Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει μια βελόνα στην υποδοχή του κινητού του και το συνδέει στην πρίζα - Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στη συνέχεια!

Το κόλπο που θα σας σώσει

17 Φεβρουαρίου 2022 15:56
Βάζει μια βελόνα στην υποδοχή του κινητού του και το συνδέει στην πρίζα - Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στη συνέχεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν χρησιμοποιούμε συνεχώς ένα κινητό, φθείρεται. Τα καλώδια χαλάνε και το κινητό μπορεί να γεμίσει σκόνη και χώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην φόρτιση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να βάζεις το κινητό να φορτίζει, να το αφήνεις για μερικές ώρες και να γυρίζεις για να το βρεις όπως το άφησες.

Δείτε μερικά κόλπα που μπορούν να σας κάνουν να καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα του κινητού σας και να το λύσετε γρήγορα:

Φορτιστής

Μπορεί το πρόβλημα να είναι ο ίδιος ο φορτιστής. Για να το τσεκάρετε, συνδέστε τον με διαφορετικό κινητό για να δείτε αν δουλεύει κανονικά. Αν ναι, τότε ο φορτιστής δεν έχει πρόβλημα. Παράλληλα δείτε ποιες είναι οι εφαρμογές που πρέπει να σβήσετε γιατί είναι επικίνδυνες.

Αν το πρόβλημα είναι ο φορτιστής, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε μια βελόνα για να πειράξετε λίγο τους μεταλλικούς πείρους. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό – δεν πρέπει να τους λυγίσετε πολύ ή να τους σπάσετε! Καλό είναι δοκιμάσετε να το κάνετε με το νύχι σας.

Αν νομίζετε ότι το πρόβλημα το έχει η άλλη άκρη – ο αντάπτορας στην πλευρά της πρίζας – δοκιμάστε να τον βάλετε σε διάφορες υποδοχές. Αν δεν δουλεύει, τότε είναι σπασμένος και είναι καιρός να τον αντικαταστήσετε.

Προσοχή με κινητό

Θύρα USB

Στο 90% των περιπτώσεων, η πηγή του προβλήματος είναι η θύρα USB. Αν συνδέετε τον φορτιστή σε θύρα USB, τότε οι σύνδεσμοι του μπορεί να χαλάσουν. Η θύρα μπορεί επίσης να γεμίσει σκόνη ή χώμα.

Για να το φτιάξετε, το πρώτο βήμα είναι να απενεργοποιήσετε το κινητό σας, και αν μπορείτε, να βγάλετε την μπαταρία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή οδοντογλυφίδα για να τρίψετε την μπαταρία και την θύρα USB ώστε να καθαρίσουν.

Αν δεν καταφέρετε να βγάλετε όλη την σκόνη, δοκιμάστε με μια βελόνα ή ένα λεπτό κομμάτι πλαστικό. Όταν έχετε βγάλει όλη την σκόνη και το χώμα, συνδέστε τον φορτιστή στο κινητό και δείτε αν λειτουργεί.

Μπαταρία

Το πρόβλημα ίσως να είναι η μπαταρία. Ελέγξτε σε τι κατάσταση βρίσκεται: είναι στραβωμένη ή παραμορφωμένη; Μην διστάσετε να την βάλετε στο τραπέζι και να την στριφογυρίσετε σαν σβούρα. Αν δεν στριφογυρνάει, τότε σημαίνει ότι έχει στραβώσει και ότι πρέπει να την αλλάξετε.

Για να την αντικαταστήσετε, αγοράστε μια μπαταρία από τον ίδιο κατασκευαστή για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα συμβατότητας. Αν έχετε ακόμη εγγύηση, μπορείτε να πάρετε καινούρια δωρεάν!

Κινητό βελόνα

Παροχή ρεύματος

Υπάρχουν εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε και να ελέγξετε την παροχή ρεύματος ενώ φορτίζετε το κινητό σας. Θα σας δείξουν αν το κινητό σας φορτίζει ή όχι και αν ο φορτιστής εφαρμόζει και είναι αρκετά ισχυρός.

Στο βίντεο θα βρείτε οδηγίες βήμα βήμα:

Με αυτά τα κόλπα μπορείτε να γλιτώσετε από τον εκνευρισμό του να μην φορτίζει το κινητό σας. Δοκιμάστε τα και τα προβλήματα σας θα λυθούν σε χρόνο μηδέν!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share