Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπαρακτικό βίντεο: Λιοντάρι κλαίει στον δρόμο από μοναξιά

Συγκινητικό!

18 Φεβρουαρίου 2022 10:38
Σπαρακτικό βίντεο: Λιοντάρι κλαίει στον δρόμο από μοναξιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα λιοντάρια είναι αρπακτικά σαρκοφάγα ζώα, τα οποία συχνά ζουν σε ομάδες. Μάλιστα, εκδηλώνουν δύο τύπους κοινωνικής οργάνωσης. Κάποια είναι μόνιμα εγκατεστημένα, και ζουν σε ομάδες που λέγονται αγέλες. Ενώ κάποια άλλα είναι νομάδες.

Παράλληλα, διάβασε εδώ για τον άντρα που σώζει μωρό λιοντάρι από βέβαιο θάνατο.

Οι αγέλες συνήθως αποτελούνται από πέντε ή έξι συγγενικά θηλυκά, τα νεογνά τους ανεξαρτήτως φύλου, και ένα ή δύο αρσενικά (γνωστά και ως συνασπισμός αν είναι πάνω από ένα) τα οποία ζευγαρώνουν με τα ενήλικα θηλυκά. Έχουν παρατηρηθεί και μεγάλες αγέλες που αποτελούνται από 30 άτομα.

Ο συνασπισμός των αρσενικός που σχετίζονται με την αγέλη αποτελείται συνήθως από δύο άτομα, αλλά μπορεί να αυξηθεί σε τέσσερα και να μειωθεί ξανά με τον καιρό. Τα μικρά αρσενικά αποκλείονται από τη μητρική αγέλη όταν ενηλικιωθούν.

Οι νομάδες, οι οποίοι περιφέρονται σε μεγάλες εκτάσεις σποραδικά, είτε μοναχικά είτε σε ζευγάρια. Τα ζευγάρια πιο συχνά αποτελούνται από συγγενικά αρσενικά που έχουν αποκλειστεί από τη μητρική τους αγέλη. Ένα λιοντάρι μπορεί να αλλάξει τρόπο ζωής, οι νομάδες μπορούν να εγκατασταθούν και το αντίθετο. Τα αρσενικά περνάν από αυτό το στάδιο και κάποια δεν καταφέρνουν να προσχωρήσουν σε άλλη αγέλη. Μία θηλυκή που γίνεται νομάδας έχει πολύ μεγαλύτερη δυσκολία να ενταχθεί σε νέα αγέλη, καθώς τα θηλυκά της αγέλης είναι συγγενικά και απορρίπτουν τις περισσότερες απόπειρες από μη συγγενικά θηλυκά να ενταχθούν στην ομάδα τους.

Στο παρακάτω βίντεο που κάνει τον γύρω του διαδικτύου βλέπουμε ένα λιοντάρι το οποίο έχει χάσει τον προσανατολισμό του και βρίσκεται μόνο του στο δρόμο. Είναι στενοχωρημένο και κλαίει από μοναξιά.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share