Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πού οφείλεται το μικρό «αυλάκι» πάνω από το χείλος - Ποια είναι η ονομασία του

Δεν είχαμε ιδέα!

17 Φεβρουαρίου 2022 12:24
Πού οφείλεται το μικρό «αυλάκι» πάνω από το χείλος - Ποια είναι η ονομασία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το μικρό και περίεργο αυλάκι κάτω από την μύτη μας και πάνω από τα χείλη μας, είναι κάτι που το έχουμε όλοι. Όποιο πρόσωπο και αν παρατηρήσετε θα υπάρχει αυτό χαρακτηριστικό ανάμεσα στη μύτη και τα χείλη.

Από τεχνική άποψη, αυτό το αυλάκι είναι πανταχού παρών στο ανθρώπινο πρόσωπο, όπως τη μύτη ή τα μάτια. Αλλά τι είναι αυτό, και γιατί το έχουμε; Λοιπόν, όλα σχετίζονται με το πώς σχηματίζονται τα πρόσωπά μας μέσα στη μήτρα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

αυλάκι χείλος

Δείτε επίσης: Ξηρά και σκασμένα χείλη; Απλές σπιτικές συνταγές για άμεση αντιμετώπιση

“Είναι ο τόπος – σαν το παζλ – που το ανθρώπινο πρόσωπο δημιουργείται και τελειοποιείται” εξηγεί ο Dr Michael Mosley σε ένα κλιπ από το πρόγραμμα του BBC μέσα στο ανθρώπινο σώμα. «Τα τρία κύρια τμήματα του παζλ αυτού συναντώνται στο πάνω χείλος σας, δημιουργώντας το αυλάκι που είναι το λεγόμενο philtrum (φίλτρο).” Η ανάπτυξη του προσώπου συμβαίνει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μήνα της εγκυμοσύνης και αν αυτό τελικά δεν ολοκληρωθεί τότε, δεν θα γίνει ποτέ!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Δρ Mosley που εξηγεί σε ένα εκπληκτικό βίντεο την ανατομία του προσώπου, καθώς σχηματίζεται στη μήτρα και το πώς όλα τα κομμάτια τελικά έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα αναγνωρίσιμο ανθρώπινο πρόσωπο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Χνούδι τέλος στο πρόσωπο σας: Αυτή η σπιτική μάσκα το αφαιρεί

Η τριχοφυΐα είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει πολλές γυναίκες κυρίως τις μεσογειακές. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να ξεφορτωθούμε το ενοχλητικό χνούδι κάτω από τα αυτιά, το μουστάκι στο πηγούνι.

Μερικές επεμβάσεις και προϊόντα είναι ιδιαίτερα ακριβά. Για να έχουμε την επιδερμίδα μας περιποιημένη και λεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή σπιτική συνταγή που αφαιρεί τις τρίχες και δεν ερεθίζει το δέρμα.

Χρειαζόμαστε:

– 1 κουταλιά της σούπας αλέυρι

– 1 κουταλάκι ζάχαρη

– 1 αυγό

Διαδικασία: Ανακατεύουμε τα υλικά τόσο καλά ώσπου να γίνουν μια πάστα σαν κόλλα. Είναι σημαντικό τα ανακατευτούν καλά τα υλικά, για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο κυρίως στις περιοχές που έχουμε τριχοφυΐα. Αφήνουμε την πάστα να κολλήσει και να ξεραθεί στο πρόσωπο μας για 15 λεπτά. Την βγάζουμε τραβώντας σαν peeling.

Μαζί της θα έχει φύγει κάθε ενοχλητική τριχούλα. Μπορούμε να το επαναλαμβάνουμε που και που αυτό κάθε φορά που το χρειαζόμαστε.

Μην ξεχάσετε αμέσως μετά να ενυδατώσετε το δέρμα σας με μια πλούσια και θρεπτική κρέμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share