειάστηκε αρκετές μεταγγίσεις αίματος.

Την Κυριακή, όμως, η Sarah κατάφερε να πάρει το αγοράκι της για πρώτη φορά στο σπίτι. Ο μικρούλης τώρα ζυγίζει 3,7 κιλά και η μαμά του νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη που το μωράκι της είναι ζωντανό και στην αγκαλιά της. Όπως δήλωσε, ήθελε να μοιραστεί την ιστορία της για να δώσει κουράγιο και σε άλλους γονείς που βιώνουν κάτι αντίστοιχο και τους συμβουλεύει να μην χάνουν τις ελπίδες τους.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά «Η ελπίδα είναι το μόνο που είχα από την αρχή και λειτούργησε».

Του έδιναν 15% πιθανότητες να ζήσει - Αλλά κάτι συναρπαστικό συνέβη

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share